Jackpot

Jackpot ~ The Royal Gambler

Műfaj: történelmi
Részek száma: 24

Dátum: 2016
Csatorna: SBS

Ismertető: A történet főszereplője Baek Dae Gil, akiben királyi vér folyik, de mivel 6 hónapra született az édesanyja elintézte, hogy mindenki halottnak higgye, nehogy bántsák gyermekét. Dae Gil szerencsejátékosként nő fel, kicsit naiv és gondtalan, de miután nevelőapja meghal bosszút esküszik gyilkosa, Lee In Jwa ellen. Ehhez pedig gyökeresen meg kell változnia, el kell sajátítania a harcművészetet is. Másik főszereplőnk a király fia, Yeong Jo, aki fiatal kora ellenére, nagyon megfontolt, s vágya, hogy ő üljön a trónon. A két fiú találkozik egymással majd összefognak, hogy elintézzék Lee In Jwa-t, azonban ő újjá akarja teremtetni Csoszont, és ehhez a legfontosabb lépés, hogy a két fiút egymás ellen ugrassza.

Vélemény: Őszintén én nem akartam megnézni először a sorozatot, mert Jang Geun Suk szerepei nekem sosem nyerik el a tetszésemet, s kicsit féltem, hogy megint megkapom a nőies, hisztis és beképzelt karaktert, ami biztosan, hogy elrontaná az egész sorozatot. Aztán a többi jó színész miatt mégis elkezdtem. A sorozat eszméletlen érdekesen indít, ritka az olyan történet, aminek az első pár része ennyire megkapó.
Bár még nem a főszereplők voltak képernyőn, mégis nagyon érdekes, lehetőségekkel teli, kusza cselekményszálakat kapunk, ami messziről kiált, hogy ebből eszméletlen jó sztorit lehet összehozni. S ez többé kevésbé sikerült is. Aminek a legjobban örültem és amin a legjobban meglepődtem az Jang Geun Suk karaktere, Baek Dae Gil, mert az eddigi megszokottal teljesen ellentétes volt, ennek pedig tényleg kimondhatatlanul örültem.
Mint mondtam, az alapsztoriból nagyon izgis és érdekes történetet hoztak ki, a romantika kicsit háttérbe kerül (ami egyáltalán nem baj) és inkább a bosszúra, a családi kapcsolatokra és a bizalom és az árulás kérdésére fektetik a hangsúlyt. Olyan igazi ízig vérig történelmi sorozatot kreáltak belőle, aminek szerintem a nézők többsége csak örülni tudott. De semmi sem tökéletes, így ebben a sorozatban is akadt némi kivetnivaló.
Lee In Jwa üldözése egy ideig érdekes volt, azonban amikor már tizenötödjére úszta meg a helyzetet a fejem fogtam, hogy ennyire ezt már nem lehet tovább nyúzni. Arról nem is beszélve, hogy ezer alkalmuk lett volna megölni őt, de ők inkább először lenyomtak egy monológot, hogy 'itt a vég számodra, remélem megbántad tetteid és a többi és a többi', és addig dumáltak míg végül megszökött. Ennyire ökör senki sem lehet, de tényleg nem.
A legjobban azon akadtam ki, amikor tizedik próbálkozás után végül sikerült elkapni, mindenki tudja milyen veszélyes és milyen nehéz volt őt megvádolni bármivel is, erre kirakják őt az utca közepére (aminek van értelme, hisz jogos volt, hogy megszégyenítik), de egy normál gondolkodású ember kiokoskodja, hogy több mint valószínű segíteni fognak neki elszökni, így nem 4 'díszembert' állítok oda, hogy vigyázzon rá.
Ezen tényleg majd eldobtam az agyam, már a végére nagyon idegesítő volt, főleg amiatt, hogy olyan nagyon okosnak és bölcsnek voltak beállítva főhőseink, akkor mi az már, hogy ennyire nem gondolnak. Ebből következik tehát, hogy a 24 rész menthetetlenül sok volt, hiába szerettem a karaktereket és hiába nézegettem volna még el őket. Az utolsó 8 részben ugyanazokat a szituációkat ismételték meg újra és újra, majd vége lett.
Másik dolog, ami tetszett is meg nem is, az a két srác közötti kapcsolat. Nagyon aranyosak voltak, ahogy egyre közelebb és közelebb kerültek, de ez a hirtelen elhidegülés egymástól nekem nem tetszett. Persze valósághű volt, de akkor is kicsit jóban maradhattak volna, vagy akármi, hisz mégiscsak testvérek, és a sorozatban olyan szépen felépítették a kapcsolatukat, nem tudom miért kellett szétrombolni.
Összességében ennyi lett volna, ezek a dolgok sajnos elég sokat rontottak rajta, szerintem 16 rész lett volna tökéletes ennek a sztorinak, akkor több, mint valószínű, hogy a legjobb történelmi sorozatok között benne lenne, de így sajnos nem. Ettől független szerintem mindenképp megéri megnézni, mert tényleg nagyon érdekes, izgalmas, és szerethető s nem utolsó sorban olyan eszmék vannak benne, amiért érdemes vetni rá egy pillantást.

Zene: A történelmi sorozatoktól megszokhattuk, hogy a háttérdalok mindig a legjobbak. Ezek mellett remek számokkal is szépítették a történetet. A kedvencem (természetesen) Postmen 'I Want To Love You' című dala lett. Nagyon szép még Chun Dan Bi 'Same Wish' és Park Wan Kyu 'Time Stops' című dala is.

Szereplők: Lássuk csak akkor főhőseinket külön, külön.
Jang Geun Suk - Baek Dae Gil: Kissé naiv, gondtalan fiú, aki a szerencsejátékkal keresi kenyerét, és aki borzasztóan szereti nevelőapját, így érthető, hogy miután az meghal, kicsit megőrül, és mindent megpróbál elkövetni, hogy bosszút álljon. A karakter fejlődésére én szívem szerintem csillagos ötöst adnék, nagyon emberien sikerült levezetni az érzéseit. Először őrült módjára minden megpróbál, majd szép lassan rájön, hogy ez így nem fog menni, ezért elkezd gondolkodni is, majd egy rengeteg embert segítő férfi válik belőle. Bitang jó volt, komolyan mondom. Jang Geun Suk nagyon meglepett, mindenre számítottam, csak ilyen jó karakterre nem. Eddig tényleg nem kedveltem őt, de most bebizonyította, hogy biza nem a semmiért színész ő. De teszem fel a nagy kérdést, hogy akkor eddig miért kellett mindig azt a hisztis, beképzelt és nőies karaktert választania?! Remélem a jövőben ehhez hasonló szerepeket fog elvállalni.
Yeo Jin Goo - Yeong Jo: Okos, megfontolt és ravasz is fiatal kora ellenére, szeretne a trónon ülni, és nem csak a semmiért. Yeong Jo karaktere nem feltétlen volt rossz, de jó sem. Ott volt valahol középen, volt amiért nagyon szerettem, volt amiért fejbe vertem volna, nem is kevésszer. Én nagyon sajnáltam, amiért annyira megromlott a kapcsolata a bátyjával, komolyan annyira szépen levezették nekünk, ahogy szép lassan barátok lesznek, ahogy együtt vannak meg minden, majd miután valaki bogarat ültet a fülébe rájön, hogy mégsem a barátja, hanem több, mint valószínű, hogy ellenség... szerencse, hogy a legeslegvégébe egy kicsike reményt csempésztek az ügyet illetően. A színészt szerintem minden sorozat rajongó ismeri, fiatal kora ellenére (19!!) rengetek sorozatban szerepelt már, és szerintem elmondható, hogy nem kis teljesítménnyel. Nagyon remélem, hogy a jövőben is egyre több és több sorozatban fog szerepelni.

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

4 megjegyzés:

  1. Ez a sorozat a hibáival együtt is nagyon szerethető. Számomra a többször nézősök listáján van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ennyire tetszett neked! :)

      Törlés