The Best Hit

The Best Hit

Műfaj: zenés, fantasztikus, vígjáték, ifjúsági, romantikus
Részek száma: 32 (1 rész 30 perces)
Dátum: 2017
Csatorna: KBS2

Ismertető: 1993-ban járunk. Hyun Jae egy nagyon népszerű együttes tagja, mindenki ismeri és imádja őt. Menedzsere Gwang Jae, barátnője pedig a híres énekes, Hong Bo Hee. Egy nap azonban Hyun Jae eltűnik, 1 hónappal később pedig megtalálják az autóját egy tó mellett. Bár a holtteste soha sem kerül elő, halottnak nyilvánítják. 2017-ben Gwang Jae egy kis céggel rendelkezik, mindössze két énekese van. Emellett pedig pékboltja van. Mellette van Bo Hee és az ex-elnök, Soon Tae is kicsi unokájával. Bo Hee-nak van egy fia, Lee Ji Hoon. Gwang Jae saját fiaként neveli őt, noha nem ő a biológiai apja. Azt akarja, hogy fia köztisztviselő legyen, azonban Ji Hoon nagy álma, hogy énekes lesz, így egy hatalmas cégnél gyakornok, de ezt apja nem tudja. Legjobb barátja Mc Drill nagyon jó rapper, de színpadon mindig lámpalázas, így ő is gyakornok, valamint Ji Hoon szobájába lakik. Ji Hoon nagyon jó barátnője és gyerekkori szerelme Woo Seung, akinek nem épp jött össze az élet. Mind járják a maguk kis útjukat, amikor hirtelen megjelenik az életükben egy fiú. Ez a fiú nem más, mint Hyun Jae, aki hirtelen 1993-ból ugrik az időben, és 2017-ben találja magát. Először nem érti a helyzetet, csak úgy teng-leng. Aztán viszont megpróbálja a titkokat kideríteni, amik természetesen az eltűnésével kapcsolatosak.

Vélemény: A mindenit, jó hosszú ismertető lett ez. Remélem azért érthető lett azoknak is, akik még csak szemezgetnek a sorozattal. Legelőször nem volt a tervezetteim között, de aztán sok vidit láttam róla instán, és mindenkinek nagyon tetszett a sorozat, így végül azt gondoltam, hogy megéri elkezdeni. Fura, nem tudom miért hiszem mindig azt, hogy a sok szereplős sorozatok annyira nem fognak tetszeni nekem végül.
Pedig eddig akárhányat láttam mind nagyon tetszett. Valahogy bennem van az, hogyha sok a szereplő, akkor kevesebbet kapunk a főhősökből, akiket meg lehet, hogy nagyon szeretünk, így ez ennek a rovására megy. De egy jó sorozatnál természetesen ez nem így van. Ennek a sztorinak pont a sok szereplője volt az előny, ez volt az, ami olyan igazán élvezhetővé tette az egészet. Nélkülük teljesen uncsi lett volna a 16 rész.
Nem fogok nyúzni senkit, elmondom őszintén kerek perec, hogy nekem nagyon tetszett a sorozat annak ellenére, hogy 1 olyan színész sem volt benne, akit eddig nagyon szerettem volna. Imádtam a sok szereplőt, mindegyiket. Olyan szép kis történetet kreáltak minden egyes szereplőhöz, hogy a nézőt egyszerűen beszippantja. Hihetetlen aranyosak voltak mindannyian, és egyszerűen nézette magát az egész sorozat a legvégéig. 
Mindenkinek megvolt a maga kis álma, mindenki a maga kis útját követte. Nagyon kedveltem őket, de még a mellék mellékszereplőket is. Igazából összefoglalva nem igazán lehetne elmondani, hogy miről szólt az egész sorozat. A keretet természetesen Hyun Jae időutazása adja és a körülötte forgó titkok (keret nélkül lehet kicsit zavaros lenne), de ez a sorozat ennék sokkal, de sokkal többről szólt. De komolyan.
Valahogy annyira élvezetes volt mindenki életét követni. Volt, hogy szinte semmi sem történt, csak a sok szereplőnk élete folyt a maga kis ütemében. Még ez is izgis volt a maga módján. Én személy szerint mindenkit nagyon megkedveltem. Volt természetesen 1-2 döntésük, amikkel én nem értettem teljesen egyet, dehát nem lehet mindig mindenkivel egyet érteni, főleg mikor sok a szereplő egy sorozatban. Nem gondoljátok?
A romantika is nagyon aranyos volt, főleg, hogy nem epekednek egymás után már az első pár részben, hanem szép lassan bontakozik ki, ráadásul nem is a romantika volt a fő pont az egészben, ami szintén egy pluszpontot jelent, mert így a végére sem lettek elnyomva a szereplők. Szóval számomra ez a műfaj is ki lett maximalizálva a sorozatban ugyanúgy, ahogy az ifjúsági része is természetesen, hisz eddig is ezt ecseteltem itten.
A vígjáték is jó volt, bár a végére kicsit kevesebb volt, de ez nem volt zavaró, főleg, hogy kicsit azért komolyodnak a dolgok a végére. Sokszor nevettem fel hangosan, aranyosak voltak. A zenés részben én egy ici picit csalódtam, mert bár szép számok születtek a sorozathoz, reméltem, hogy ők többet fognak énekelni, de végül elég kevés lett belőle. Ez nem feltétlen rossz pont, hisz volt mi lefoglalja a figyelmünket.
De azért reménykedtem egy kicsit több zenében. A fantasztikus része is természetesen érdekes volt, főleg, hogy az időutazásnak sok vicces pontja volt, például, hogy főhősünk nem tudja, hogyan működik a világ most. Bár a vége kicsit össze volt kutyulva nekem, nem értettem teljesen ezt az időutazást végül, ezért adok csak 9 pontot a sorozatra. 'Csak' 9 pontot. Tehát természetesen mindenkinek nagyon ajánlom.

