You're Beautiful

You're Beautiful 

Műfaj: vígjáték, romantikus
Részek száma: 16
Dátum: 2009
Csatorna: SBS

Ismertető: Adott egy lány, Go Mi Nyeo, aki apáca. Van egy fiú ikertestvére, akire megszólalásig hasonlít, ő lenne Go Mi Nam. Csórikám szemműtétje nem sikerült túl jóra, ezért külföldön lábadozik. Csakhogy neki az A.N.JELL bandával (Koreában a leghíresebb) kellene találkoznia, és ha sikerül meggyőzni a skacokat, akkor ő is tagja lehetne a csapatnak. Dilis menedzsere azonnal felkeresi húgát, és könyörög neki, hogy kis időre adja ki magát a bátyjának. A lány nagy nehezen és kizárólag bátyjáért belemegy a dologba, és sikerül a felvételije. Ezután pedig be kell költöznie a fiúk hatalmas lakására, mint tag, és élnie kell a 'pasi' életet. Csakhogy ez nem megy zökkenőmentesen. Mind a 3 srác nagyon megszereti Go Mi Nam-ot (ki lányként, ki fiúként).

Vélemény: Hadilábon állok ezzel a sorozattal. Remekül indul, rettenetesen ér véget. De szerencsére, az eleje tényleg annyira megszeretteti magát az emberrel, hogy mit számít az az elrontott vég. A rengeteg poén, és eszméletlen cikis helyzet felejthetetlenné teszi az egész sorozatot. Kettő dolog van, amit elrontottak, és amit nagyon sajnálok. Először is, a sorozat vége felé haladva egyre kevesebb a poénos rész, és még csak nem is sikerült drámaira megoldani. 
Nekem nagyon hatásvadász volt. Valamint ami a legidegesítőbb volt, hogy a végén, még igazán láttam volna egy olyan részt, ahogy találkozik a másik 2 fiúval, hisz nem hiszem, hogy mindenkinek Tae Kyung volt a kedvence, és épp eleget tudtunk róluk ahhoz, hogy igenis ott legyenek a legvégén. Ráadásként nekem teljesen érthetetlen és szomorú volt, hogy mind a 3 srác beleszeretett a lányba, így sajnos a pórul járt másik kettőt csak sajnálni tudjuk, ami nagyon nem illik bele a vígjáték műfajába.
De zokon ne essék, a sorozat az egyszerűségéhez képest tényleg eszméletlen, aranyos, és nagyon nagyon vicces. Különösen tetszett, hogy betekintést láthattunk a skacok otthonából. Ezek az apró dolgok, mint a reggeli, a bevásárlások és a forgatások nagyon szerethetővé tették a sorozatot. Piros pont annak is, hogy a történet nem volt se nem zsúfolt se nem unalmas. Szépen lassan mind három fiú rájön az igazságra, és még utána is folytatják, mintha mi sem történt volna.
Az is nagyon szeretnivaló, hogy ahogyan megjelenik Go Mi Nam, úgy a 3 srác közötti kapcsolat is egyre erősebb lesz (bár amikor elmegy , ez a kapcsolat sajnos megszűnik). Hogy még érdekesebb és viccesebb legyen a sori, ott volt még Hee Yi is. A főzős jelenet egyszerűen az összes poén királya (kivéve a vaddisznósé), végig szakadtam az egész jelenetet. Valamint a 2 főhős közötti állandó civakodást is egyszerűen érdemes volt látni. Tae Kyung és az anyja közötti kapcsolatot viszont kicsit furcsának találtam.
Túl nagy volt a harag és túl gyors a megbocsátás. No comment. A dilis triót még szívesen összeraknám egy sorozat erejéig. Tökéletesen kiegészítették egymást. A romantikus, a vicces és a fennhéjázóóó. Na te kit választasz? Én egyértelműen Yong Hwa-ra voksolok (gifek igazolják ezt)!! Szóval igen, én ajánlom a sorozatot, azonban nem kell egy hatalmas robbanásra számítani, rettenetesen fogjuk sajnálni 2 pórul járt skacunkat plusz elrontották a végét is, de tele volt poénokkal és aranyos jelenetekkel, ami miatt szerintem érdemes nekikezdeni.

Zene: Annak ellenére, hogy ez egy 'énekes' sorozat, a zene nekem nem volt túl nagy szám. De szerencsére nem erre építenek, szóval a sok poén mellett ténylegesen kit érdekel milyen szám megy a háttérben?

Szereplők: No lássuk csak sorban történetünk főhőseit.
Jang Geun Suk - Tae Kyeong: Beképzelt, makacs, arrogáns, magának való pasi, akit nagyon de nagyon lehet utálni, utána meg természetesen a dolgok rendje és módja szerint szeretni. Egy kérdés. Ennek a pasinak életében volt más szerepe is, vagy csak a beképzelt alakot tudja eljátszani? Az összes sorozatában eddig csak ezt az egy karaktert láttam, ami illik hozzá, mégis szeretnék már valami újat is kapni. No de mind1, hiszen a karaktereit mindig tökéletesen hozza, és nagyon nagyon szeretem, úgyhogy legyen csak mindig beképzelt. Tae Kyung nekem nagyon brutális volt. Az a sok baj, te jó ég. Kis anyámasszony katonája. Farkas vakság, garnéla meg virágpor allergia. Nem bírja a kupit... stb. Viszont meg kell hagyni, az ő bakizásai voltak a legviccesebbek. A vaddisznós jelenetet minimum5x megnéztem, annyira vicces volt. És bár én nem neki szurkoltam, azért jó, hogy vele marad a főhősnő, már csak azért is, mert sajnos a 3 srác közül ő lett a 3., s mivel a főhősnőt nem szerettem ezért nem bírtam volna elviselni ha a másik kettővel marad.
Jung Yong Hwa - Shin Woo: Aranyos, romantikus, kedves és vicces srác, amolyan védelmező, szőke herceg típus. Természetes, hogy ő lett a kedvencem, egyszerűen lenyűgözött, hogy mennyire nagyon figyel a lányra és segít neki mindenben, még ha az nem is tud róla. Szóval igen, elnyerte nálam a legromantikusabb hős karakter címet. Nagyon imádtam. Annyira aranyos volt, és annyit törődött a lánnyal, hogy azt hittem kitekerem egyes jeleneteknél Go Mi Nam nyakát, amiért faképnél hagyta. És annál a jelenetnél, amikor követte a lányt, és mondta neki, hogy forduljon meg. Na ott annyira vártam már, hogy végre megtudja a lány is, de arrr, Tae Kyung felpofozlaaaaaak!!!! 'Már majdnem ott voltál... csak még egy lépés és rám találtál volna.' - szegénykém, szívem szakadt meeeg. Oh de helyes, csak nézzétek meg. Yong Hwa kedvenceim között van, mint színész és mint énekes is, utóbbi esetben a top háromban. Végülis jó dolog, hogy nem vele maradt a csaj.
Lee Hong Ki - Jeremy: A legnaivabb karakter az egész soriban. Dehát ez hiányzott, hogy tökéletes legyen az összkép. Aranyos volt, vicces és nagyon, de nagyon gyerekes. Szegényen annyit, de annyit nevettem, amikor attól félt valami nem kóser vele. Tejóég. Ezek a legjobban elsütött poénok. A sírós jelenete is aranyos és nagyon megható volt, viszont ő volt az utolsó, akivel szerettem volna, hogy Go Mi Nam összejöjjön. Ennek ellenére igen is kulcsfontosságú szerepe van. Kis csodabogár. A színészt nagyon szeretem, mára már elég sok sorozatot láttam tőle, remélem sok szerepére kerül még sor a jövőben, mert nagyon, de nagyon bírom Lee Hong Ki-t.
S végül Park Shin Hye - Go Mi Nam: Sokszor említettem, hogy nagyon nem szeretem a színésznőt, de ez a szerepe (hihetetlen) elég jó volt. Aranyos volt, sík hülye és ártatlan, jól hozta a karakterét. Bár tényleg nem bánom, hogy Tae Kyeong-gal jött össze, mert a másik két srácot soha nem érdemelte volna meg.

Történet: 7/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

16 megjegyzés:

 1. Most vettem észre, hogy nincs itt a Coffee Prince. Szívből ajánlom, az indavideón fent van, nézd meg ha van időd. Engem magával ragadott (és a szerelmi vallomás a pasi részéről, amikor még mindig azt hiszi, a szerelme fiú - szerintem a legjobb a koreai sorozatok közül). Többet nem is írok, tessék megnézni. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aha, már nagyon régóta megnézendők listáján van ez a sorozat is, de egyszerűen nem tudom mikor lesz rá időm :) Köszönöm az ajánlót, tényleg mindenképp sort fogok rá keríteni! :)

   Törlés
 2. Amit még ajánlok: Extravagant challenge (szintén indavideo) - hosszú, sajnos kicsit befejezetlen, de szuper. My name is Kim Sam Soon - Indavideo. Oh my lady (nagyon jó) - Mozicsillag. A Secret gardent már korábban javasoltam (hülyén indul, de megéri, hidd el, 200 zsepi) - viki.com. Shining inheritance - viki.com.
  Most csak azokat írtam, amik tényleg jók. Köszi a kritikákat, megint lementettem jópárat megnézésre. :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Extravagant Challenge az a Skip Beat anime alapján készült, szintén megnézendők listáján van fent :) Az Oh My Lady, Shining Inheritance és a Secret Garden is, a My Name is Kim Sam Soon az végül nem került fel a listámra, de majd picit utánajárok hátha megjön a kedvem hozzá, köszönöm az ajánlásokat! :)

   Törlés
 3. Szia!
  Hát,összegezve nekem tetszett ez a sorozat.Mivel már nagyon rég láttam,kb akkor,amikor elkezdtem nézni a sorozatokat,ezért nagyon megtetszett.Most,hogy többet láttam,rájöttem,hogy van ennál jobb,érdekesebb story.De most nem azt kellene leírnom,hogy van ennál jobb,maga a történet érdekes.De mégis,a legjobban nekem az eleje tetszett,mert a történet közben voltak egy-egy unalmas részek..és ott a vége.. ne is beszéljünk róla.Tetszettek a vicces részek,de sajnos a vége fele már kezdtek elhalványulni és kihalni :( jó lett volna ha fenntartják a humoros pillanatokat.Igaz,ahogy nekem lejött drámaira akarták a befejezést,ezért nem lett volna helye a humornak,de nem lett valami drámai.. o.O És a karakterek,szereplők,jók voltak,sajnáltam a 2 sráct,és amúgy ln is Yong Hwa-t választottam volna :D Jeremy meg anyira cukii volt :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, én is elsők között láttam, és azok nekem is mind tetszettek.
   És ismét igen, így belegondolva mégsem volt annyira jó, de akkor én nagyon élveztem, kivéve persze a végét.

   Törlés
 4. Imádom ezt a sorozatot, csak veled ellentétben én a végén nagyon megharagudtam Yong Hwa karakterére. Amíg a háttérben segített, nekem is nagyon szimpatikus volt, de amikor el kezdett nyomulni, ellenszenvessé vált számomra. A busani utazásnál is már szinte érzelmileg zsarolta, Japánban pedig meg tudtam volna pofozni, mikor átölelte Keun Suk láttán. Ott már nem foglalkozott a lány érzelmeivel, hogy mást szeret, csak az önzése vezérelte.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, de ha női szemmel nézzük Yong Hwa karaktere ezerszer szerethetőbb mint Geun Suk karaktere. Tény, hogy manapság rengeteg a beképzelt srác, és erre buknak a nők, de én pont ellenkezőleg, Yong Hwa kedvessége és aranyossága sokkal meghatóbb volt, én neki szorítottam! :)

   Törlés
 5. imádom Jeremyt, akkora poénjai vannak XD mindig őt várom hogy végre mikor jön Ő, istenemm olyan édiiiii*-*

  VálaszTörlés
 6. Véletlenül bukkantam rá Ázsia Ékköveinek böngészése közben a „You’re Beautiful”-ra.Az első 4 rész fergetegesre sikerült. Felhívtam ismerőseimet, mindenkinek ajánlottam a rekeszizom-fitneszt, nem gondolván, hogy az 5.résztől lochnessé változik. Vígjáték helyett romantikus melodráma 11 részben gyenge színvonalban. Mindehhez társult egy csapnivaló színésznő, Park Shin Hye, nadrágszerepben Go Mi Nam. a novícia .Színészi játéka néhány sablonra korlátozódott, Ajakbiggyesztés és grimaszolás, szemkerekítés, pingvintotyogás, csekély értelmi képesség, a női önbecsülés hiánya, nem kis önzéssel. No, és hova lett a testvéri szeretet a végére? Sem vígjáték, sem dráma, sem minőség.Minősítésben 6-nál többet nem érdemel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértünk abban, hogy Shin Hye nem tud színészkedni.
   Nekem viszont anno tetszett a sori, hisz elsők között volt, azokat szerintem nem lehet nem szeretni. :DD

   Törlés
 7. Tetszett a sorozat. A srácok nekem is ebben a sorrendben jöttek be. Viszont ez a színésznői játék vagy karakter? Ha a fiúk nem ilyen jók, nem bírtam volna ezt Park Shin-Hye-t nézni :)Szörnyen irritáló figura volt. Semmiképpen sem olyan ,akibe mindenki beleszerelmesedik.

  VálaszTörlés
 8. Szerintem Tae Kyeong nem igazán beképzelt, inkább sérült, aki így védekezik az anyja szeretethiánya miatt. Rajtam ne lássa senki, hogy ez mennyire fáj, köszönöm jól vagyok! Nem véletlen Go Mi Nam választása, hiszen szerethető egy ilyen karakter az érzékenyebb lelkű lányoknak, ő pedig szintén elég magányos lehetett ott a zárdában. Ez után a film után szerettem bele mind a három fiúba és lettem a zenéjük szerelmese is első helyen Jung Yogn Hwa és a CNBLUE majd Honggi és az F.T.Island.

  VálaszTörlés