Modern Farmer

Modern Farmer

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 20
Dátum: 2014 
Csatorna: SBS

Ismertető: Adott egy fiatal rock banda, akik forró fejjel és izzadt tenyérrel várják már azt a napot, hogy debütálhassanak. Azonban az egyik tag ismeretlen okokból balhét csinál, így az egész kudarcba fullad. Sok évvel később, a banda feje, Lee Min Ki szánalmas élete ellenére még mindig arról álmodozik, hogy egyszer megalakíthatják a saját bandájukat. Lee Min Ki-n kívül a banda másik 3 tagja sem igazán találja meg a helyét a való világban. Kang Hyeok orvosként dolgozik, de ő inkább hobbinak találja a munkát. Yoo Han Cheol egy cégnél dolgozik, de elege van főnökéből, ráadásul kiderül, hogy rákos, így teljesen összeomlik. S a legfiatalabb, Han Ki Joon pedig sokadszorra bukik el a vizsgán. Egyik nap Lee Min Ki nagymamája meghal, s kiderül, hogy az öreg rengeteg földet hagyott egyetlen unokájára. Min Ki boldogan megy a faluba, hogy eladhassa a földet, és végre teljesítse álmát, azonban hatalmas bökkenővel találja szembe magát: a föld alig ér valamit, mert mindentől el van szigetelve ez a kis falucska. S mit gondol mit nem, segítségül hívja 3 barátját, és a nagy rockosok káposzta termelésbe kezdenek. Ráadásul megjelenik Min Ki gyerekkori szerelme is, aki nem épp olyan, mint ahogyan az emlékeiben élt. Ezek után a 4 srác életét mutatja be a sorozat, hogy hogyan lesznek egyre inkább a falu tagjai, és hogyan jönnek rá arra, hogy a káposzta termelés az nem épp olyan könnyű, mint amilyennek elképzelték. És szerencsére a falu lakosait is mind mind megismerjük, akik kezdetben igyekszenek eltávolítani a 4 oda nem való alakot, de később már családjukként tekintenek rájuk. 

Vélemény: IMÁDTAM! Kész, ennyi volt. Na jó nem... persze hosszasan beszélni fogok róla, de egyszerűen tényleg oda-meg vissza vagyok ezért a sorozatért, és már most eszméletlenül hiányoznak. Először is azt tervezem, hogy a nyáron tuti megnézek valami jó hosszú családi vígjátékot, mert imádtam, hogy rengeteg a szereplő. Tényleg nagyon. No de, ez nem azt jelenti, hogy a sorozat tökéletes volt. Sőt, akadtak olyan jelenetek, ahol csak annyit tudtam mondani: ez mi ez? Igen, volt pár jelenet, de ezek annyira elenyészőek voltak a sok jóval szemben, hogy nem tudtam nem imádni.
Akkor először elkezdeném a sorozat egy-két mellélépésével. Ami talán a legzavaróbb volt számomra, hogy ezeknek sas fülük van. De tényleg. Baromi idegesítő volt, hogy a karakterek meghallották a másik beszédét kb. harminc méteres távolságból. Oké, hogy ez egy sorozat, de ez picit lehetett volna valósághűbb is. A másik, ami nem tetszett, hogy a 4 srác közül az egyik teljesen egyedül maradt a végén, és talán ő volt az egyetlen aki picit távol állt a csapattól. Persze imádtam én őket négyesben, de a csapatszellem lehetett volna sokkal, de sokkal jobb is.
1-2 karakterben is volt kifogásolni való, főleg a két főszereplőben, na de arról inkább a szereplőknél beszélnék. Itt annyit, hogy engem a korkülönbség nagyon zavart, holott csak 3 évről van szó. Bár mindez nem így történt volna, ha a főhősnő picivel lazább, a főhős pedig picivel komolyabb lett volna, hisz így úgy néztek ki, mint nővér és öcsi. Oké, hogy első szerelem meg minden, de engem egy csöppecskét tényleg zavart, úgy nem tudtam őket együtt elképzelni. S ami még kicsit zavaró volt megint, az az, hogy amikor pl. kint énekeltek a káposztaföldön, annyira sütött róla, hogy csak tátognak és az egész stúdió felvétel. Én nem tudom, így olyan illúzió romboló volt. És most, hogy itt gondolkodom, szerintem nincs is más, ami zavart volna, szóval lássuk csak a jókat:
1. A szórakozás garantált: Ez így van, hisz minden egyes részben minden 15 percben tuti, hogy volt egy olyan jelenet, amit muszáj leállítani, mert a néző nem tud figyelni a nevetéstől. Eszméletlen jók voltak a poénok, a forgatókönyvíró hatalmas nagy fazon lehet, ilyeneket kitalálni nem semmi. A színészek pedig rátettek még egy lapáttal - a viselkedésük, a beszólásaik, a személyiségük, na szóval egyszerűen minden hozzájárult ahhoz, még még nagyobb legyen az élmény. Az én kedvenc jelenetem az itt ábrázolt "megérkezés", valamint az utolsó előtti részben lévő "meteor búcsú". Eszméletlenül jók voltak, tényleeeeg!!
2. A vicckészlet nem merül ki: Nem egy sorozat a példa arra, hogy hihetetlen viccesen indul, aztán szépen átmegy csöpögős drámába, ami miatt a néző nem tudja komolyan venni a történetet. A Modern Farmer itt is remekül teljesített. Természetesen a végére picit drámaibbá válik a helyzet, nem egy karakter tör ki sírásban - mégis, a sorozat az utolsó pillanatig (szó szerint) vicces.
3. A sztori több szálon fut: Az összes falusit megismerhetjük kicsit közelebbről, valamint mind a 4 srác élete a káposztatermelésen kívül más - más utakon jár, s ezeket mi mind szemmel követhetjük. Én imádtam minden egyes karaktert a faluban, tetszett, hogy sokmindenkiről megtudtunk valamennyit, s ez még élvezetesebbé tette a sorozatot. 

4. A zárás tökéletes: SPOILERES RÉSZ! Hogy őszinte legyek, én már a 13.-14. résznél reméltem, hogy mégsem mennek vissza albumot kiadni, hanem maradnak a faluban és termesztik a káposztát, s ez többé kevésbé így is lett. Pár Min Ki az egyedüli aki a faluban maradt, mégis láthattuk, hogy mind a négyük (plusz a falusiak) élete még 1 év után is összefolyt, és ugyanúgy viselkedtek egymással, ahogy a sorozat folyamán végig. Imádtam, hogy totál le vannak égve mind a négyen, azt se tudják honnan kerítsenek pénzt, s próbálnak egymásra támaszkodni. A legeslegvége pedig ilyen MIAFENE rész - nagyon örültem, hogy az utolsó képkockán a 4 srác volt, hisz alapból velük indult a sorozat, úgy a szép, hogy velük is fejezik be. Imádtam, hogy a remény, hogy kiadhatják a második albumukat ennyi idő után is ott élt bennük.

Zene: Én őszintén egy nagyon jó számot hiányoltam belőle, mondjuk a romantikus jeleneteknél. Volt, csak nem nyerte el igazán a tetszésem. Azonban itt a 'When Love Comes' című szám, ami annyira nem tetszik, de olyan Modern Farmeres. Viszont a 'Do or Die' az nagyon menő, imádtam.

