A Girl At My Door

A Girl At My Door

Műfaj: dráma, thriller
Játékidő: 119 perc
Premier: 2014. május 22.

Ismertető: Young Nam rendőr, s egy csendes kis helyre költözik, bár okát ennek nem tudjuk meg még a film elején. Elég kicsi és csendes város ez, picit furcsa alakokkal. Itt találkozik az iskolás Do Hee-vel, akit nevelőapja folyamatosan bántalmaz. A kislány a rendőrnél leli menedékét, s a szünet ideje alatt hozzá is költözik annak ellenére, hogy Nam rendőr először nem akarja befogadni a kislányt. Azonban a nevelőapja egyre kitartóbb és kitartóbb, mindenképp haza szeretné parancsolni kislányát. Természetesen feszültség keletkezik a két felnőtt között. A film arra megy ki, hogy az emberek mennyire el tudják utasítani azt, aki kicsit 'más', mint ők. A családon belüli erőszak is fő téma lesz a filmben.

Vélemény: Röviden és tömören? Fura. Nagyon fura. Ezt is a borítókép miatt töltöttem le, azt hittem valami jó kis thriller lesz, de csalódnom kellett. Nem volt rossz a film, félreértés ne essék. Szeretem az elvont filmeket, de ez nekem már túlságosan is elvont volt. A dolgok kimenetelét előre sejteni lehetett, sőt, nem is történt olyan sok minden a filmben. Kicsit beteges volt az egész, ahelyett, hogy tényleg a komoly témákat fejtették volna ki. 
Nem lett kedvencem az biztos. Ha belegondolok nem is igazán lehet megfogalmazni, hogy miről szól. Csak úgy ment a film a maga útján, aztán vagy tetszik vagy nem. A szereplőket sem szeretném külön elemezni, mert őszintén sok mindent el se tudnék róluk mondani. Fura és kész. Aztán ha valakinek tetszik, annak örülök, nekem nem igazán jött be. A színészekről sem tudok sajna sok mindent mondani, de azért szerintem kihozták a legtöbbet a filmből.

Történet: 3/10
Színészek: 4/10
Karakterek: 4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése