W - Two Worlds

W - Two Worlds

Műfaj: romantikus, vígjáték, fantasztikus, melodráma
Részek száma: 16
Dátum: 2016
Csatorna: MBC

Ismertető: Történetünk főhősnője egy szeleburdi orvos, Yeon Joo, akinek legnagyobb problémája, hogy utálja főnökét. Apja híres, hisz egy W nevű képregény rajzolója, amit mindenki imád egész Koreában, a lánya, Yeon Joo is nagy rajongója a történetnek és a főhősnek, Kang Chul-nak. Egyik nap azonban amikor édesapja műhelyébe érkezik valami furcsa dolog történik vele - hirtelen egy hotel tetején lesz, ahol maga Kang Chul küzd az életéért. Kiderül, hogy Kang Chul szembement az író akaratával, így önálló életre kél. A lány apja eltökélten véget akart vetni ennek a rémálomnak a főhős megölésével, azonban akárhányszor meg akarja ezt tenni, a lány hirtelen a képregénybe 'rántódik', hogy megmentse a főhős, Kang Chul életét.

Vélemény: Nagyon vártam már a sorozatot, hisz tudom, hogy annak ellenére, hogy Lee Jong Suk nem túl jó színész, mindig nagyon jó és érdekes sorozatokban vállal szerepet, így mindig is listára kerül a közelgő sorozata. Nem tudtam mire számítsak, így nagy izgalommal vártam, hogy mivel fogok szembesülni. Hát meglepődtem. Aki követ a fészen az tudja, mennyire megfogott a sztori - nem is csoda, hisz valami totál újat kapunk, ami (halkan megjegyezve) nagyon érdekes és nagyon izgalmas is.
Imádtam, hogy tényleg valami teljesen mást kaptunk, nem láttam még ehhez hasonló sorozatot, így konkrétan faltam a részeket. Oda voltam érte, alig vártam, mikor derülnek ki a szereplők számára egyes dolgok, mi lesz ezzel a két világgal, mi lesz a főhőseinkkel, s legfőképp mi lesz magával az íróval. Tényleg egy eszméletlen egyedi történetet kapunk, amihez kicsikét el kell rugaszkodni a valóságtól, hisz persze úgymond 'normális' szemmel nézve ennek semmi valóságalapja és, valljuk be értelme sincs.
Úgy kell felfogni, hogy ez egy 'sorozat' és akkor már mindjárt más az egész. Maga a rajzolás nagyon igényes volt, tetszett, hogy a megtörtént jeleneteket sokszor lerajzolva is láthattuk (a gifek igazolják ezt), ami még jobban belerántott bennünket ebbe az őrületbe. Tetszett az is, ahogyan egy kis thrillert is belecsempésztek, hisz a gyilkos is megjelent - nem egy unalmas percet biztosítva ezzel számunkra. Rendesen izgultam, hogy 'na, vajon most mi fog történni'. Na szóval igen, abszolút tízesnek indult.
De persze semmi sem lehet tökéletes. Amikor nézni kezdtem, akkor minden más sorozat felett állt, de aztán valahogy, nem is tudom, úgy elnyúlt. Nem tetszett, hogy a két főhős olyan nagyon gyorsan szeret egymásba, és olyan nagyon mélyen. Nekem kellett volna még egy kis idő, ahol együtt vannak, egymásba szeretnek és a többi szépség. Nem szeretem, amikor ezt csinálják egy sztoriba, főleg olyanba, ahol utána a 'nem lehetek a szerelmemmel' drámát hozzák fel. De sajnos nem csak ezzel volt a baj.
A végére már annyi minden történt a két világ között, hogy már lassan elvesztettem a fonalat, és ötletem sem volt, hogy lesz ennek az egésznek vége. Talán a 8.részre tenném azt a pontot, ahol kicsit úgy elnyúlt az egész. Aztán persze kaptunk megint nagyon izgis jeleneteket, amiket tűkön ülve néztem végig, de utána ismét az az elnyújtott valami, amit nem igazán tudok megfogalmazni, hogy mi is volt, de kedvemet szegte. Az utolsó 5 részt egyszerre néztem végig, mert sokáig nem igazán volt kedvem hozzá.
Félreértés ne essék, nem untam a részeket, egyáltalán nem. Csak nem volt meg a kezdeti 'megőrülök mikor lesz már fent az új rész' feelingem. A sorozat végét megemlítve - őszintén nem tudom mire számítottam, de szerintem sikerült egy többé kevésbé normális és elfogadható véget kreálni, én őszintén megkönnyeztem az utolsó perceken, főleg amikor a lány apjáról volt szó. De szerintem elmondható, hogy nem volt összecsapott és unalmas a befejezés, legalábbis szerintem nem volt az.
Nem igazán tudom eldönteni, hány pontot kellene adnom a sztorira. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy ajánlom-e, akkor a válaszom egyértelmű és hatalmas igen, mert tényleg valami eszméletlen újat és érdekeset kapunk a történettől, amit szerintem mindenkinek érdemes megnéznie legalább egyszer. Az már más kérdés, hogy és kicsit csalódtam a második felében, de még így is bátran tudom minden érdeklődőnek ajánlani, mert szó mi szó, tetszett nekem. Szóval igen, kezdjetek csak bele bátran.

Zene: Na ezzel volt egy kis irgum-burgum. Vártam a pillanatot, amikor felcsendül egy olyan szám, amit majd nem tudok kiverni a fejemből, de ez nem jött el. Két szám volt, ami olyan elég jóra sikeredett a sok ost közül: N 'Without You' és Navi száma, a 'Draw a Love'. A zenék borítóképei viszont nagyon szépre sikeredettek, olyan W-s volt.

Szereplők: No és akkor lássuk csak történetünk két főhősét külön külön.
Lee Jong Suk - Kang Chul: Alapbeállítottsága szerint egy makacs fiú, aki nem adja fel az életét, hanem eldönti, megtalálja családja gyilkosát, bárhol is bujkáljon az. Az elején tetszett a srác, főleg, hogy az író folyton az 'alapbeállítottságról' beszélt, hogy miket képtelen megtenni a srác, mert egyszerűen ilyennek lett megalkotva. Belegondolva elég érdekes volt felhozni azt, hogy a fiú az akarata miatt volt képes visszautasítani a halált, annyira eltökélt volt, hogy valahogy életre kélt - ezzel nagyszerű sztorit biztosítva számunkra. Kang Chul... hát nem tudom eldönteni, hogy mit éreztem a karakter iránt. Az elején nagyon szorítottam neki, hogy találja meg a gyilkost, hogy végre kicsit megnyugodhasson, de utána nem is tudom, kicsit ő is elfolyt nekem a történettel. Lee Jong Suk-ot én sosem tartottam jó színésznek, de szerencsére piszok jól választ sorozatot, így sokszor találkozom vele. Természetesen várom már a következő főszerepét.
Han Hyo Joo - Oh Yeon Joo: Kissé szeleburdi doki, aki rajong apja képregényéért, s nagy álma vált valóra azzal, hogy megpillantotta imádott sztorija sármos főhősét - méghozzá a valóságban. Őszintén nagyon megörültem, amikor láttam, hogy ez a színésznő lesz idén Lee Jong Suk párja (Park Shin Hye után...), mert bár nem sokszor találkoztam vele, akkor is filmekben, mégis nagyon szimpatikusnak tűnt. Maga a karakter a sorozat elején nagyon aranyos volt, tetszett, ahogyan összezavarodva folyt az árral. Aztán vele is... nem tudom mi lett, de úgy nem tetszett már annyira, mint az elején. No de ez van. Még megemlíteném, hogy bár a sorozat borítóképe nagyon csúnya (igazán kitalálhattak volna valami jobbat komolyan mondom...), a két főszereplő borítóképe nagyon menőre sikeredett, igazán lehetett volna valami hasonlóan szép borítókép is.

Mindenki csak a felszínt látja,
s nem néz a dolgok mélyére.
És aztán azt hiszik igaznak. "

Történet: 7,5/10
*kivételes eset*
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

6 megjegyzés:

 1. Nekem nagyon tetszett,úgy vártam az újabb részeket!Olvastam,hogy 2főszereplő nagyon szeretett együtt dolgozni,ez látszik is,átjön.A kedvencem lett a könyves rész:-jelöld be amit szeretnél csinálni :)
  Jaj de bírtam a csintalan és vicces részeket!
  A rajzos részek halálian jók voltak,és az ötletért jár a 10 pont nálam,ám az ide oda ugrálás kicsit fura lett,de izgi volt.
  Remélem másnak is tetszik majd,érdemes megnézni mindenképp!!!
  Ágoca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, egyedi volt, ez tény! :)
   Örülök, hogy ennyire tetszett! ^_^

   Törlés
 2. Soo Bong hát én szakadtam rajta xD
  a csaj apja hihetetlen volt. őrülten jó színész, valami díjat totál megérdemelne, őrületest alakított, az egyszer biztos

  VálaszTörlés
 3. Úristeeen az a kacsintááááás! *-*

  VálaszTörlés