Monster

Monster

Műfaj: thriller
Játékidő: 114 perc
Premier: 2014. március 13.

Ismertető: A sztori onnan indul ki, hogy egy befolyásos ember megveri az egyik női alkalmazottját, aki történetesen mindezt felvette videóra, és pénzt követel érte. Ik Sang-ot bízza meg azzal, hogy vigye el a pénzt a lánynak és szerezze meg a telefont. Azonban a férfi magának akarja a pénzt, így megkéri "szörnyeteg" öccsét, hogy intézze el a csajt. Tae Soo el is intéz mindent, a megölt lány húgának pedig egy esélyt ad, hogy rejtőzzön el. Innen indul ki igazából a sztori, hisz a kislány egy falubéli kis házba rohan, ahol a mentálisan beteg lány, Bok Soon éli mindennapjait húgával. Mivel megesik a szívük a kicsi lányon, ezért engedik, hogy ottmaradjon. Azonban másnap reggel, mikor elindulnak, megjelenik Tae Soo, aki megöli Bok Soon húgát. Elkezdődik a macska-egér hajsza, hisz Tae Soo a kislányt akarja megölni, Bok Soon pedig bosszút akar állni húgán.

Vélemény: Röviden és tömören két szóval tudnám ezt a filmet jellemezni: egyedi és nagyon elvont. Barátnőmmel néztem meg tegnap este, és mindkettőnknek teljesen más véleménye volt a történetről.  Ő röviden azt mondta, hogy baromság, és nem tetszik neki. Én kicsit másképp láttam, persze ízlések és pofonok. Ami a legjobban tetszett a filmben, hogy igazán elgondolkodtató volt, és ha belegondol az ember abba, hogy bárkivel megtörténhet ez, akár velünk is (főleg a mai világban), teljesen kirázza a hideg. De komolyan, elég durva.
A sztori nagyon tetszett, érdekesen volt felépítve. Érdekesen illesztették össze Tae Soo sötét világát Bok Soon fényes mindennapjaival. A karakterek nagyon összetettek voltak, bár róluk majd a szereplők címszó alatt. Nagyon tetszett még az egész hely, ahol le lett forgatva a film. Az ijesztő részek ijesztőek voltak, Tae Soo házától pedig egyenesen a hideg futkosott a hátamon. Tetszett a macska-egér hajsza is, izgulni lehetett végig, hogy melyik fél fog győzni.
A legvége kicsit meglepett, bár számítottam valami ilyesmire. Az utolsó 15 percben hirtelen nagy mennyiségű vér szakad ránk, amit először kicsit furcsállottam, aztán megbeszéltem magammal, hogy legalább reális. Még mindig jobb, mintha egy pici vér folyt volna a főhős szájából (ezt a hibát gyakran elkövetik). Ennek ellenére a film nagyon érdekes és maradandó volt, tökéletesen és egyedi módon összehozták a két főszereplő világát.
Röviden ha elgondolkodtató filmre vágyik az ember, és szeretne kicsit kizökkenni a mindennapokból, akkor erősen ajánlom a filmet, mert nekem tényleg nagyon megtetszett. Azonban aki tudja magáról, hogy nem szereti az ilyen elvont filmeket, az bele se kezdjen, hisz barátnőm esetéből tanulva, csak egy nagy baromság lesz az egész a számára. Aki meg szeret gondolkodni és szereti átérezni a karaktereket, annak kötelező darab.

Szereplők: És akkor a jól megszokott mondat: lássuk csak őket külön-külön.
Lee Min Ki - Tae Soo: Talán az ő karaktere volt a legérdekesebb és a legösszetettebb az összes eddig megismert karakter közül. Nem mondhatom rá, hogy hidegvérű gyilkos, de azt sem, hogy egy normális hétköznapi ember. A legrosszabb dolog bennem, hogy mindig átérzem az összes szereplő nézőpontját, és ennek következtében eljutottam addig a pontig, hogy ezt a szörnyeteget sajnáltam. Tae Soo tetteire mentség nincs, undorító és felháborító amit csinált, személy szerint mégsem őt, hanem bátyját és anyját hibáztattam mindenért. Hisz a film kicsit segített megérteni, hogy Tae Soo miért lett olyan amilyen, és hogy mindez a bátyjának köszönhető. Akárhányszor megkérdezte, hogy: "Én is a család része vagyok, igaz?" nekem összeszorult a szívem, és el sem tudtam képzelni, mennyire ragaszkodhat a családhoz. Ezért nem mondhatom rá azt, hogy hidegvérű gyilkos, hisz telis tele volt érzésekkel az egész karakter, még ha nem épp pozitív érzésekkel. Lee Min Ki egy csomó mindenkit letarolt ezzel a szerepével, tuti, hogy top 6 közé került, hisz hihetetlen mennyire beleélte magát az egészbe. Egy percig sem volt olyan érzésem, hogy ez csak egy film. Csodálom, hogy nem bolondult meg a pasi a forgatás közben...komolyan. Tökéletesen hozta ezt a pszichopata karaktert, aki konkrétan gyilkolásra nőtt fel. A mosolya pedig egyenesen a vesémig hatolt. Mindezek ellenére nagyon megérdemelte, ami történt vele a végén, hisz totálisan elfogathatatlan és kiábrándító mindaz amit tett, nagyon borzalmas.
Kim Go Eun - Bok Soon: Avagy a legszebb lelkű karakter, akivel eddig találkoztam. Odaadása és szeretete húgáért lenyűgöző és megindító volt, végig szurkoltam neki, és nagyon reméltem, hogy nem esik semmi bántódása. Bok Soon érdekes személyiség volt, talán ezért is keltette fel Tae Soo kíváncsiságát. Ezt a lányt nem lehetett nem szeretni, hisz édes volt, aranyos és hűséges s nem mellesleg bátor. Őszintén én a ház közelébe sem mertem volna menni, ő meg csak simán bemászott az ablakon...na oké. A színésznővel először találkoztam, de ahogy láttam csak filmjei vannak. Köszönöm a filmnek, megint egy csomó megnézendő dolog került fel a listámra, szerintem nyugdíjas koromban sem fogok a végére érni. Na szóval mégegyszer elmondom, hogy a film érdekes volt és nagyon nagyon egyedi. Aki tudja magáról, hogy szereti, annak azonnal letölteni! U.i.: A filmet én fordítottam, megtaláljátok a blogon!

Történet: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

16 megjegyzés:

 1. köszönöm az egyre jobb és jobb ajánlásaidat! feltétlenül meg fogom nézni.
  (jutka)

  VálaszTörlés
 2. Szia!!
  Én már láttam angol felirattal a filmet és el kell,hogy mindjam imádtam. Teljesen egyetértek az ismertetőddel!!
  Személy szerint örülnék egy magyar feliratnak :)
  Dalma

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, júliusra le szeretném fordítani :D
   Örülök, hogy hasonló véleményen vagyunk :D

   Törlés
 3. Szia!!
  Én már láttam angol felirattal a filmet és el kell,hogy mindjam imádtam. Teljesen egyetértek az ismertetőddel!!
  Személy szerint örülnék egy magyar feliratnak :)
  Dalma

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy neked is tetszett! :)
   És igen, végül én fogom fordítani, hamarosan kész is a felirat :)

   Törlés
 4. és mára kész is lettél de jó.
  feltétlenül meg fogom nézni.
  köszönöm

  VálaszTörlés
 5. Nagyon köszönöm a tartalmas ismertetőt, feltétlen meg akarom nézni a filmet. :)

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm, őrületes film volt... Buborek

  VálaszTörlés
 7. Igen, őrületes, félelmetes. Lee Min Ki alakítása lenyűgöző, de azt hiszem nem nézem meg még másodszor.

  VálaszTörlés
 8. megnéztem ma újra (Edit feltette az ajánlásai között, hát esős idő pont alkalmas volt rá. megrázott, mást néztem most , a gyerekkori iszonyatos fájdalmas bántásai mit süt be a lélekbe, torzít el. ? nagy sóhaj. mert sajnos szerintem minden megfilmesítésnek vannak alapmagvai. keserves élethelyzetek. és kitörési lehetőség-motiváció-fizikai-és lelkierők léte? épithetősége?? jajj nagyon nehéz. valaki kell, tartozni valakihez aki elfogadással erősít meg.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen igazad van, minden filmnek van valami valóságalapja. Szomorú! :(

   Törlés