Good Doctor

Good Doctor

Műfaj: orvosi, romantikus, dráma
Részek száma: 20
Dátum: 2013
Csatorna: KBS2

Ismertető: Adott 2 testvér egy kis városban. A öcsike, Park Shi Ohn hármas szintű fogyatékos, így megvan a maga kis világa. Azonban minden szeretete a bátyjáé, s viszonylag boldog is. Csakhogy a sors úgy hozza, hogy testvére meghal, szülei pedig elhagyják. Így Choi Woo Suk orvos magához veszi, miután rájön a gyerek képességére: hihetetlen okos, és nagyszerű memóriája van, ráadásul vizuálisan mindent el tud képzelni. Így lesz sok év múlva Park Shi Ohn gyermeksebész. De a kórházban nehezen akarják elfogadni, ezért az igazgató (Choi Woo Suk) magára vállal minden felelősséget, s megígéri, hogy ha Shi Ohn hibát vét, akkor lemond a pozíciójáról. 6 hónapot kap, hogy bizonyítsa tehetségét. Megkezdődik tehát a rezidens időszaka, s igyekszik beszokni új környezetébe, ahol Cha Yoon Seo doktornő mindenben támogatja. Azonban nem lehet minden szép és jó: nem elég, hogy rengetegen kiközösítik, még ott vannak a csúnya gonosz bácsik is, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy Woo Suk igazgató helyére ülhessenek. 

Vélemény: Te jó ég. Körülbelül csak ennyit tudok mondani. Ezt sem a sorozatra, hanem Joo Won-ra. Hogy lehet, hogy egy ennyire hihetetlen jó színész kevésbé elismert, mint had ne mondjam kik. Teljesen lenyűgözött (megint), és teljesen bebiztosította az első helyet nálam. Na de lássuk csak a sorozatot. Először is a 20 részt én soknak tartottam, már csak azért is, mert a kórház ügyeit mutató jeleneteket végig untam, s sajnos ebből elég sok volt. 
Az elején még érdekes volt, de a a közepétől már nem tartottam annak. Azonban mindezt elfedi a többi rész, ahol betekintést nyerhettünk egy autista ember világába. Sikerült minden egyes résznek facsarnia egyet a szívemen, sőt, még olyan jelenet is volt ahol megkönnyeztem. Hihetetlen, hogy milyenek tudnak lenni az emberek, ha valaki kicsit más, mint ők. Azonnal kiközösítik, bántják s mindent megtesznek, hogy ne kelljen a közelébe legyenek. 
Undorító. Rettenetesen sajnáltam őt, s végig szurkoltam, hogy képes rá, be tud illeszkedni s meg tudja mutatni mindenkinek, mennyivel jobb ember, mint ők. Szerencsére ez sikerült is. A legvégén, amikor megkapta a diplomáját erős késztetést éreztem, hogy én is felálljak a gép előtt és állva tapsoljak neki. Másik jó dolog ebben a sorozatban, hogy bár egy dráma, rengeteg vicces jelenet is volt. A kedvencem természetesen az előadás volt.
Annak is örültem, hogy a 'kis csapat' végül összeszokott. Mindenkiről megtudtunk valamennyit, s ezáltal közelebb éreztük őket a szívünkhöz. A romantika is aranyos volt, s szerencsére nem csak 1 szálon futott, én összesen 4-et számoltam, s mindegyiket egytől egyig imádtam. Kivetni való azonban még az volt, hogy kicsit keveset mutattak a műtétekről. Mármint arról, hogy pontosan mit is csinálnak odabent.
Azonban Shi Ohn összes esetét érdekesnek tartottam, s sikerült még egy kis thrillert is belevinni a sorozatba. De azért természetesen a megható jelenetek és esetek voltak többségben, ami hihetetlenül magával ragadóvá tette a sorozatot. Ih Hae esetét pedig különösen aranyosnak tartottam. Legalább volt egy beteg, aki a végéig kitartott a sorozat során. A vége pedig feldobja az egészet (Park Ki Woong beugrása eszméletlen jól sült el). Sikerült minden elvarratlan szálat lezárni, így semmi sem maradt megválaszolatlanul.
Szóval összegezve az egészet, egy csodaszép és egyedi sorozat volt, ami végre egy teljesen más főhőst mutat be, aki egyértelműen a legjobb az összes közül. Aki eldönti, hogy megnézi a sorozatot, az egy igazi kinccsel lesz gazdagabb, teljesen más szemmel fog nézni dolgokat. Igazán örülök, hogy a koreaiak ilyen sorozatokat is készítenek, mert tényleg ezek azok, amik nyomot hagynak az emberben. Egyszerűen lenyűgöző volt az egész úgy ahogy volt.

Zene: A soundtrackek különösen jók voltak. Zenék közül kettő maradt meg igazán: 'I'm In Love' és a 'How Come You Don't Know?' című szám, mindkettő csodaszép és gyönyörű. Csak dicsérni tudom.

Szereplők: No, itt van mit mondanom. Mennyünk csak sorban.
Joo Won - Park Shi Oh: Hármas szintű autista, aki nagyon szereti a gyermekeket (és a bátyját), és akinek nagyobb szíve van, mint ezer embernek összesen. Joo Won? Hát eszméletlen. Minden mozdulatával és minden szavával sikerült elhitetnie, hogy ő tényleg kicsit más, mint én. A legelején csak pislogtam, hogy ez tényleg egy színész-e, és nem egy igazi autista ember. Egyszerűen remek volt. Azt hiszem lassan én fogok idegösszeomlást kapni, ha Joo Won-hoz nem vágnak hozzá minimum 5 oscart, de talán még az is kevés lenne. Elképesztő. Legjobb színész. Karakteréről annyit, hogy nagyon sajnáltam őt az elején, de a végére sikerült összeszednie magát, s lásd kész férfi lett. Természetesen a fele sorozatot végig sírtam miatta, de legalább emlékezetes marad a sorozat és a karaktere is. És még mosoly is láttunk tőle. Szóval csak dicsérni tudom őt ismét.
Moon Chae Won - Cha Yoon Seo: Na, itt a másik főszereplőnk. A színésznőt szeretem, főleg a The Princess Man miatt, így örültem, hogy egy ismerős arcot látok. A karakterével viszont néha jóban voltam, néha pedig nem. Az elején nagyon szerettem, tényleg kiállt a srác mellett, s mikor mindenki más piszkálta, ő ott volt. Azonban volt egy kis 'kicsapongása', a 2-3. rész körül, amikor ugyanis csak szidni tudta, s belebeszélni, hogy mennyire nem orvosnak való. Szerencsére ennek hamar vége lett, úgyhogy utána visszatért minden a normális kerékvágásba. Amikor más kezdett 'forrósodni' köztük a hangulat, aggódtam, hogy talán a végén csak szánalom miatt marad vele, vagy nekünk úgy fog tűnni. De ezt is jól megoldották, sikerült kis féltékenységet is belecsempészni, s szépen lassan ő is rájött az érzéseire. Az pedig, hogy a végén erősködött, hogy ő akkor is bemutatja a nagyvilágnak, és ő akkor is mellette marad, ha minden más ellene szól hatalmas piros pontot érdemel. A legvégére nagyon megszerettem őt.
Joo Sang Wook - Kim Do Han: Vele is hadilábon álltam. Volt egy oldala, amit nem szerettem, és volt egy, amit pedig igen. Az elején rettenetesen antipatikus volt, legszívesebben megfojtottam volna egy kis kanál vízben. Hogy lehet így bánni egy emberrel? Épp azért, mert az öccsére emlékezteti, kellett volna mindenben támogatni és segítenie, nem ütnie és ordibálnia vele. Nagyon nem tetszett. Szerencsére szépen lassan feloldódik, és tényleg sikerül valamennyire megszerettetnie magát velünk. Megvédte Shi Ohn-t, s hitt benne, amiért hálás vagyok. Rendesen egymásra találtak, nem mondom. De mindezek ellenére akkor sem sikerült számomra eltüntetni azt a foltot, amit a sori elején okozott. Az nagyon rosszul esett, még nekem is. A színész viszont nagyon szimpi. Remekül alakította szerepét, s még helyes is. Bár 2015-re picit furának tartom ezt a karakterét, vagyis inkább nem megszokottnak. Ő mindig az a vicces jó arc gyerek, itt meg egy kőkemény orvos.

Történet: 8/10
Zene: 8/10
Színészek: 9/10 
Karakterek: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése