Rough Cut

Rough Cut 

Műfaj: akció
Játékidő: 113 perc
Premier: 2008. szeptember 11.

Ismertető: Adott egy híres akciófilm színész, So Ta, akinek elég balhés a karrierje. Nem elég, hogy beképzelt, és még arrogáns is, gyakran kerül verekedésbe az agressziója miatt. Másik főszereplőnk Gang Pae, aki jelenleg egy gengszterbanda vezetője, mivel az igazi fejes börtönben van. Azonban nagy álma volt, hogy színész legyen, s rajongója So Ta-nak. Egy nap találkoznak is, azonban egyből felszínre tör az egymás közti ellentét. So Ta egyik forgatásán bedurvult, így senki nem akar egy akciófilmben szerepelni vele. Kétségbeesetten hívja fel Gang Pae-t, hogy vállalja el a szerepet. Ő azonban 1 feltétellel megy bele: az akció jelenetek élesben mennek, s So Ta-nak a film végére le kell győznie Hang Pae-t. 

Vélemény: Az alapsztori nem túl rossz, szeretem az akció filmeket, azonban láttam már ennél jobbat is. Nekem kicsit túl vontatott volt az egész, voltak tök felesleges részek, amiket totál untam. Ráadásul a felére (mire kiismertem a karaktereket) egyszerűen magától értetődő volt a vége is. Persze ez nem azt jelenti, hogy rossz volt. Sikerült tényleg meghatóra és hideg kirázósra megcsinálni. Kivetni valót még az hagy maga után, hogy a legutolsó verekedés után elvárná az ember, hogy kéken zölden sebesen nézzenek ki. Nekem az a bár picike seb túl kevés volt, egyértelműen sütött róla, hogy ezek tényleg nem bunyóztak,amit sajnálok, mert a mocsaras jelenet tényleg nagyszerű lett. A többi akció jelenet is jó volt, élethű. A soundtrack-ek is jók voltak, amik még inkább lehetővé tették, hogy élvezzük a filmet.

Szereplők: So Ji Sub / Kang Ji Hwan - utóbbival már találkoztam a Lie to Me-ban, s meg kell hagyni, itt egészen más szerepe volt. Karakterét nem szerettem, hiszen tényleg egy önző durva férfi volt, és ezektől egyszerűen irtózom. Mégis jó volt látni egy olyan filmet is, ahol a főszereplő nem épp jófiú, hiszen egyikük sem rendelkezett 1 pozitív tulajdonsággal sem. Mind 2 színésznek sikerült elérnie, hogy ténylegesen átérezzük a filmet, és megértsük: az élet nem mindig habostorta.

Történet: 6/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 6/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése