Tunnel

Tunnel

Műfaj: krimi, thriller, fantasztikus
Részek száma: 16
Dátum: 2017
Csatorna: OCN

Ismertető: Történetünk főhőse nem más, mint a gyilkossági ügyek egyik nyomozója, Park Kwang Ho. 1986-ot írunk, Kwang Ho boldogságban él feleségével, azonban egy sorozatgyilkos ügye minden idejét leköti. A gyilkos pontokat tetovál áldozataira, akiket harisnyával folyt meg. Főhősünk egyik éjszaka nyomára bukkan, azonban egy hosszú és sötét alagútban a gyilkos fejen vágja egy kővel, Kwang Ho pedig eszméletét veszti. Mikor felébred hirtelen 30 évet ugrik az időben, 2016-ban találja magát, ahol már sem a feleségét, sem a csoportját, sem a lakását nem találja. Egy keveredés folytán azonban csatlakozik egy nyomozócsoporthoz, az őrült gyilkos pedig ismét feltűnik. Kwang Ho hiszi, hogy ez az ember a kulcsa hazatérésének, így a kissé mogorva, de igazán profi Kim Sun Jae nyomozóval és Shin Jae Yin kriminálpszichológussal fognak dolgozni az ügyön, azonban ők is nyomós okkal dolgoznak ebben a szakmában.

Vélemény: Már ezerszer is leírtam ezt, de most még egyszer leírom. Nagyon szeretem az OCN drámáit, és már szinte kivétel nélkül mindet megnézem, így természetes volt, hogy ezt a sorozatot is meg fogom nézni. Hatalmas ráadásként pedig Yoon Hyun Min is szerepel benne, akit nagyon nagyon szeretek, szóval abszolút nézős volt. A sztori érdekesen indít: van egy kemény, becsületes nyomozónk a tündéri feleségével, plusz egy ijesztő sorozatgyilkos, aki több nőt is megfojtott már egy harisnyával. Szeretem az ilyen nyomozós sztorikat (is), szóval engem nagyon megfogott.
Nem igazán tudtam, hogy ez ilyen időutazós lesz, így meglepődve tapasztaltam, hogy biza ugrunk 30 évet az időben. Szeretem az ilyen ugrálós sztorikat is, de kicsit félek is tőlük mert általában sok bakilehetőséget rejt magában, vagy csak egyszerűen összekutyulnak mindent a fejünkben. Annak ellenére, hogy ez egy fordulatos, izgalmas sorozat volt, ezügyben a lehető legegyszerűbben és legérthetőbben állították be ezt a dolgot, így cseppet sem éreztem azt, hogy most nem értem mi folyik itt. Szépen, nem túlbonyolítva, csak a lényeget helyezték előtérbe, így minden másra oda tudtunk kellőképpen figyelni.
Maga a sztori nagyon érdekes, ahogyan egyik emberről a másikra terelődik a gyanú, majd végül egy olyan ember lesz a gyilkos akire annyira nagyon nem is számítunk az elején. Magukat meg nem hazudtolva ismét kaptunk egy kis falatnyit a gyilkos múltjából is, ami szépen megmagyarázza, miért követte el azokat a szörnyű tetteket. Szerintem szépen volt levezetve mind a 16 rész. Kellőképpen volt érdekes, izgalmas és megható is, engem csak úgy odavonzott a képernyőhöz, már alig győztem kivárni, hogy a vizsgák befejeztével be is tudjam fejezni a fennmaradó részeket.
A karaktereket is nagyon kedveltem, meg a köztük lévő kapcsolatot. Aranyos volt a csapat együtt, aranyos volt nagyon Gwang Ho és Yeon Sook együtt, valamint Sun Jae és Jae Yi is együtt. Tetszett az is, ahogyan a két srác megszereti egymást. Nagyon szép volt. A vége pedig valami fenomenális, rég láttam ilyen szép és hidegkirázós befejezést. Megható volt, gyönyörű, és olyan igazándiból megmosolyogtatós, engem nagyon megfogott. Annyira szépen lezárták az egész sztorit, hogy egyszerűen mosolygok még most is. Nagyszerű volt, tényleg. Idén szerintem ez lesz a kedvenc befejezésem.

Zene: OST össz-vissz egy született a sorozathoz, ami nekem annyira nem tetszik, de a soundtrackek szerintem jók voltak, a végén kifejezetten szépek. Az OCN ritkán gyárt jó OST-okat a sorozatokhoz, amit kicsit bánok.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk 3 főhősét sorjában.
Choi Jin Hyuk - Park Gwang Ho: Egy becsületes nyomozó, aki imádja feleségét, és aki mindent megpróbál megtenni, hogy kézre kerítse a bűnözőket. Gwang Ho karaktere nagyon klassz volt, olyan igazi, vérbeli nyomozó volt, akit egyszerűen nem lehet nem szeretni. Nagyon becsületes, férfias, de ugyanakkor aranyos is volt, aki tökéletesen megállta a helyét főhősként. Én végig nagyon szorítottam neki, hogy visszamehessen szerelméhez, akit olyan nagyon szeret. Choi Jin Hyuk-tól már több karaktert is láttam, de engem soha sem igazán fogott meg (kivéve Gu Family Book), így nagyon örültem, mikor már az első rész után tudtam, hogy itt szeretni fogom, mert jó karaktere van. Szerintem az összes közül ez illett hozzá a legjobban, nagyon szívesen látnám még őt nyomozós OCN sorozatban, de másban is.
Yoon Hyun Min - Kim Sun Jae: Kissé mogorva, kemény férfi, aki okkal lett nyomozó, és aki eltökéli, hogy elkapja a gyilkost. Sun Jae karaktere szintén nagyon helytállt, főleg Gwang Ho mellett. Nagyon tetszett, ahogyan egyre közelebb kerül egymáshoz a két férfi, és ahogyan ő is felenged kicsit ebből a mogorva maszkjából. A végére egy nagyon emberi karakter lett belőle, aki szerintem mindenki arcára mosolyt csalt. Reméltem, hogy Jae Yi-vel való kapcsolatára picit több hangsúlyt fektetnek, de igazából a végére úgy éreztem ennyi épp elég volt. Nem szoktam eltitkolni, hogy Hyun Min mekkora kedvencem, imádom ezt a palit, nagyon tehetséges abban, amit csinál, ismét egy új oldalát mutatta meg nekünk. Nagyon remélem, hogy hamarosan tényleg főszereplő lesz, mert szerintem tökéletesen megállná a helyét ott is. Csak hajrááááá!
Lee Yoo Young - Shin Jae Yi: Egy profi kriminálpszichológus, aki csak a munkájának él, sosem mosolyog. Őszintén először hihetetlen furcsa volt nekem. A színésznőnek is olyan furcsa, érdekes arca van, plusz ezzel a jellemmel nagyon különös volt, bevallom nem kedveltem az elején ezt a furcsaságot. Nem tudtom, ezt ők is észrevették-e, vagy előre így volt eltervezve, de a karakter egyre inkább felenged a sorozatban, emberivé válik. Ahogyan kialakul a kapcsolata a két férfival, ahogyan egyre többet mosolyog, szerintem remek volt. Szeretek ilyen átalakulásokat látni a sorozatokban. A végére kifejezetten kedveltem őt, szerintem szépen alakított. A színésznővel még nem találkoztam, remélem a jövőben majd másféle szerepekben is esélyem lesz látni őt. És, végére is értem ennek a bejegyzésemnek is.

"Néhányan fényben rejtőznek sötétség helyett."

Történet: 8/10
Zene: 6/10
Színészek: 10/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése