Masked Prosecutor

Masked Prosecutor ~ The Man In The Mask

Műfaj: akció, thriller
Részek száma: 16
Dátum: 2015
Csatorna: KBS2

Ismertető: Ha Dae Cheol árvaházban nőtt fel, az öklében sokkal jobban bízik, mint eszében. Első látásra beleszeret Yoo Min Hee-be, akinek nagybátyjánál fog bokszolónak tanulni. Ígéretes srácnak néz ki, mégis minden romba dől, amikor egyszer csak megjelenik apja. Elmondja neki, hogyan árulta el legjobb barátja és felesége, hogyan fosztották meg vagyonától, és kéri fiát, hogy tanuljon ügyésznek, hogy megbosszulja az árulókat. Bár a fiúnak nehezen megy, mégis ügyésszé cseperedik, míg Min Hee nyomozó lesz, akit úgyszintén a bosszú hajt. Dae Cheol nagyszerű ügyész lesz, sikerének titka, hogy maszkot húzva veri el a rossz fiúkat, hogy azok valljanak és jobb útra térjenek.

Vélemény: Természetesen Joo Sang Wook volt az, aki miatt egyáltalán belekezdtem a sorozatba. Alapjáraton egy nagyon, nagyon komoly sorozatról van szó, amit leginkább a bosszú, a pénz, a családi és nem családi kapcsolatok mozgatnak. A komolyság mellett van benne egy pici humor is, valamint egy nagyon kevés romantika is, ami még összefogottabbá tesz a történetet. Mégis, a sorozat sajnos elég unalmasra, húzottra és túl sokra sikeredett.
A legnagyobb probléma leginkább az volt, hogy a 16 rész nagyon soknak bizonyult. Mivel a bosszú volt a középpontban és nem volt sok mellékszál benne, túl sok volt a 16 óra. Talán a fele bőven elég lett volna, hogy ez izgalmas, érdekes és mozgalmas történet legyen belőle. Túl sok volt a párbeszéd benne és túl kevés az 'akció', leginkább csak dumáltak és dumáltak, elvertek egy két embert, elsütöttek egy poént és vége is lett. Még ezeken kívül is volt egy felettébb idegesítő dolog.
Márpedig a maszk. Tipikusan megtörtént itt is az a dolog, hogy a főhősnőnek fogalma sem volt róla, ki lehet a titokzatos maszkos alak, holott naponta hallja a pasi hangját (ami eléggé megkülönböztethető szerintem). És akkor vegyük komolyan a sorozatot. Na köszönöm. Ezen kívül mást nem is nagyon tudok mondani, Joo Sang Wook magához híven megint nagyot alakít, ha valakinek a kedvence akkor természetesen ezt a szerepet sem szabad kihagynia. A sorozat viszont sajnos komolysága ellenére elég unalmasra sikeredett. Nem nagyon ajánlom.

Zene: Nagyon szép számok születtek a sorozathoz. Itt van a 'Mask' című szám, ami az akció jelenetekhez tökéletesen illik, valamint a 'What Should I Do' szám is.

Szereplők: Lássuk csak két főhősünket külön külön.
Joo Sang Wook - Ha Dae Cheol: Sokkal biztosabb öklében, mint eszében, ennek ellenére apja kérésére mégis ügyésznek tanul, hogy bosszút álljon az árulókon. Sikerének titka, hogy maszkot húzva elveri a rosszakat, így bírva azokat vallomásra. Dae Cheol olyan karakter volt, akit csak sajnálni lehetett. Nem elég, hogy árvaházban nőtt fel szülők nélkül, egyszer csak megjelenik az apja, hogy álljon bosszút rajta. Így felnőtt fejjel sem a saját maga életét éli. Annak ellenére, hogy régen nem igazán volt a logikus gondolkodás híve, egy nagyon okos és furfangos pasiról van szó, aki mindig egy lépéssel előrébb jár. Fájdalmas élete ellenére tud mosolyogni és viccelődni, és tudja, hogy kik azok, akikben megbízhat. Sang Wook általában mindig életvidám és vicces karaktereket alakít, ez itt is látszódott rajta, de természetesen most a magára hagyott fiú volt leginkább a döntő része a karakternek.
Kim Sun A - Yoo Min Hee: Annak ellenére, hogy régen nagyon szép és nőies volt, felnőttként sokkal inkább elhanyagolt és férfias, aki még kiöltözve sem tudna elcsábítani senkit igazán. Őszintén én nem bántam volna egy picit szebb és nőiesebb színésznőt Min Hee szerepére, mert így a romantika része (annak ellenére, hogy kevés volt benne) nem volt annyira szép. Min Hee hasonlít Dae Cheol-ra, nem a saját életét éli, hanem a bosszú hajtja. Sem a karakterét, sem a színésznőt nem szerettem meg annyira. Először találkoztam vele, remélem amikor legközelebb 'összefutunk' más karakterként találkozok vele. S még megemlíteném egy sor erejéig Hyun Woong-ot is, aki Dae Cheol mellett a másik legjobb karakter volt a sorozatban. Erősnek tűnt, holott végig egy ingadozó kötélen állt, előre láttuk a pillanatot, amikor leesik, és elkövet egy nagy hibát. Ezt a 'rossz' és ingadozó karaktert nagyon ügyesen hozta.

Történet: 6/10
Zene: 8/10
 Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

6 megjegyzés:

 1. Lehet itt online, magyar szöveggel sorozatokat nézni ?
  Köszönöm előre is ...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt nem, de a viki.com-on elég sok sorozat fent van :)

   Törlés
 2. Ennek a sorinak, hol található meg a magyar felirata? Mert én nem találom azsiaekkovein. Tudnál nekem segíteni? Köszönöm!

  Üdv.: Zsuzsa

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Először is elnézést kérek a késői válaszért :)
   A magyar feliratot innen lehet letölteni:
   http://bettidrama.blogspot.hu/2015/07/masked-prosecutor-1-11.html

   Törlés