Hwarang

Hwarang


Műfaj: történelmi, romantikus
Részek száma: 20
Dátum: 2016 - 2017
Csatorna: KBS2

Ismertető: Moo Myung és legjobb barátja, Mak Moon a fővárosból kitaszítottan élnek, nyomorban. Mak Moon folyamatosan kishúgáról beszél, akitől elszakadt az évek során, és aki valahol bent él a városban édesapjával. Egyik nap így hát a két fiú elhatározza, hogy bemennek a városba a lehetséges büntetés ellenére is, hogy megkeressék a lányt. Azonban Mak Moon meglátja véletlenül az emberek előtt titokban és arctalanul élő királyt, így megölik. Moo Myung elhatározza, hogy bosszút áll legjobb barátja haláláért, így elmegy Mak Moon családjához, és annak apja kedvéért a rég elveszett fiúnak adja ki magát. A királyné eközben egy új testületet hoz létre: a Hwarang-ot, amiben fiatal és jóképű férfiakat képeznek ki arra, hogy a királyt védjék mindhalálig.

Vélemény: Nagyon, de tényleg nagyon vártam már a sorozatot, hisz Seo Joon-nak ez volt az első történelmi korban játszódó sztorija, s személy szerint nagyon szeretem a kedvenceimet látni ilyen stílusú soriban is, szóval abszolút nézős volt. Ezt a sorozatot egy nagy összefoglalóként szeretném most elemezni, hisz szerencsére nem veszített izgalmából a jó és érdekes kezdés után sem. Szóval akkor lássuk csak, hogy mit produkáltak nekünk a Hwarangok.
A történet egy nagyon szép ívben halad, nincsenek benne visszaesések, esetleg lelassult, felesleges részek. Nagyon szépen, megfelelő ütemben lett kibontva és levezetve a sztori, ami szerintem nagyon nagy előnye a sorinak. Nem voltak benne nagyon feszült vagy idegtépő részek sem, tényleg egy szép, viszonylag nyugalmas (persze csak a maga módján) ívben sikerült levezetni a történetet, ami nagyon kellemes kikapcsolódást biztosít a sorozat nézőinek.
Én hétről hétre néztem a részeket, volt, hogy meg sem vártam a magyar feliratot (holott a fordító nagyon gyorsan dolgozott - köszönjük szépen), hanem ahogy kijött az angol én már néztem is (persze ha időm megengedte). Kifejezetten érdekes és elgondolkodtató volt a történet, sokszor kaptunk olyan szituációkat, amikor nem tudtuk eldönteni, hogy akkor most kinek is kellene drukkolnunk. De természetesen ezt is szép, nyugis módon sikerült megoldani.
A két főszereplő srác karaktere egyszerre volt ellentéte egymásnak valahogy mégis nagyon hasonlítottak. Spoiler: én személy szerint Woo Rang karakterét sokkal inkább király-alkalmas férfinak tartottam, mint valódi királyunkat, így én picikét reméltem, hogy valahogy a végén mégis ő fog a trónon ülni, biztos vagyok benne, hogy egy erőskezű, de ugyanakkor a nép érdekeit figyelembe vevő király lett volna belőle. Nem lett volna rossz... - spoiler vége.
Ettől függetlenül nagyon tetszett, ahogy a 2 srác összebarátkozik, valamint Ho Rang - Ryu Rang barátsága is nagyon, nagyon megkapó volt. Talán még menőbb is, mint a két főhősé, hisz tudjuk, az elején mennyire ki nem állhatták egymást. De nem csak ők, hanem valahogy úgy az egész bagázs összekovácsolódott a végére, ami szerintem nagyon nagyon megkapó és szerethető volt, hisz nem mindig minden a romantikáról kell szóljon egy sorozatban.
S ha már romantika, természetesen ez sem maradhatott ki. Őszintén először a női főhőst annyira nem komáltam, de utána kiderült, hogy valójában egy nagyon rendes és okos lány volt (végre az első olyan főhősnő, aki nem megy el, miután az ellenséges másik csaj azt mondja neki, hogy csak a gyenge pontja a pasinak). De tényleg, ennek nagyon örültem. Először csak fogtam a fejem, hogy nemáááááár, most megint ezt dobjátok be, miéééért?!
De aztán a főhősnő bátrán kiállt, és elmondta, hogy mellette marad mindenáron. Köszönöm, köszönöm. Sokan nem szerették a főhősnőt, de szerintem jó volt (persze nem a legjobb), de én kifejezetten élveztem a jelenlétét. Külön imádtam Ryu Rang - Soo Yeon párosunkat is, hát komolyan olyan édesek voltak együtt, hogy az valami hihetetlen. Bár én nem bántam volna még 2-3 szerelmi szálat a sztoriba, szerintem nagyon nagyon cuki lett volna.
Összességében tehát, a Hwarang nem az a sorozat, ami halál izgis, ami tele van fordulatokkal, vagy ami éppen hihetetlen cuki. Egyszerűen egy kellemes, a maga módján izgalmas és aranyos sorozatról van szó, ami nagyon szép ívben lefutott, s amit én mindenkinek szívből tudok ajánlani, akár többszöri megnézésre is, mert nagyon jó kikapcsolódást nyújtott számomra. Szerintem nektek is tetszeni fog. Seo Joon pedig... hát igen, ő Seo Joon.

Zene: Szépek voltak, annyira nagyon nagy kedvencem nem lett, de ezeket szívesen hallgatgatom: Han Dong Geun 'Wherever You Are', Jung Dong Ha 'Don't Leave Me Alone', BolBBalgan4 'Dream', Hyolyn 'Our Tears' - ez a legszebb, Yang Yoseob 'The Divine Move', Jeon Woo Sung 'Noel', V&Jin 'Even If I Die It's You', plusz pár soundtrack is rajta maradt a gépemen, mert nagyon szépek voltak benne.

Szereplők: És akkor lássuk csak főhőseinket sorjában, persze nem mindenkit, hisz akkor kifogynék a szuszból is :D. Csak egy párat.
Park Seo Joon - Moo Myung / Sun Woo Rang: Egy komoly srác, aki fiatal kora ellenére sok mindent megélt és látott már. Sok terhet a nyakába vesz folyton, de ő rendületlenül bírja a terhet. Őszintén először azt hittem, hogy egy kissé dilis karaktert kapunk (lehet erre számítottam, mikor Seo Joon nevét megláttam), azonban ezúttal egy nagyon komoly, felelősségteljes férfit alakított, aki nem fél kimondani az igazát, de vállalja is a felelősséget a szavai után. Én nagyon kedveltem őt, egy olyan 'igazi férfi' karaktere volt, aki szerintem tökéletes lett volna királynak is. Néha azért kicsit megpöcköltem volna, amikor folyton összezavarta a főhősnőt, de mind tudtuk, hogy ő is hatalmas dilemmában volt folyton, szóval megbocsájtjuk neki. Összességében tehát igen, remek karakter volt, Seo Joon-hoz elmondhatatlanul illett ez a szerep is, nagyon jól hozta, alig várom már, hogy újra főszerepben láthassam őőőőőt!
Go Ara - A Ro: Egy nagyon kedves lányról van szó, akinek bár néha elég nagy a szája, mégis szívből segít mindenkinek. A Ro karaktere szerintem nagyon jó főhősnő volt. Sok idegesítő szokást hátrahagyott, amit amúgy gyűlölök egy női karakterben. Nem ingott meg más szavára, nem húzta a szálat a másik férfival, már az elején lezárta, hogy figyi, én nem szeretlek úgy, nem is foglak, mert már mást szeretek. Imádtam, de tényleg imádtam, ahogy a legvégéig kitart a szerelme mellett, és nem hagyta, hogy más eltérítse mellőle. Valamint mikor egy jószívű női főhősnőről van szó, akkor általában van 2-3 jelenet, ahol megmutatják mennyire nagylelkű, de itt folyton kitértek arra, hogy megmutassák, hogy egy nagyon rendes és természetesen okos lányról van szó. Go Ara-nak ez volt az eddigi legjobb szerepe, itt kedveltem őt a legjobban.
Park Hyung Sik - Sam Maek Jong / Ji Dwi Rang: Király, holott soha sem ült még a trónon, elrejtve él, aki nagyon próbál már kitörni a helyzetéből, de nincs hozzá bátorsága. Ji Dwi karakterét valahogy nagyon imádta a köznép, de én nem tudtam őt igazán megkedvelni. Sokszor volt olyan helyzet, ahol ahelyett, hogy kilépett volna, csak állt és gondolkodott, hogy most mi a fenét kéne csináljon. Ami egyrészt érthető volt, de na de kérem szépen, mégiscsak ő volt a király, még akkor is, ha az anyja ennyire elnyomta őt. Abszolút nem tartottam őt királyalkatnak, főleg nem úgy, hogy folyton Woo Rang mellett volt. Valahogy nem sikerült őt még a legvégén sem megkedvelnem, ahogyan a színészt sem. Hyung Sik-kal már egyszer találkoztam, de ott is elég antipatikus volt számomra. Remélem a most futó sorozatában (ahol főszerepe van, s amit még nem kezdtem el) meg fogom őt kedvelni, ha ott sem, akkor szerintem félreteszem őt egy kicsikét, aztán majd valamikor a jövőben meglátjuk.
Minho - Soo Ho Rang: Kissé dilis srác, aki egyszerre felelősségteljes és bohókás is. Nagyon örültem Minho karakterének, mert valahogy úgy életet adott a soriba, nem csak a személyiségével hanem az arcával is (~hehe), nagyon jó volt ránézni. Én személy szerint nagyon reméltem, hogy egy jó kis szerelmi szálat neki is összehoznak, milyen nagyon menő lett volna már. Nagyon élveztem volna. Spoiler: őszintén én nem értettem, hogy miért van annyira oda a királynőért, sokkal jobb lett volna, kap ő is egy nőt maga mellé, aki valahogy úgy illik hozzá. No de ilyen is kellett bele, szóval nincs beleszólásom a dolgokba. Spoiler vége. Minho-hoz eszméletlenül illett ez a karakter meg ez a külső is, hát bitang jó volt de tényleg. Remélem a jövőben főhősként is találkozhatunk vele történelmi sorozatban, valahogy olyan jó úgy ahogy van.
Do Ji Han - Ban Ryu Rang: Ho Rang esküdt ellensége, aki elég kellemetlen helyzetben van 'apja' miatt. Nagyon sajnáltam őt, mert amikor már végre kezdett egy kicsit felszabadult és boldog lenni, az a vén *** mindig betett a dolgokba, jujj de mérges voltam. Viszont nagyon örültem, hogy ő is a csapat tagja lett, és azt is, hogy annyira jóban lettek a végére Ho Rang-gal. Hát a szerelmi szálról pedig ne is beszéljünk, emberek annyira cuki volt, hogy elolvadok. Nem volt sok közös jelenetük (talán egy picit lehetett volna több), de így is annyira aranyosra sikeredett, nagyon imádtam őket. A vége pedig még ennél is cukibb volt, az a hirtelen terepfelmérés, hát kész voltam. Nagyon kedveltem az ő karakterét is. A színészt viszont még sosem láttam (?) szóval remélem a jövőben majd sokszor találkozok vele, mert ott is nagyon megkedveltem. 

'Elcserélem Silla trónját érted...'
Ji Dwi

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

4 megjegyzés:

 1. A sorozat tetszett, de a főhősnő nem volt szimpi,mármint a színésznő, az kicsit elrontotta.Úgy néz ki ,mint akit arcon csaptak egy lapáttal... na mindegy.A fiúk jók voltak,és a sztori is,mindenben egyetértünk.Nem egy hűha sorozat,de érdemes megnézni.
  Ágóca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, a színésznő nem túl szép, de amilyen hisztis, magatehetetlen főhősnők szoktak lenni, ahhoz képest ő felüdülés volt. :)

   Törlés
 2. Imádtam a sorit, és igen,Park Seo Joon inkább volt király mint a másik srád. No de ő inkább a lányt és a viszonylag nyugodt életet választotta! És milyen igaza van.

  VálaszTörlés