Oh My Ghost

Oh My Ghost

Műfaj: fantasztikus, romantikus
Részek száma: 16
Dátum: 2015
Csatorna: tvN

Ismertető: Adott egy csendes, befelé forduló lány, Na Bong Sun, aki gyerekkora óta látja a szellemeket sámán nagymamájának köszönhetően. Egy híres étteremben dolgozik, amelynek séfjébe, Kang Sun Woo-ba már régóta szerelmes titokban. Nagy álma, hogy ő is szakács legyen, de egyenlőre csak a konyhában mosogat. Élete fenekestül felfordul, amikor egy szűz lány szelleme megszállja a testét. 1 hónapja maradt hátra, hogy enyhítse dühét szüzessége miatt, különben gonosz szellemé változik és örökké rabságba esik. Ez a szűz lány Kang Sun Woo-t választja megfelelő partnernek, így elkezdődik egy vicces hajsza a bolond lány és a konzervatív séf között. Időközben pedig a lány halála körül is egyre több nyugtalanító kérdés vetődik fel.

Vélemény: Nem akartam megnézni először a sorozatot, aztán láttam, hogy jókat írnak róla, így belekezdtem. Számomra 49 Days és Master's Sun ötvözet volt, így megalkotva valami egyedit. A sztori nagyon érdekes volt, különösen tetszett, hogy megtoldották egy kis gyilkossági üggyel is. A legfőbb hangsúly azonban a két lány karakterén, és annak különbségén volt, de erről majd a szereplők címszó alatt bővebben. Alapjáraton nagyon jó kis romantikus sztori lett volna.
Csak picit furára sikeredett. Legfőképp az volt a baj, hogy a srác legtöbbször a szellemlánnyal volt (3-4 alkalmat kivéve), és teljesen úgy jött le a dolog, mintha azért az 'énjéért' szeretné őt. Hiába próbáltak ott már a bloggal meg minden mással jönni, számomra nagyon furcsára sikeredett. Hiába szorítottam többször, hogy a szellem lány hagyja szabadon a Na Bong Sun testét, hogy végre őt is érhesse romantikus pillanat. Nem, dehogy hagyja szabadon.
Mivel a sztori ezen része gyenge kötélen táncol, inkább az erősségét mutatnám meg. Egyrészt mint említettem a gyilkosság ügy nagyon jól jött ki, kaptunk egy kis komolyságot is a sorozatba. Külön tetszett a szellemlány édesapja és bátyja, mert segített rávilágítani arra, hogy mennyire hirtelen érhet a halál, úgy, hogy nem is számítunk rá. Legyen az fiatal vagy öreg. S talán ez az ami értéket ad a sorozatnak, és nem csak egy egyszerű vígjátékként gondolok rá.
Erőssége még a sorozatnak, hogy az ételekre és a főzés rejtelmeibe is egy picit betekintést kapunk. S nem mellesleg ismét rengeteg nagyszerű étellel találkozhatunk és csorgathatjuk a nyálunkat. Külön megjegyezném a 4 idióta fiút az étteremben, akik annyira, de annyira viccesek voltak. Ők adták a sorozat hangulatát, nélkülük nagyon, de nagyon unalmas lett volna az egész. Egyenként megszerettem mind a 4 srácot, eszméletlenek voltak.
Seo Joon pedig külön kedvencem lett, le is töltöttem egy sorozatot, ahol főszereplő. Na szóval, összegezve, láthatjátok, hogy a sorozatnak van egy picit rossz oldala is, de inkább a jó az, ami dominál. Aki szeretne egy jó kis sorozatot, amiben kellőképp van izgalom, dráma és nem mellesleg rengetek nevetés és romantika, az ne habozzon megnézni ezt a sztorit, mert fergeteges volt, összességében nekem nagyon elnyerte a tetszésemet. U.i.: Con-gra-tu-la-tion! Congratulation! U.i.2: Seo In Guk beugróként szerepel az utolsó részben. Hurrá!

Zene: Sok szép szám volt, kedvencem nem lett, de azért voltak benne. A 'Stay', a 'Leave' és az 'Eyes' című szám nagyon szép volt.

Szereplők: Lássuk csak a 4 főszereplőnket külön-külön.
Park Bo Young - Na Bong Sun: Csendes, félénk és nagyon magába forduló lány, aki szinte mindig mindenhol elalszik, mivel a szellemek egy perc nyugtot nem hagynak neki. Alapjáraton egy nagyon aranyos és kedves lányról van szó, aki egyszerűen nem tud kitörni abból a börtönből amit maga köré húzott vagy éppen húztak. Kezdetben bírtam is, és nagyon szorítottam neki, hogy megszeresse őt az igazgató. Aztán amikor engedélyt adott a szellemnek arra, hogy használja a testét... hát nem tudom. Jól tudta, hogy mire kell neki. Nem az önzetlenség beszélt belőle, hanem annyira meg akarta szerezni a pasit. Ennyire elkeseredetten csak nem lehet szeretni valakit nem igaz? A végén aztán amikor bevallott a srácnak mindent megint úgy voltam vele, hogy oké, mégiscsak egy normális lányról van szó. Tetszett, hogy nagyon sokat változott a sorozat során. És külön piros pont, amiért a szellemlány édesapjával a dolgok után is tartotta a kapcsolatot. A színésznő hatalmasat alkotott, ilyen az, amikor valaki igazán jól tud színészkedni, és nem csak az arcáért vagy éppen hírnevéért van a sorozatban.
Cho Jung Seok - Kang Sun Woo: Beképzelt, konzervatív és vezető készségekkel ellátott pasi, aki méltányosan hordja fent az orrán, hisz egy kiváló séfről van szó. Hááát, elég fura ez a pasas. Persze nem rossz értelemben, hisz nagyon bírtam őt. Tetszett, hogy nehezen nyílik meg másoknak, nem csak a többi karakternek hanem a nézőknek is. Először egy bunkó seggfejnek tűnt, de aztán kiderült, hogy valójában egy tök rendes pasi, aki mindent megtesz imádott barátnőjéért. Szegényt nagyon sajnáltam, amikor szembesült azzal a ténnyel, hogy egy szerelmi háromszögbe került, aminek ő van a közepén és egy szellem lány a másik oldalon. Szóval a karaktere összességében aranyos volt, nem lehetett őt nem szeretni, kedvencem azért mégsem lett. A színésszel először találkoztam, és valami fenomenális. Nagyon bírom őt.
Kim Seul Gi - Shin Soon Ae: Avagy a szellemlány. Na Bong Sun tökéletes ellentéte: vidám, mindig nevet, előszeretettel közli véleményét és mindig kimondja amit gondol, legyen az kedves dolog vagy sem. Amit itt legelőször el kell mondanom az az, hogy a színésznő tökéletes volt erre a szerepre. Alapból mindig ilyenek a karakterei (egy picit több őrültséggel megfűszerezve). Shin Soon Ae szerintem egy idő után mindenkinek a szívéhez nő, hisz kitartása és hihetetlen szerencsétlen és szomorú halála mindenkit megindít. Annyira elkeserítő, hogy vannak olyan embere, akik a jó szívük miatt halnak meg. Annyira igazságtalan, hogy szavakat sem találok rá. Olyan kis hervadó virág volt a sorozatban, aki az utolsó percig megpróbál életben maradni és akit a néző is az utolsó pillanatig próbál életben tartani. A színésznő ismét nagyot alkotott, nagyon szeretem őt, mindig olyan kis vidám és aranyos, jó ránézni. Remélem sok szerepe lesz még.
Lim Ju Hwan - Choi Sung Jae: Figyelem! Leírás spoileres, szóval az, aki még nem látta a sorozatot, ne olvassa el. Na szóval, egy hihetetlen kedves és aranyos és figyelmes és helyes férfi, aki már-már túl tökéletes. Őszintén, szerintem ez a színész ez nagyon helyes. Azért is mondom, mert már az első pillanatban nagyon bírtam őt, de egyből tudtam, hogy valami nem kóser vele, s lám, megtörtént. A koreaiak ismét bebizonyították, hogy tökéletesek abban, hogy mindig, de mindig megsajnáljuk a gonoszakat is (már aki egy picit belegondol az ő helyzetükbe). Ha a mi Choi rendőrünk nem az lenne aki, akkor egyszerűen A tökéletes férfi lenne, aki tele van kedvességgel és szeretettel. Nagyon örültem, hogy az ő befejezése is jó lett, tényleg nagyon, de nagyon sokat dobott az egészen. A színésszel először találkoztam, de hát rabja lettem.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

10 megjegyzés:

 1. Én nagyon szerettem. Különösen az, ahogyan a Séf szerelmes volt. Ha kellet sírt, ha kellett nevetett. A 4 fiú a oCoffee Prince-t hozta az eszembe (jó értelemben). Sokat adtak a vidámsághoz. A lányok is jól játszottak, bár Na Bong olyan kis idegesítő volt még az elején, de szépen megnyílt a karaktere. A gyilkosság adta hozzá a kis fűszert. Ha valaki egy szórakoztató, romanrikus drámára vágyik, az mindenképp nézze meg :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, röviden és tömören ez volt a sorozat, örülök, hogy neked is tetszett! :)

   Törlés
 2. Nekem is tetszett. Egy kicsit én is féltem attól, hogy a szellemlány sokat van a nő testében és a séf így csak őt fogja szeretni, de mivel sokkolta a tudat, hogy főként egy szellemmel van együtt, szépen megoldották szerintem, hogy végülis nem a szellemet, hanem a kis segédet szereti :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is rettegtem ettől, én szerintem kicsit rossz volt akkor is, hisz végül is a szellemlány volt az, aki miatt elkezdett a lány felé közeledni, de szerencsére sikerült elég jól megoldani :)

   Törlés
 3. Szia! :) Köszönöm az ismertetőt :) Nagyon szeretem ezt a sorozatot és ahogy te is írtad vannak benne kicsi negatívumok de ezektől el lehet szerintem tekinteni :) Ami nagyon tetszett hogy amikor a színésznőt jellemezted odaírtad a végére hogy: "ilyen az, amikor valaki igazán jól tud színészkedni, és nem csak az arcáért vagy éppen hírnevéért van a sorozatban." Teljesen egyetértek! Amikor ezt a mondatot elolvastam egyből Park Shin hye jutott eszembe (sajnos a színésznővel nem sikerült megbarátkoznom) nagyon sajnálom hogy inkább őt sztárolják pedig elég kevés tehetsége van.Én nagyon megszerettem Park Bo-Youngot szerintem tündéri színésznő,olyan kis fiatalos és üde :) Szerintem nagyon jó kis párost alkottak Cho Jung Seokkal :) Igazából sokszor meglepődök a korkülönbségeken és itt is meglepődtem :) Azt hittem nincs közöttük ekkora korkülönbség (10 év) de persze ez nem ment a sorozat rovására csak nekem tetszenek az ilyen kis érdekességek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Nagyon örülök, hogy neked is elnyerte a tetszésedet a sorozat. Igen, sajnos Park Shin Hye nem tudja megkedveltetni magát velem... sőt...
   Park Bo Young szerintem is nagyon aranyos, tele van élettel, nagyon szerethető :)

   Törlés
 4. Én nagyon imádtam ezt a sorozatot,egyik volt a legjobbak között ebben az évben.

  VálaszTörlés
 5. Teljesen egyetértek, de be kell valljam én titkon a szellemcsajnak szurkoltam, hiszen végülis belé szeretett belé a séf. De természetesen Bong Sun-nal tökéletes párost alkottak, csak ez egy kicsit fura volt, hogy igazából nem a szellem lánnyal töltötte ideje nagy részét. Dehát egye fene, ettől még az egyik kedvenc sorozatom! Nagyon szerettem..Különösen tetszett benne, hogy folyamatosan tudtam a főszereplőkre koncentrálni, és nem volt például még egy csaj aki csapta volna a szelet a séfnek. :D (Úgy értem, aki nem szellem..:D)
  Na és Park Bo Young...hihetetlen amit művelt! Állati jól alakította a karakterét, olvastam, hogy díjat is kapott ezért a szerepért, amit nem mellesleg meg is érdemelt! Írtó cuki és aranyos volt, nagyon szimpatizáltam vele. Tetszett benne, hogy nem egy nulla személyiséggel rendelkező, bőgőmasinát (Park Shin Hye karakterei...xdddd) alakított, igazán volt mit szeretni ezen a lányon! Remélem látni fogom még sorozatban, és ismét nagyon tetszett a véleményezésed! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, Park Bo Young nekem is kedvenceim között van, nagyon tudja mi a dolga!
   Sajnos igen, ott volt végig az az érzés, hogy azért mégiscsak a szellemlányba szeretett bele, dehát ez van...
   Nagyon örülök, hogy írsz nekem, remélem a jövőben is fogsz! :)

   Törlés