Perfect Proposal

Perfect Proposal ~ Secret Temptation

Műfaj: romantikus, krimi
Játékidő: 110 perc
Premier: 2015. június 04.

Ismertető: Ji Yeon élete szörnyű. Egyedül él, Makaóban dolgozik pincérnőként egy bárban, rengeteg tartozása van a gengsztereknek, volt barátja pedig lelépett az összes pénzével, és a főnöke is pénzzel tartozik neki, de sehol sem találja őt. Barátnője egy hirdetésre hívja fel Ji Yeon figyelmét: egy idős koreai ember, aki nem mellesleg Makaó leggazdagabb embere, egy fiatal gondozót keres maga mellé. Ji Yeon elmegy az interjúra, ahol találkozik az öregember helyes fiával, Sung Yeol-al. A fiú egy tökéletes ajánlatot tesz a lánynak: Hamupipőke lehet belőle. Mindössze annyit kell tennie, hogy elérje, az öregember feleségül vegye. Ha pedig meghal, a rá szállt, elképzelhetetlen mennyiségű vagyont megfelezik. Ji Yeon kapva kap az alkalmon, és kezdetét veszi munkája egy jachton, ahol egyre jobban megismeri az öreget, és egyre közelebb kerül annak fiához.

Vélemény: Már nagyon vártam ezt a filmet, hogy kijöjjön, aztán miután megnéztem egyből be is terveztem, hogy ezt tuti lefordítom. Nos, 2 év után végre sikerült lefordítanom is, és újranéznem is. Sajnos szép gifeket nem találtam a filmhez (nem is értem miért nem), így képekkel kell beérnem. No, de lássuk is milyen volt a filmünk. Személy szerint nagyon szeretem az ilyen stílusú, icipicit elvont, inkább thrillerszerű filmeket, ahol főhőseink gyakran lopva pillantanak egymásra, néhol csak úgy feszül a hangulat közöttük. S ahol egymás után történnek az események.
Nem mondom azt, hogy hű mekkora fordulatok vannak (azért elég nagyok), de olyan jólesően meg tudtam rajtuk lepődni, egyre érdekesebb és izgalmasabb fordulatot vett a sztori. Szépen, a maga kis ütemében folyik az egész film, a jacht pedig különös hangulatot ad neki. Nem sok mindent tudnék még elmondani, szerintem bitang jó film volt, amit akár többször is szívesen megnéznék. Szerintem az eddig fordított filmek közül ez tetszett a legjobban, mindenkinek nagyon tudom ajánlani legalább egyszer. Ja és igen! Yoo Yeon Seok pedig dögösebb, mint valaha.

Szereplők: És akkor lássunk filmecskénk két főszereplőjét.
Lim Soo Jung - Ji Yeon: Egy kedves lány, akinek szörnyen nehéz az élete, így mikor Sung Yeol megjelenik a maga kis ajánlatával, kapva kap az alkalmon, noha belül sokszor elgondolkodik azon helyes-e az, amit tesz (bár őszintén, ki mondott volna nemet egy ilyen lehetőségre?). Ji Yeon alapjáraton egy becsületes lány volt, aki sokszor rosszul érezte magát az öreg viselkedése miatt. Tetszett, hogy kiállt és magabiztosan megmondta a magáét, még ha néha félt is ezt tenni. Kissé naiv volt, de kellett ennyi naivság bele, hisz különben túlságosan komoly lett volna az egész. Szerelme (még ha annyira nem is lett kibontva) mindenképp megindító volt, az utolsó jelenet is erről tanúskodik. Szerintem ebbe a sztoriba főhősnőként tökéletes volt, maga a színésznő is nagyon jól alakított, a kémia is klassz volt a két színész között, nem bánnák egy sorozatot akár a közeljövőben. De inkább valami komolyat.
Yoo Yeon Seok - Sung Yeol: Apja rengeteg évig nem is törődött vele, aztán egyszer csak megkereste őt. 10 évig keményen dolgozott, de apja még mindig nem fogadta el őt fiaként. Spoiler: szerintem Sung Yeol karaktere nagyon megindító volt. Nem igazán nevezném őt rossz fiúnak (bár gyilkolni bűn), de azok után amit az öreg tett az anyával, én tökéletesen meg tudtam őt érteni. Rengeteg évig hordozta a fájdalmát, belegondolni is szörnyű, mennyire lehetett ez nehéz, és a végére mekkora ürességet érezhetett. SPOILER VÉGE. Abszolút nyerő karakter volt nálam, állítom, hogy Yeon Seok eddigi legjobb alakítása, egyszerre volt tökéletes, ijesztő, számító és hihetetlen dögös (de tényleg emberek, látnotok kell). Ez a stílus is tökéletesen áll, a jövőben tényleg csak ilyenben szeretném őt látni, egyszerűen hihetetlen menő volt.

'Ha belenézek a tükörbe, milyen ember néz vissza rám?'

Történet: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek 10/10

18 megjegyzés:

 1. Kedves Panda!
  Nagyon vártam már ezt a filmet Yoo Yeon Seok-al.Most.hogy elolvastam
  a véleményed róla,azonnal elkezdtem keresni a filmet,hogy letöltsem,
  de eddig nem sikerült,pedig sok helyen megnéztem.Estig még próbálkozom,
  nem adom fel! Köszönöm,hogy lefordítottad és feliratoztad nekünk.
  Szép vasárnap délutánt :)

  VálaszTörlés
 2. https://avistaz.to/movie/10294-perfect-proposal cicus innen lehet letölteni...3 GB-os Kata58

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm szépen Kata,éppen most rakta fel Panda Megára is és már töltöm le én is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, örülök, hogy meglett, én picit lemaradtam a hozzászólásokkal. :D

   Törlés
 4. Köszönöm Evolett ! Érdekes izgalmas történet volt !

  VálaszTörlés
 5. Köszönöm Evolett, hogy ráakadtál erre a filmre és lefordítottad.
  Nagyon szeretem az ilyen TV elé szegező filmeket.
  Köszönöm

  VálaszTörlés
 6. Kedves Evolett!Köszönöm a filmet,köszönöm a fordítást.Vegyes érzéseim vannak.Más befejezésre számítottam.Biztosan újra nézem,ha lesz olyan hangulatom.Üdv.Magdimama

  VálaszTörlés
 7. Kedves Evolett,
  Fantasztikus az oldalad,koszonjuk :),hogyan tudok filmet nezni? koszonom,Udv Orsi :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm a kedves szavaid! :D
   A saját fordításaimnál láthatsz letöltő linket! :)

   Törlés
 8. volnal szíves megírni hogyan lehet a filmet letolteni es a feliratott hozza?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt mindent megtalálsz:
   http://lorddorama.blogspot.hu/p/perfect-proposal-felirat.html

   Törlés