Splash Splash Love

Splash Splash Love

Műfaj: romantikus, fantasztikus
Részek száma: 2
Dátum: 2015
Csatorna: Naver TV Cast / MBC

Ismertető: Jang Dan Bi egy tipikus középiskolás, akit folyamatosan azzal nyaggat mindenki, hogy döntse már el végre mi akar lenni, mivel akar foglalkozni. Jang Dan Bi életében eljön a vizsga napja, ami meghatározza az egész életét. A hatalmas esőben Dan Bi túlságosan szorong, így elfut és azt kívánja, bárcsak eltűnhetne. A természet mit gondol mit nem, egy pocsolyán keresztül visszaröpíti a lányt a múltba. Csoszonba érkezik, ahol a király és alattvalói fohászkodnak az esőért, ugyanis 3 éve már nem esett aminek következtében rengeteg ember életét vesztette. Az itteni alapdolgok, mint például a szorzótábla, ott hatalmas fejlődésnek számítanak, ezért a király maga mellett tartja a fiúnak hitt lányt, aki elkezdi tanítani őt, s természetesen egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz.

Vélemény: Őszintén, nem terveztem megnézni a sorozatot, mivel az ismertetőt olvasva biztos voltam benne, hogy ebben is a reinkarnációra fogják alapozni a boldog befejezést. Aztán beadtam a derekam, úgy voltam vele, hogy most ez a két óra ide vagy oda. Mi az a szó, amivel tökéletesen jellemezni lehetne ezt a sorozatot? Imádnivaló. Igen. Az volt. Egyszerűen hihetetlen és elmondhatatlan, hogy milyen szintű kikapcsolódást nyújt ez a két röpke óra.
Egyrészt ott volt a komoly oldal, ahogyan az élet súlyaival küszködő középiskolás lány legszívesebben eltűnne a világból. Mivel én is most érettségiztem és még fogok érettségizni ezért nagyon sikerült átéreznem a főhősnőnk lelki világát. Elég durva, hogy a mai világban milyen súly nehezedik a fiatalokra, és ahogyan elvárják az tőlük, hogy tudják biztosra mit akarnak csinálni az életben. Legszívesebben én is néha elfutottam volna, csak velem a természet nem volt ilyen rendes.
A komoly oldala mellett ott volt a vicces is, ahogyan a lány és a király egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz, ahogyan együtt töltik az idejüket. Sokszor nevettem fel hangosan, annyira viccesek voltak. Erre jön ráadásként a romantika és a megható jelenetek. Az eső egy különleges kis világba burkolta az egész sorozatot, aminek következtében még aranyosabb lett az egész. Én egyedül csak azt bánom, hogy ez a sorozat nem 16 részes.
Milyen nagyon jó lett volna már, ha kicsit kibővítve egy jó kis hosszabb történetet kapunk. Hisz a színészek és a karakterek is nagyon rövid idő alatt a szívemhez nőttek. A vége... hát igen, elkerülhetetlen volt az, amitől féltem, de sikerült az eddigi legjobban megoldani ebben a témában, szóval nem fogom kifogásolni. Összességében, én mindenkinek ajánlom, szerintem azt a 2 órát megéri rászánni, hisz egy nagyon aranyos és imádnivaló sorozatról van szó.

Zene: Mivel 2 részről van szó, ezért zene témában sokat elvárni nem lehet, de a sorozathoz készült intro szerintem nagyon aranyos lett. 

Szereplők: Na akkor lássuk csak két főhősünket külön külön.
Yoon Doo Joon - Lee Do király: Rendes férfi, de tisztában van királyi tekintélyével és annak velejáróival. Hát mit ne mondjak... ez a király írtó cuki volt. Olyan aranyos volt, ahogyan próbált tanulni... a kedvenc részem az volt, amikor a kezére írta a szorzótáblát. Hát komolyan mááár. Sajnos mivel rövid volt a sorozat, nagyon sok mindent nem tudtunk meg róla, a múltja is ködös maradt, de ettől függetlenül tényleg nagyon szerethető és aranyos volt. A színésszel még nem találkoztam, de szerintem teli találat volt.
Kim Seul Gi - Jang Dan Bi: Egy aranyos és vicces lány, aki rettentően megijed a vizsga napjától és a jövőjétől. Nem nagyon megy neki a matek, viszont a hallása nagyon jó. Talán ami leginkább rávett a sorozat megnézésére, az maga a színésznő volt. Szinte minden szerepét láttam, s bár mindig nagyon hasonlóak a karakterei, összességében én nagyon kedvelem őt, és mindig is sajnáltam, hogy nincs főszerepe. Na akkor most. Jang Dan Bi olyan volt, mint a színésznő eddigi karakterei, egyszerűen szerethető és aranyos, de ugyanakkor ki tudja nyitni a száját rendesen ha arról van szó. Tényleg nagyon megkedveltem őt és a többieket is.

Történet: 8/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

6 megjegyzés:

 1. Szia!
  Örömmel olvastam ezt a bejegyzésedet is, hogy mennyire tetszett ez a mini sori. Nekem is csak az az egy gondom volt vele, hogy kár hogy nem hosszú sori volt :(
  A főszereplő "királyunkat" ajánlom figyelmedbe, én most néztem végig a Let's eat c. sorozatot, amiben szintén fsz, és írtóra "zabálni való", mind Ő maga, mind a sorozat :P :D
  És nem mellesleg a Beast zenekar énekese ;) ( https://www.youtube.com/watch?v=TvTf30PZ1tE )
  Örömmel és kíváncsiam várom az újabb bejegyzésedet!
  Minden jót, üdv,
  Pasta_love ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Igen, már én is utána néztem milyen sorozatokban szerepel, nagyon fontolgatom a Let's Eat-et is.
   :OOO
   Képzeld, én régen hallgattam őket, de ha fejbe vernek akkor sem jövök rá soha, hogy ő is benne van :OO.
   Nagyon köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmem! :)

   Törlés
 2. Köszi, de bocsi hol nézhetők meg az általad felsorolt filmek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Igazából mindre van magyar felirat, egyszerűen beírod a google-ba, és kidobja.
   Van ami online is fent van! :)

   Törlés
 3. Nekem nagyon tetszett.Álmodozó egy film,de annyira aranyos,és olyan kerek az egész.Szerintem érdemes megnézni,könnyed,vicces,és végre a vége is elfogatható.Nagyon jók az esős jelenetek,irtó profi,és az leírásod teljesen helytálló.Tudom,hogy már mondtam,de ezentúl is ez alapján választok néznivalót!Kösziiii
  Ágoca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy neked is ennyire tetszett, szerintem is imádnivaló volt! :)

   Törlés