Kara: Secret Love

Kara: Secret Love

Műfaj: romantikus, fantasztikus
Részek száma: 5
Dátum: 2014
Csatorna: Dramacube

Ismertető: Öt, egymástól teljesen független kis megható romantikus sztori, amelyben a KARA lányegyüttes tagjai szerepelnek.

Vélemény: Egy közös vélemény írok az egészről, külön - külön majd alul boncolgatom. Személy szerint nagyon vártam rá, hogy legyen hozzá magyar felirat, és végre!! Kedvencem mind közül a 2. és az utolsó sztori lett, nagyon, de nagyon szerettem őket. A "Hiányzol" című rész sem volt teljes katasztrófa, de nem is lett a legjobb. A másik 2 rész viszont borzalmas volt, szóval én azt ajánlom, hogy a Bakancslista 13.pontja, és a Kávézták már egy angyallal? című részeket nézzétek meg, mert azokat viszont nagyon érdemes.

Hiányzol
Ji Hye egy modell, barátja pedig fényképész. Már 7 éve együtt vannak, azonban egy szörnyű balesetnek köszönhetően a fiú meghal, a lány pedig rájött, hogy hibázott, és arra is rájött, hogy mennyire sokat jelentett neki Hyun Jin. Esélyt kap arra, hogy visszamenjen a jövőbe, és megakadályozza találkozásuk, így elvágja a sorsot kettejük között, és a fiú életben marad. Azonban a múltban tett lépései a jelenre is hatnak majd. Vajon sikerül megmentenie Hyun Jin-t a végzetétől?

Nagyon aranyos volt. Bár az eleje kicsit furcsán indult, sőt, azt is furcsának találtam, hogy a srác egyből belemegy a randi dologba, meg hagyja, hogy a lány rámásszon, mint egy kis pióca, mégis sikerült a megfelelő érzéseket kiváltani belőlem. Örültem, hogy 7 év után sorsuk újra egybe fonódott, még ha Ji Hye nem is emlékezett semmire. Egy dolog volt, amit nem nagyon értettem. Mivel a megengedettnél többet maradt a lány a múltban, elméletileg meg kellett volna halnia. Akkor miért maradt életben? 

Történet: 7/10
Színészek: 7/10 
Karakterek: 7/10

A Bakancslista 13. pontja
Hyun Jung egy fiatal, 23 éves lány, akinek nem épp csúcsponton van az élete. Munkahelyén állandóan szívatják, 3 éve hordoz egy viszonzatlan szerelmet, ráadásul közlik vele, hogy hasnyálmirigyrákja van, így maximum 6, minimum 3 hónapja maradt hátra. Sem kezelés, sem kemoterápia nem segíthet már, így összeszedve magát megírja a 12 pontos bakancslistáját, s azokat sorra teljesíti. Egy nap elmegy vakációzni Jeju szigetére, s beül egy remek étterembe, mivel a bakancslista 1. pontja szerint minden finomságot meg szeretne kóstolni. Mivel sehol sincs hely, az eladó néni leülteti egy meglehetősen idegesítő sráccal szembe. Itt találkoznak főhőseink. Persze az első találkozás sosem könnyű, konkrétan ki nem állhatják egymást. Később ez a bizonyos srác, tisztességes nevén Joon Moon éppen öngyilkos akar lenni, azáltal, hogy vízbe fullad. Hyun Jung felrúgva a bakancslista 5. pontját, miszerint nem törődik mások dolgával utána megy, és kimenti a halni vágyót. Joon Moon ezután szívességet kér tőle, így a lány létrehozza a 13.pontot, amelyben teljesíti egy halni vágyó kívánságát. Miután Joon Moon rájön, hogy a lánynak rákja van, egy nap alatt 3 pontot is teljesít neki, miközben a lány mit sem tud az egészről. 3 nap alatt igazán megkedvelik egymást, de mit lehet tenni? Joon Moon következő nap vonul vissza a katonaságba, és 3 hónap van még a leszereléséig, Hyun Jung-nak pedig párhuzamosan 3 hónap maradt hátra az életéből. 

