The Princess' Man

The Princess' Man

Műfaj: romantikus, dráma, történelmi
Részek száma: 24
Dátum: 2011
Csatorna: KBS2

Ismertető: Lee Se Ryung a édesapja és a király testvérek, így ő unokatestvére a hercegnőnek, akivel nagyszerűen kijön. Se Ryung megtudja, hogy édesapja házassági ajánlatot küldött a 2. államtanácsosnak, így lehet, hogy annak fia, Kim Seung Yoo lesz a férje. Csakhogy ő a hercegnő új tanára is egyben. A 2 lány mit gondol mit nem, kicserélik egymást, így mindig Se Ryung fog részt venni az órákon, és szépen lassan egymásba szeretnek. Csakhogy a házassági ajánlatot elutasítják, mert a haldokló király szeretné fiának biztosítani a trónt azáltal, hogy megvédi saját bátyjától, így Kim Seung Yoo-t akarja királyi hitvesnek. A mi Seung Yoo-nk nagyon örül, mert azt hiszi, szerelme lesz a felesége. Csakhogy szembesül azzal, hogy a hercegné nem az a nő, akit ő szeret. Ezután történnek az események, egy pillanatig sem unatkozunk! 

Vélemény: Életem legszebb, legcsodálatosabb, legmeghatóbb és legtanulságosabb sorozata. Ebben biztos vagyok. Csodálatos volt. A sztori hihetetlen érdekes, teljesen más felé fordulnak egész végig az események, mint arra mi számítunk. Tényleg, egyszerűen csodaszép volt, azt se tudom, hogyan dicsérjem a sorozatot az egekbe. Életemben eddig még nem sírtam sorozaton ennyit, a végére konkrétan megdagadtak a szemeim.
Na de lássuk csak kicsit részletesebben. Anno amikor láttam ez volt a leghosszabb sorozat amibe belekezdtem a 21 részével. Tökéletes volt. Se nem túl sok, se nem túl kevés. A történet eleje aranyosan, viccesen indul. 2 fiatal lány szórakozása, és egy fiatal fiú szerelme. Egyszerű. Aztán elkezdődnek a problémák, és hosszú, gyötrelmes utat kell bejárniuk a sorozat végéig. Írtó jóra sikeredett, és a nagy szomorúság közepette vannak mosolygós jelenetek.
Tipikusan olyan sorozat, ahol se gonosz sincs, sem jó. Mert akárkinek nézed a szemszögét, egy bizonyos pontban meg tudod érteni, hogy mit miért tesz. Semmi rosszat nem tudok erre a sorozatra mondani, csak azt, hogy ténylegesen ámultam és bámultam. Kétszer néztem meg végig, és kb. ezerszer tekergettem bele a kedvenc jeleneteimbe. A vége pedig egyszerűen csodálatosra sikerült. Életemben nem láttam még ilyen jó befejezést sehol sem. Nem is a befejezés volt olyan nagyszabású, hanem a sorinak sikerült olyan mély érzéseket keltenie bennünk, amiknek hatására érezzük úgy, hogy ennyire nagyszerű vég volt.
A romantikus jelenetek pedig itt voltak a legeslegjobbak! Remekül választották ki a két színészt, mert igenis ott volt közöttük az úgynevezett 'kémia', s bár az elején piszkálták egymást, akkor is ott volt mindenkiben az érzés, hogy ők nemsokára nagyon de nagyon fogják szeretni egymást. Pluszpontot érdemel az, hogy mutatták ahogyan száműzték őket a szigetre, és azt is, hogy mik történtek ott! Egyik kedvenc részem lett. Tehát egy olyan rész sem volt, amit egy pillanatig is untam volna, mert ha a 2 fiatalt mutatta akkor el voltam szállva, hogy milyen édesek is együtt.
Ha meg a többi karaktert, akkor meg azzal voltam elfoglalva, hogy mit fognak kihozni ebből. Szóval, ha szerintem nem is kérdés ez után az összefoglaló után elgondolkozni azon, hogy ajánlom-e ezt a sorozatot. Szerintem kötelező darab még annak is, aki nem szereti a koreai sorozatokat. A színészek hihetetlen alkottak, a karakterek is tökéletesek voltak, a sztori eszméletlen a zenéről meg ne is beszéljünk. Egyszóval életem sorozata.

Zene: Csak csak és csak dicsérni tudom, mert tökéletes volt. Bár nem illesztem be ide az összeset, egy párat (ami kedvencem lett) megemlítenék: '1.Vola' - szerintem aki megnézte a sorozatot az tudja mit érzek most, hogy hallgatom ezt a számot. 2.'다시 사랑할 이여'- ezt nem találtam meg angolul, de ha beírjátok a google-ba azonnal kiadja. Ez az a la lalala-s szám, ami annyira nagyon szép.
3.'하루애' - ezt a számot akkor szerettem meg annyira, amikor a folyós jelenet volt. Tejóég. Annyira szépre sikerült. Telis tele van érzéssel, amire az ember az élete végéig emlékezni fog. Ez volt az egyik kedvenc jelenetem az egész soriban.

Szereplők: Lássuk csak történetünk főhőseit sorban. Spoileres leírás!
Park Shi Hoo - Kim Seung Yoo: Kétségkívül ez volt élete alakítása. Ez volt az a sori, ahol kedvenc színészem lett. A karaktere pedig fenomenális. Tökéletes volt, ahogyan a jellemváltozás végbe ment rajta. Az elején kedves, bolondos volt, mint akinek semmi problémája sincs (mert ugye nem is volt), aztán jön a kegyetlen gyilkos, aki nem tud dönteni bosszú és szerelem között. És a végén pedig itt van nekünk az apa és férj, aki csak családjáért él. Az ahogyan 'felnőtt' a karakter tényleg eszméletlen volt. Csak csak dicsérni tudom. És imádtam, amikor végre megváltozott a külseje. Oké, a kalappal sem volt semmi baj, de ez az új szerkó totál illett hozzá. Tehát a ruháért is külön piros pontot adnék, mert minden apró részletre ügyelve volt. Egyszóval nagyszerű volt a színész is és a karakter is. De az SOHA nem bocsátom meg neki, hogy képes volt ennyire megsiratni. Park Shi Hoo, remélem még nagyon sok filmed lesz.
Moon Chae Won - Lee Se Ryung: Nem első sorozatom tőle. Már találkoztam vele az Innocent Man-ben, ahol nem tetszett annyira sem, mint karakter sem, mint színésznő. Itt viszont remekelt, és tökéletes választás volt. Se Ryung is ugyanúgy átesik azon a karakterfejlődésen, egy kislányból, aki az unokatestvérével poénkodik lesz egy nő, akiben teljesen meg lehet bízni. Nagyon sajnáltam is őt, mert nem tudott választani szerelme és apja között - na és ez egy plusz pont. Normális esetben az ember az apját választja, sorozat esetben a szerelmét. De itt ténylegesen látszott, hogy szenved, és igazából egyik pártján sem áll, csak sodródik az árral. S bár párszor sírt, mégsem volt egy állandóan bőgős karakter (mint pl. Park Shin Hye a The Heirs-ben). Jogosan sírt, s mi vele együtt bőgtünk. A színésznő egyik kedvencemmé lőtte ki magát.

" Mit is jelent a szerelem? Ezt kérdezem a világtól. És én fogok válaszolni rá. Az, amely rábír, hogy életben és halálban egymásnak szenteljük önmagunkat. Ezt jelenti a szeretet. "

" - Nem bánod a dolgokat amiket feladtál értem?
- Bár elvesztettem a szemem világát cserébe visszakaptam a szívem. S bár a bosszúmtól megfosztottak, cserébe megkaptalak téged.
- Nem félsz?
- Itt vagy velem, nincs mitől félnem. " 

Történet: 10*/10
Zene: 10/10
Színészek: 10/10 
Karakterek: 10/10

11 megjegyzés:

 1. Most kezdtem bele...eddig nagyon tetszik :D Bár tuti később sírok majd én is eleget rajta...a véleményedet csak az elejét olvastam, nehogy valami olyat olvassak el, amit nem kéne :D

  VálaszTörlés
 2. Csodaszép, megrendítő, magával ragadó és feledhetetlen.PSH legjobb sorozata..mind történetileg, képileg, zeneileg...mindent el lehetett hinni...és nem egyszer együtt sírni izgulni, és az ember azon kapta magát, hogy kb a hajós jelenettől számtalanszor újranézi. az elejétől is, de onnan vannak aztán az események olyan sodrása, hogy a zenei aláfestés csak még jobban fokozza!A pici unokahúg valami tünemény! A Barátság megélése és elvesztése mind a fizikai mind az árulással kapcsolatosan nagyon szívszorító volt! Na és a kéretlen társaságból milyen jó csapat lett a végén!Már a hajóról való mentéskor is sokat lehetett belőle sejteni, hogy nem csak egy pillanatnyi szerepet szántak neki. Végig drukkoltam. Kata58

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen egyetértek. Park Shi Hoo legeslegjobb alakítása. :)

   Törlés
 3. Felejthetetlen. Többször újranézős. :)

  VálaszTörlés
 4. A világ legszebb sorozata. Ha néztem meg 50-szer akkor egyszer sem.

  VálaszTörlés
 5. Óriási alkotás! Imádom a férfi főszereplőt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bizony, legjobbak között van! A sorozat meg a színész is! :)

   Törlés
 6. Én nagyon utáltam Su-Yang herceget, a későbbi királyt. Szerintem igenis rettentően gonosz volt, hiszen a hatalomvágytól fűtötten szinte minden rokonát meggyilkoltatott, kivégeztetett. Az is szomorú volt, hogy minden ellene irányuló trónfosztási akció lelepleződött.A többiről hasonló a véleményem, imádtam a főszereplőket, a tündéri kislányt, a történet fordulatait, a mellékszereplők játékát.Ja, a végén még a megvakulással nem voltam kibékülve.

  VálaszTörlés