Szereplők: Te jó ég, ha én most itt elkezdeném az összes falusit felsorolni, és hogy kit miért szeretek, akkor soha véget nem érne ez a bejegyzés, úgyhogy csak a 4 srácról és a főhősnőről fogok beszélni.
Lee Hong Ki - Lee Min Ki: Reménnyel teli srác, aki az élet nehézsége ellenére hiszi, hogy egyszer kilábalhat a szerencsétlenségből. Hirtelen felindulásból kezd bele a káposztatermelésbe is, és meg van róla győződve, hogy kasszasiker lesz. Lee Hong Ki-t nagyon szeretem, mindig olyan kis üde szerepei vannak, itt is remekül hozta az alakját. Ráadásul azok a fejek, amiket olykor vágott egyszerűen felülmúlhatatlan, szóval hajrá Min Ki! Karakterét nagyon bírtam, vicces volt, hirtelen haragú no meg ott volt egy jó adag beképzeltség is. Aztán pár részig tök depressziós volt, úgy nem tudom, elment a kedve mindentől, s ezzel picit a nézők kedvét is elrontotta. De ez tényleg csak pár rész erejéig, utána visszatért a normál kerékvágásba minden. A 'Rendben van, rendben van' szövegét imádtam. Szóval én nagyon megszerettem Min Ki karakterét, Hong Ki remekül alakított, nagyon bírtam. A hangja meg... amikor néha kicsit bereked, és olyan tök fura lesz, mint valami űrlénynek - nagyon vicces volt.
Park Min Woo - Kang Hyuk: Mikor elindult a sorozat, én már éreztem, hogy ő lesz a kedvencem. Ezt a színészt valamiért nagyon megkedveltem még anno a Flower Boy Ramyun Shop-ban lévő szerepéért, holott ott nem is volt főszereplő. A 4 srác közül ő volt az a valaki, akit kicsit távol éreztem a csoport többi tagjától. Egyszer említett egy olyat, hogy a szerelme meghalt, sajnos részletesebben nem fejtették ki, így nem derült ki sok minden a múltjáról. Kang Hyuk folyamatosan mosolygott a sorozatban, s talán ő volt a legnormálisabb a skacok közül, mégis lehetett rajta röhögni. No meg ő volt a legszánalmasabb is - igazán sajnáltam, hogy egyedül maradt. Neki is igazán összehozhattak volna valami barátnőd. Nagyon haragszom, amiért az egyik karakter a végén is ilyen szomorú maradt, igazán kijárt volna neki is egy kis boldogság.
Lee Si Un - Yoo Han Cheol: Tejóég XD még most is röhögök, elég csak rágondolnom. Egyértelműen a legeslegviccesebb karakter volt az egész sorozatban, eszméletlen nagy hülyeségeket bírt csinálni és eszméletlen hülyeségeken tudott agyalni. No meg amikor nevetett olyan hangot adott ki, mint valami nagyon beteg tyúk. Kéééész, nem bírom. Ha kedvenc idióta karaktert kellene választanom, akkor egyértelmű, hogy ő lenne az, mert tényleg rengeteget nevettem rajta. Neki szurkoltam a legjobban, hogy összejöjjön a kiválasztott lánnyal, hisz annyira keményen próbálkozott végig csórikám. Igazán megérdemelte, na meg, nagyon nagyon jól mutattak együtt. A színésznek meg egy hatalmas taps, mert ezt a karaktert eljátszani nem gyerekjáték. Köszönöm neki, hogy felejthetetlen pillanatokat adott nekem.
Kwak Dong Yeon - Han Ki Joon: A legfiatalabb az összes srác közül, aki a tanulásból próbál megélni, holott tudja, hogy sose fog összejönni. Már számtalanszor bukott meg a vizsgán, és a többiekhez hasonlóan nem találja helyét az életben. Itt a kettes számú idióta. Bár rajta nem röhögtem annyit, mint Han Cheol-on, azért párszor az ő jeleneteit is visszatekergettem, mert egyszerűen nem tudtam felfogni, hogy a fenébe tud olyan eszméletlen ciki helyzetekbe kerülni. A kis illegális bevándorló csajjal tökéletes párost alkottak, nekik is nagyon szurkoltam. Talán az ő szerelmi sztorijuk volt a legszebb a soriban. Ezért is vagyok szomorú, amiért Kang Hyeok egyedül maradt... ha mindenkinek össze tudtak hozni egy jó kis love sztorit, akkor neki miért nem? A színésznek pedig nagy taps, remekül alakított, nagyon megkedveltem őt.
Lee Ha Nui - Kang Yoon Hee: Erős nő, aki egyedül neveli egy szem fiát, és a falu főnöke is egyben. Őszintén én kezdetben nagyon bírtam ezt a csaj. Igazi farmer csajszi, aki vicces volt, élénk és akinek nagyon idióta járása van. Aztán átment szép lassan depibe, no meg a múltjáról is derültek ki dolgok, és igazából nem értettem meg a nőt. Őszintén én elmondtam volna a pasinak, hogy gyerekem van, meg elmentem volna vele a végén, amikor elhívott. Ilyen okééé volt a csaj, aki sajnos a végén sem nyerte vissza a kezdeti szimpátiáját. Szóval ha legrosszabb karaktert kellene választanom az egész sorozatban, akkor sajnos ő lenne az. A színésznőnek viszont hatalmas elismerésem, biztos nehéz lehetett eljátszani azt, hogy otthonos vagy egy olyan környezetben ahol soha nem éltél. Bár őszintén az összes színész kitett magáért.

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

6 megjegyzés:

 1. Most fejeztem be és annyira jóóó volt :)) remélem még ilyen remek sorozatot csinálnak majd párat... :)

  VálaszTörlés
 2. Jeremy főszerepben*-*

  VálaszTörlés
 3. Ezt a sorozatot sem tudom vélemény nélkül hagyni. Nagyon-nagyon-nagyon egyetértek a leírtakkal. Ezt a sorozatot egyszerűen IMÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁDTAM!!!! Uram isten, ha visszagondolok, hogy már fájt a hasam a röhögéstől és sokszor nem is tudtam abbahagyni. Eszméletlen színészi teljesítményt nyújtottak a szereplők. És itt nem csak az őrült négy srácról beszélek, hanem a falusiak is odatettek. Abban igazat adok, hogy szegény Park Min Woo-nak igazán írhattak volna a sorozatba egy románcot, ha már a másik három srác megtalálta az "igazit". Lee Hong Ki ebben a sorozatban is remekelt, egyszerűen nem tudom megunni ezeket a szerepeit, ez áll jól neki, nem pedig a komoly szerep, mint például Bride Of The Century sorozatban. Nem azt mondom, hogy ebben a szerepben nem szerettem, de ez neki túl komoly volt. Ő egy ízig-vérig egyedi személyiség, szinte el lehet mondani, hogy teljesen lökött, de így szeretjük, ahogy van. Imádom a zenét, amit képvisel, az Ft Island szinte összes számát ismerem, a telefonom csakis az Ő bandájának számaival van tele, elmondhatom, hogy más előadótól kb. 1 éve nem is hallgatok semmit, csak és kimondottam az Ő zenéjüket hallgatom. Na megint hosszúra nyúlt a szövegem. És összegezve, egyszerűen fergeteges volt ez a sorozat, nevettünk, sírtunk, örültünk, szomorúak voltunk, ebben tényleg benne volt minden emberi érzés. Tehát ez a sorozat is tökéletesen illett a szereplőkhöz. Köszönöm Mesi :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy ennyire tetszett neked a sorozat! :D
   Bizony, szerintem is sokkal jobban illik Hong Ki-hez ez a karakter! :)

   Törlés