Zene: Ahogy említettem, picit több éneklést reméltem, de a számok nagyon arik lettek, öt darab meg is maradt: Punch & Glabingo 'Beautiful Beautiful', Kim Min Jae & Younha 'Dream', Kyuhyun 'If You', Park Kyung 'Night Sky' és Yoon Mi Rae 'Sky'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történtünk néhány főhősét sorjában.
Yoon Si Yoon - Yoo Hyun Jae: Hírneve miatt természetesen beképzelt srác, aki azonban nagyon rendes és jóindulatú, szívesen segít azokon, akiket szeret. Si Yoon alapjáraton egy nagyon megkapó főhős volt, plusz mivel kőlakinak számított az időugrás miatt, sok vicces jelenetet köszönhetünk neki. Eleinte természetesen volt 1-2 félreértés körülötte, eléggé úgy tűnt, hogy volt pár nem túl szép húzása a múltban, de természetesen ezt is nagyon szépen megmagyarázzák nekünk. Tetszett, ahogy a sorozat végére egyre inkább érezte azt, hogy tartozik valahová, hogy valaki tényleg szereti őt, és ő is igazán szeret valakit. Kellett ez a kis rögzítés a karakternek mindenképpen. Összességében nagyon meg voltam elégedve vele, mindenképp olyan szereplő volt, aki mosolyt csal az arcomra. Si Yoon eddigi legjobb szerepe volt ez szerintem. Remélem a jövőben is hasonlóképp találkozunk majd vele.
Lee Se Young - Choi Woo Seung: Erős és független lány, aki már nagyon régóta a saját lábán áll fiatal kora ellenére. Kedves, becsületes, de keménykezű is egyben. Se Young alapjáraton nekem egy nagyon nagy felüdülés volt, kellett egy kis keménység a sorozatba, és ezt ezúttal a főhősnőtől kaptuk meg, amit én nem bántam, mert valahogy nagyon jól alakította a karaktert a színésznő. Féltem, hogy a végére egy hisztis, cselekedni képtelen lány lesz belőle (ahogy az általában lenni szokott), de nagy szerencsémre a legvégéig megőrizte a kezdeti szimpátiát. Külön plusz pont neki, hogy nem húzta a pasikat, leszögezte szépen, hogy nekem csak barát vagy, semmi több, és ne is próbálkozz, mert nem akarlak elveszíteni. Ez nagyon sokat dobott rajta, de tényleg. A színésznőnek nagyon örültem, eddig csak egyszer találkoztam vele, de ott nagyon szimpi volt, ahogyan itt is. Természetesen várjuk a jövőbeli szerepit nagyon!
Kim Min Jae - Lee Ji Hoon: Egy nagyon kedves srác, aki bár utálja, hogy hazudnia kell mindenkinek, mégis egy cégnél gyakornokként próbál híresség lenni. Tehetséges, de túlságosan merev, túlságosan meg akar felelni, így nem nagyon akarják beválasztani. Ji Hoon-t tényleg egy nagyon kedves nagyon rendes srácként tudnám leírni, bár tény, hogy volt 1-2 húzása, amivel nagyon nem értettem egyet, sőt, néha idegesített is, de valahogy ez emberivé tette, no meg azért meg is lehetett valamennyire érteni, miért van annyira kiakadva főhősünkre néha. Sajnáltam őt viszonzatlan gyerekkori szerelme miatt, de akkor sem neki szurkoltam, és szerencsére annyira nagyon nem sajnáltatta magát, így nem maradt rossz érzésem sem vele kapcsolatban. A színészt pedig egyre jobban és jobban kedvelem.
Cha Tae Hyun - Lee Gwang Jae: Egy hihetetlen rendes férfi, aki soha sem panaszkodik, noha rengeteg terhe van. Nos emberek, hadd mutassam be nektek az idei év legrendesebb karakterét. Ez a pasi olyan kedves volt, hogy néha már nekem is sok volt. Vártam már, hogy mikor fog picit kitörni vagy valami, de ő a legvégéig megmaradt egy rendes, becsületes és ha lehet ezt mondani, írtó ari karakternek, amin nagyon meglepődtem, mert a színész legutóbbi szerepében nekem nagyon antipatikus volt (az volt az egyetlen főszerep ahol láttam), így kissé vonakodtam tőle, de lássatok csodát. Tudok én még meglepődni bőven. Mindenesetre nagyon megkedveltem őt, ahogyan a többi szereplőt szintén. És a végére is értem a bejegyzésemnek, így utolsó sor gyanánt is csak azt tudom mondani, hogy aki egy könnyed, szórakoztató sorozatra vágyik, az mindenképp vegye ezt kézbe, mert abszolút kiemelkedik a többi hasonló témájú sorozat között, de komolyan.

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

2 megjegyzés:

 1. Te/ti (ha tegezhetlek). Csak kiváncsiságból kérdezem, hogy melyik az a dorama amit 10/10-ig értékeltél/értékeltetek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sziaa. Csak egyedül vezetem a blogot, és persze, nyugodtan tegezhetsz! :)
   Szerintem elég sok sorozatot, de ami így hirtelen eszembe jut: Bridal Mask, Moon Lovers, Are You Human Too?, The Princess' Man, You Who Came From The Stars.

   Törlés