Item

Item

Műfaj: dráma, fantasztikus, misztikus
Részek száma: 32 (egy rész fél órás)
Dátum: 2019
Csatorna: MBC

Ismertető: Történetünk főhőse, Kang Gon egy kedves és lelkiismeretes ügyész, aki testvére néma húgát neveli miután az meghalt. Bár sajnos sok tragédia kötődik családjához, mégis megpróbálja a legtöbbet kihozni az életéből egészen addig, míg egy különleges férfi, Jo Se Hwang körül elkezdenek természetfeletti dolgok történni, és a kislány is veszélybe kerül. A szintén nagyon kedves és melegszívű profilozó, Shin So Young lesz az, aki segít az ügyésznek, hogy elkapják a gonoszt és attól sem riadnak vissza, hogy akár nekik is meg kell szerezniük és használniuk azokat a természetfeletti erővel bíró eszközöket. Így megkezdődik a hajsza a gonosz és jók között, ami nem is olyan egyszerű.

Vélemény: Nem nagyon fogok kertelni. Egy nagyon jó sorira számítottam, főleg a színészek miatt, mert hát a két pasi plusz a csaj is azok közé a színészek közé tartozik, akiknek mindig jó sorozataik vannak. Hát sajnos ez most nem annyira jött össze. Még gifek sem készültek a sorihoz, mert ahogy láttam, elég sok ember azon a véleményen van, hogy nem sikerült a legjobbra. Na de kezdjük a legelején. Még az első pár rész úgy ahogy érdekes volt, elég jól felvezették a szálakat, bár ezek a természetfeletti cuccok kicsit furák voltak, de sebaj. Aranyos volt a kislány és a férfi közötti kis kapcsolat is, ahogyan csak ők maradtak egymásnak, ahogyan olyan erősen ragaszkodtak egymáshoz végig.
Aztán valahogy egy komédia lett az egész sorozat. A fennmaradó részek másról sem szóltak, csak hogy fenyegetik egymást, fellépnek egymás ellen aztán végül mégsem történik semmi. Ami a legkevésbé tetszett az az volt, hogy a karakterek, de főleg a három főszereplő annyira egy síkon mozogtak, hogy már unalmasak lettek. Semmi karakterfejlődést nem láthattunk rajtuk, mind a 16 rész alatt pont azokat tették és mondták amikre számíthattunk a karakterük által. Nyilván, nem akarnám azt, hogy 180 fokos fordulattal a jó legyen gonosz a gonosz meg jó, de egy kicsi változást elbírtak volna.
A gonosz túl gonosz volt, a jók túl jók. Ennyivel tudnám jellemezni a karaktereket. A történet unalmas volt a jelenetek pedig egymást ismételték. Szóval összességében, nagyon szenvedtem a sorozattal, azt hittem, sosem érek a végére. Sajnálom, hogy ez lett belőle, mert nagyon szeretem az összes színészt. Néha vannak ilyen sorozatok - ilyen szerepeik, ezen túl kell lépni. Ajánlani semmiképp sem ajánlom, de tudjátok mit szoktam mondani, ha szemeztek vele inkább kezdjétek el mert lehet, hogy nektek nagyon fog tetszeni, hisz mindenkinek más az ízlése, és ez így van jól.

Zene: Az összes szám közül, ami a sorozathoz született, csak Shannon 'Wind' és Lee Si Eun 'Under The Moon' című száma maradt meg.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak főhőseinket a szokásos módon: külön-külön.
Ju Ji Hoon - Kang Gon: Kedves és lelkiismeretes férfi, aki hatalmas felelősségérzettel neveli elhunyt bátyja kislányát. Annyira, de annyira szép volt amúgy a sorozatban az, hogy tényleg annyira szerették egymást, olyan szépen átjött az érzés, hogy mennyire kötődnek egymáshoz, hisz senki másuk nem maradt az életben. Így nem is csoda, hogy főhősünk mindent megtesz majd a kislány érdekében. Ami nem tetszett az az volt, hogy ugyanazokat a klisé szövegeket nyomta le a 16 rész alatt kb. 200x, hogy bár feladta a munkáját is, hogy előkerítse a kislányt, a személyiségében mégsem láttunk semmilyen fejlődést, semmilyen változást, amit nagyon sajnáltam, mert hát, mégiscsak ott szenved, és nem is keveset. Ahh na mindegy. Ji Hoon kedvenceim között van, ez a sorozata ezúttal nem nyert meg, na de sebaj, majd a következő.
Kim Kang Woo - Jo Se Hwang: Történetünk főgonosza, aki már-már Istennek képzeli magát a természetfeletti eszközeivel. Őszitén, ez a karakter annyira nevetségesen gonosz volt, hogy nem tudtam őt komolyan venni. Elkezdték ott boncolgatni, hogy az apja hogy viselkedett vele gyerekkorában, de így abbamaradt még ez is, így még kicsikét szimpatizálni sem tudtunk vele (már pedig a főgonoszokkal az esetek 90%-ában nagyon is tudunk szimpizni). Mindenesetre sajnálom, hogy ez lett a karakterrel, főleg úgy, hogy Kang Woo egy nagyon jó színész. A főhősnőt én nem is jellemezném külön, mert nem is tudnék annyit írni róla sem. A 16 rész alatt kedves maradt, segített ahol tudott és ennyiben ki is merült a karaktere neki is sajnos. Ez a szereplő megalkotás nem jött össze túl jól ebben a sorozatban, valahogy komédiává fajult az egész.

Történet: 4/10
Zene: 7/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése