The Three Musketeers

The Three Musketeers

Műfaj: akció, romantikus, történelmi
Részek száma: 12
Dátum: 2014

Csatorna: tvN

Ismertető: Akad egy férfi, aki rábukkan egy Park Dal Hyang nevezetű ember naplójára, ami olyan emlékirat szerűség, és eldönti, hogy egy éjszaka alatt átmásolja az egész sztorit, hogy neki meglegyen. A másolása során megismerjük ezt a Park Dal Hyang nevezetű srácot, és hogy milyen csudijó élete is volt neki. Oké, ez csak a bevezetés. Nem erről szól. Akad egy messzi vidék ahol él egy álmokkal teli srác. Ő lenne Park Dal Hyang, aki elhatározza, hogy átmegy a katonai vizsgán, és elveszi gyerekkori szerelmét. Hónapokba telik neki, mire elér a fővárosba, a sok szerencsétlenségnek köszönhetően egy nappal a vizsga előtt érkezik meg. Azonban rögtön zűrzavarba keveredik, ráadásul találkozik 3 férfival, akik magukat "A három muskétás"-nak nevezik. Park Dal Hyang-nak nehezen, de sikerül a vizsga, azonban ez még csak a kezdet. Kiderül, hogy gyerekkori szerelme már megházasodott, és hogy koronahercegnő lett belőle, a férfi, aki meg magát az egyik muskétásnak vallotta, nem más, mint a koronaherceg. Mivel Dal Hyang megbízhatónak tűnik, remek katona, és még humora is van, ezért a koronaherceg megkéri, hogy dolgozzon neki. Hogy még bonyolítsuk a sztorit, akad egy miniszter is, akinek a trónra fáj a foga, és megjelenik az első koronahercegnő is, aki állítólag anno felakasztotta magát... Park Dal Hyang-nak pedig csak annyi lesz a dolga, hogy megakadályozzon egy háborút.

Vélemény: Aki ismeri Alexandre Dumas könyvét, vagy a millió feldolgozást a történetből, annak nem új a sztori. Csak keverték egy kis koreai alappal. Mind a karakterek, mind az sztori hasonlít az eredetihez, aminek én személy szerint nagyon örültem, mert imádom a Három testőr összes feldolgozását és a könyvet is. Így egyértelmű volt, hogy megnézem ezt a sorozatot.
Őszintén azt sem tudom hol kezdjem. Talán legelőször azt kéne megemlítenem, hogy bár a sorozat régies stílusú, történelmi, mégis olyan egyedi stílussal rendelkezett, amit sorozatban még nem láttam. Nem csak a zenék, a vágások, a akciójelenetek voltak újdonságok a számomra, hanem a teljes sorozat felépítése. Nagyon, nagyon imádtam.
A másik dolog, amire külön kitérnék, az a sorozat felépítése. Egyedi volt, és tök logikus, meg remek is, szóval tényleg maga volt a tökély. Tetszett, hogy a sorinak megvannak a maga "fázisai" amik egymásra rétegződve felépítik az egészet. Imádtam, tényleg. De nem csak ez volt a jó, a sztori is lehengerlő volt, itt ott változtattak rajta, de jórészt megtartották az eredeti történetet, és a lehető legjobb feldolgozást hozták ki belőle. Nagyon tetszett, hogy a könyvírásra volt építve az egész, azonban ez egy kicsit lezáratlan maradt a végére, bár erre egy rossz szót nem mondhatok, hisz az utolsó 1 percben (szószerint) is sikerült egy újabb fordulattal előállniuk, így már tűkön ülve várom a 2.évadot. Igen, LESZ MÁSODIK ÉVAD! Ezeregyszáz százalék, hogy azt is megnézem.
A karakterekhez is van mit mondanom bőven, azonban azt egy kicsit lentebb majd, most kicsit kitérnék a sorozat végére. Szép volt, jó volt, drámai volt és ugyanakkor vicces is. Tetszett, hogy a 4 srác ismét összejött, és az is, hogy feldobták a sztorit az utsó percben. Arról nem is beszélve, hogy a 11. részt én egy az egyben végigizgultam, én nem győztem kivárni az új részt. Ráadásul ott voltak azok a bonyolult ötleteik is, amiket remekül sikerült megvalósítani, és megértettni a nézőkkel, hogy most miről is van szó. Egyértelmű, hogy ez a sorozat 14 egyik legjobb sorozata lett. S bár van egy két olyan jelenet benne, amikor az ember ráncolja a homlokát, hogy most mivan, de ennek ellenére én azt mondom, hogy tessék előrébb tenni a megnézendők listáján, mert én úgy imádtam, ahogy van.

Zene: Ahogyan említettem a sorozat minden téren egyedi, így a zene is kitűnt a többi közül. Volt egy nagyon szép szám, általában a romantikus jeleneteknél, azt sajna nem találtam meg, de ha valaki rálel akkor kérem küldje el nekem. A másik nagy kedvencem a NOXX 'All For One' című szám, ami eszméletlen menő.

Szereplők: No itt van mit meséljek, szóval kezdjük csak el külön-külön.
Jung Yong Hwa - Park Dal Hyang: Óóóó, hát de örültem amikor megláttam, hogy ő fog ebben a sorozatban szerepelni. Először kezdjük itt a színész jellemzésével. Szeretem őt, tényleg, szívem csücske, azonban sajna nincs a legjobb színészek között, itt mégis remekül megállta a helyét. Tökéletesen beleélte magát a karakterébe és annak érzelmi változásaiba, ami miatt hatalmas piros pont jár neki. Azonban azt a sapit vagy miaz többet ne nagyon hordja, mert szegénynek nagyon hülyén állt. Ez a lófarok így tök jó. Park Dal Hyang karaktere egyértelműen megszeretette magát az emberrel, bár az elején kicsit sajnáltam csórikát. Kicsit furcsának találtam azt a "hercegért mindent" politikát, hisz annyira nagyon mély barátság nem épült ki kettejük között (legalábbis mi nem láttuk), így fura volt, de meg lehetett szokni. Inkább a hűségéhez kötöttem ezt a dolgot. Nem csak őt, hanem az apját is nagyon megszerettem, főleg a 11.részben, amikor meglátogatja fiát. Nagyon édes volt.
A Koronahercegen alakító Lee Jin Wook-kal azonban már kicsit más a helyzet. A színésszel semmi bajom, tökjó volt meg minden, de nekem ez a koronaherceg egészen a sorozat közepéig olyan egy unszimpi alak volt, akit legszívesebben kirugdostam volna a világból is. Beképzelt volt, hisztis és fennhéjázó, amit egyszerűen gyűlöltem, ráadásul a koronahercegnővel is nagyon csúnyán bánt. Azonban láss csodát, nemsokkal később egyre jobb és jobb lett, a legvégén pedig már szó szerint bírtam őt. Megszerette feleségét, kiállt a barátai mellett. Szép volt, tényleg. Bár még a legvégén is haragudtam rá kicsit azért, amit az apjával tett. Oké, hogy nem túl erős király meg minden, de azért mégiscsak az apja. Egy kicsit több családszeretetet, ha kérhetném. Mindenesetre sikerült egy köztestől magasabb helyet megszereznie a karakterek szimpátiája listámon, úgyhogy le a kalappal előtte.
Yang Dong Geun - Heo Seung Po: Egyértelműen ő volt a humizsák a sorozatban, egyes mondataival, beszólásaival nagyon sokat dobott a sorozaton, így nevetni is tudtunk rajta, nem csak izgulni. Aranyos volt, hamar a szívemhez nőtt, talán azért is, mert ő kedvelte meg a leghamarabb Dal Hyang-ot. A felesége is külön piros pontot kap tőlem, mert eszméletlen sokat szakadtam rajta. Főleg amikor Dal Hyang elkezdi: "Még nem is üdvözöltem az édesanyádat", hát igen, ő nem az anyám xDDD. Kemény volt. Nagyon tetszett. Nade, nem csak a humizsák volt, hanem talán a legfelelősségteljesebb karakter Dal Hyang mellett. Azt hinné az ember, hogy ez a kettő kiüti egymást, de nem. A színész is remek volt, párszor már találkoztam vele kisebb szerepekben, azonban ez volt az első főszerepe amit láttam tőle. S teljes mértékben meg vagyok elégedve. Itt is imádtam a karaktert és a színészt is egy az egyben.
Jung Hae In - Ahn Min Seo: Talán ő állt a 4 srác közül a legtávolabb tőlem. Valószínűleg azért, mert nem sokat beszélt, inkább amolyan csendes, visszahúzódó típus, ezért nem is értettem azt a női jelmezt a végén. Bár ez nem azt jeleneti, hogy nem szerettem őt. Természetesen a három muskétás tagja volt, aki teljes odaadással és bedobással harcolt, és segített a barátainak. De ha belegondol az ember, akkor talán kellett is ez a karakter ebbe a bandába, hisz mindegyik más és más személyiség volt. Okéé, nem szapulom tovább a szót, jó volt és kész. Szerettem nagyon. A színész is aranyos, már találkoztam vele a Bride of the Century-ban, ahol a főhős tesóját alakította szőke hajjal. Ezért is nem ismertem meg legelőször. Úgy tudtam, hogy ismerős valahonnan, de nem tudtam hová tenni őt. Szóval ha más is járt így, akkor most már minden tiszta, hiszen ezen a két soriján kívül nincs más szereplése.
Seo Hyun Jin - Kang Bin: Nagyon bírtam a csajt. Azt hinné az ember, hogy ha koronahercegnő, akkor kis csendes szerény nőről van szó. Azonban ő keményen megmondta a véleményét, csetlett-botlott (szószerint), és mindig mindenhez volt szava, ugyanakkor érzékeny is volt, hiszen nem bírta elviselni azt a szorítást, amit a palota és falai jelentettek számára. Szurkoltam neki és Dal Hyang-nak nagyon, hisz tök édesek voltak. Amikor mondta, hogy elhagyja a palotát, már annyira nagyon örültem, hogy akkor végre összejönnek, de mégsem. Nade nem is baj, hiszen annyira édesek voltak a herceggel a sorozat vége felé, hogy egyszerűen nem tudtam nem őket szeretni. A színésznő is aranyos volt, jól hozta ezt a különc koronahercegnőt, aki nem hagyja, hogy a férje uralkodjon rajta, hanem igenis kiáll magáért. Eddigi legjobb koronahercegnő, akivel sorozat nézésem során találkoztam. Szóval hajrá! Jóvolt.
Sorozat természetesen nem maradhat gonosz nélkül, jelen esetben a Hyan 

Sung-ot megtestesítő Yoo In Young-ra szabták ezt a szerepet, amivel nem teljesen értettem egyet, de a vikin lévő kommokból kiderült, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Persze voltak gonosz húzásai, és nagyon tudtam rá haragudni, de egy ritka okos nővel volt dolgunk. Az, hogy szolgasorból felemelkedett ideáig, ahhoz hatalmas erő kell, hisz utálta, ha lenézik. Oké, persze mindennek megvan a határa, de akkor is lenyűgöző volt számomra, és nagyon haragudtam Dal Hyang-ra meg a muskétásokra, amiért olyan csúnyán kitoltak vele a 11. részben. Pofátlanság volt, és nem férfira vallott az egész dolog. Persze ott a végén már csak rossz húzásai voltak, így kicsit tényleg gonosznak tűnt, azonban tényleg ő volt az a karakter, akit totál rosszul könyveltek el, s talán ez volt az egyetlen és legnagyobb hiba az egész sorozatban.

Történet: 9/10
Zene: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 8/10

6 megjegyzés:

 1. Szia! Nos, örülök, hogy elolvastam az írásod, szándékomban állt majd valamikor megnézni, de most előbbre veszem. Ha neked ennyire tetszett, hogy tizest adsz rá, akkor csak jó lehet. Én egyébként mindegyik itt játszó színészt szeretem. Köszi, elhúztad a mézesmadzagot....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem tényleg nagyon tetszett, szóval nagyon ajánlom :) Jó szórakozást hozzá :D

   Törlés
 2. Szia! Kicsit fura érzés ennyivel az ismertető kikerülése után írni, de én most megteszem :) Nemrég néztem meg ezt a sorit, igazából azután, hogy láttam a CNBLUE-s Weekly Idolt, és hirtelen kedvem támadt megnézni egy sorozatot, amiben Yonghwa szerepel... :D Hát, gyakorlatilag egyben néztem meg az egészet, és annyira tetszett, hogy a lelkesedésem megfertőzött néhány nem kimondottan Korea-rajongó osztálytársamat is, akik már el is kezdték megnézni. Mivel olvastam A három testőrt, volt benne egy kis plusz, hogy össze tudtam hasonlítgatni a sztorit az eredeti történettel. Talán ez a plusz az, ami miatt én nem sajnáltam Hyan Seong-ot, (----SPOILER!----) nem számít, mi történt vele, ilyen mértékű gonoszságot akkor sem lehet megbocsájtani. Emlékszem, hogy a regénybeli megfelelőjét, Miladyt végül elkapják, és megfizet a tetteiért. Valahogy megnyugtató a tudat, hogy miután rengetegszer megszökött és egy halom ember meghalt miatta, végül feldarabolva egy folyóban végzi. Az elején itt még én is sajnáltam a karaktert egy kicsit, de aztán teljesen becsavarodott és kiveszettt belőle minden könyörület, csak a beteges őrület maradt meg. (----SPOILER VÉGE----) Yonghwa pedig szerintem eddigi legjobbját nyújtotta, nagyon illett rá ez a karakter. A három muskétás közül pedig nekem Ahn Min Seo lett a kedvencem, de azt hiszem, elfogult vagyok a különösen szép arcú emberek felé :D Nem beszélt sokat, de a hozzááláása, a hűsége nagyon bejött :) mondjuk a női ruhát a végén én sem tudtam hova tenni, de így utólag belegondolva talán kémkedéshez kellhetett neki...asszem? Mindegy, ezt azt hiszem, jobb ha nem firtatom, csak hagyjuk rá :D Kár, hogy elvetették a folytatás tervét, biztos jobban le lett volna zárva. Köszi az ismertetőt, nagyon jó lett ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dehogy fura, mindenképp írj még nekem sokszor, tényleg! :)
   A helyzet az, hogy második évadot terveztek a sorozatnak, szerintem ezért nem 'fizetett meg a bűneiért'. Csak sajnos a második évad elmarad... így igen... :(
   Yonghwa tényleg élete alakítását hozza, nagyon remélem, hogy ezentúl történelmi sorozatokban fog szerepelni (csak szerepelne már valamiben!) :)

   Törlés
 3. Ez volt az a változat ahol végre úgy éreztem hogy nem a megszokott sablonos történetet látom. Nagyon sajnálom hogy nem lett folytatása a sorozatnak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is, igazán örültem volna a második évadnak is.

   Törlés