Mikor elolvastam egy jóval rövidebb ismertetőt csak fogtam a fejem. Annyira tipikus, annyira lejárt lemez, hogy nem igaz. Aztán szépen lassan csalódnom kellett, hiszen ez teljesen különbözik azoktól a tipikus sztoriktól. Ezen rengeteget nevettem, mert tele volt jobbnál jobb poénokkal, ráadásul a karakterek is lenyűgözőek voltak (nem úgy, mint az előzőben). Különösen tetszett ez a katona szál is a dologban (oda-vissza vagyok értük). Ami még rengeteget dobott a sztorin, hogy az ember az ilyen filmben egy romantikus önzetlen pasit vár. Na meg a fene, Joon Moon egészében ellentéte volt a megszokottnak, ráadásul a lány sem volt egy hisztis csitri, szóval remek párost alkottak. Nagyon, de nagyon megszerettem őket. Annak is örültem, hogy megismerhettük a karaktereket, és még a múltjukba is kaptunk kicsi betekintést, szóval nem csak üres bábuknak tűntek. A vége pedig különösen édes lett. Bár még 3 történet hátra van, valamiért úgy érzem ez lesz a kedvencem.

Történet: 9/10 
Színészek: 10/10 
Karakterek: 9/10

Orgona
So Yeol 18 éves, már 6 éve küzd a rákkal. Álma, hogy megérje az egyetemista kort, és, hogy olyan férfit találjon maga mellett, aki csendes és szótlan, amolyan árnyékból vigyázok rád típus. So Yeol egy fellépésén összeesik és azonnal kórházba kerül, ahol különös álmot lát. Abból egy férfi hangjára ébred, aki nem más, mint Hyun Joon. Pár hónappal ezelőtt autó balesetet szenvedett szerelmével, aki még mindig kómában van. Így nem is moccan mellőle azóta sem. So Yeol-nak nem mondanak túl biztató dolgokat az orvosok, ráadásul olyan hangokat is hall, amit mások egyáltalán nem. Persze semmi sem az, aminek látszik.

Meg kell hagyni, a címe rettenetesen megfogott, mivel az orgona az én kedvenc virágom is. Azonban csalódnom kellett. Ez a film beteges, és annyira túldramatizált, hogy néha csak a fejem fogtam. A legabszurdabb dolog az volt, hogy az alig 18 éves lány vonzalmat érez egy lassan negyvenes éveiben járó pasi iránt. Általában nem zavar a korkülönbség, ha a nő az idősebb. De itt ilyen betegesen perverznek jött le az egész. A színészek és a karakterek is borzalmasak voltak, egyszóval ez a film egy hatalmas, óriási nem. Ráadásul a vége is furcsa volt, ezt a filmet nem is mondanám romantikusnak. Előre szólok, itt nincs happy end. Nagyon érzelmesek akartak lenni, de csak akartak... 

Történet: 3/10
Színészek: 2/10 
Karakterek: 2/10

Hét nyári nap
Melly 7 éves kora óta másodszor jön Koreába Amerikából. Az oka az, hogy kapott egy levelet, melyben kiderül, hogy az igazi édesapja elhunyt, és örökséget hagyott rá. Csakhogy semmi sem megy túl könnyen, kap 2 kártyát, ami egy-egy rejtvényt takar. Ezt a 2 rejtvényt 7 napon belül kell megoldania, és csak akkor kapja meg a pénzt. Időközben találkozik gyerekkori barátjával is, akinek pénzügyi problémái vannak, így egy kis lóvé reményében összefog Melly-vel, és segít neki megoldani a rejtvényt.

Igazából már az elejét is furcsának találtam. Ha a lány kap egy levelet, nem az az első, hogy az anyukájának mutatja meg? Csak úgy elengedte? A másik pedig, hogy a lány nekem túl közvetlen volt a sráccal. Amerikai stílus ide vagy oda, kis könnyelmű libának tűnt. Nem szerettem. A történet viszont eltér az eddigiektől, hisz itt nem a szerelem áll a háttérben, hanem Melly és az édesapja. Sajnos már az elején sejtettem, hogy mire megy ki a dolog, túl egyértelmű volt számomra az egész, így nem is tudtam élvezni a filmet. Ezt a rejtvény dolgot is furcsának találtam, ki az a bolond, aki két kártya miatt hajkurászik? Ha nem akarják odaadni neki az örökséget, akkor perel és kész. Nem értettem, miért kell túlbonyolítani ezt az egészet. Bár az eddigiek közül talán a legdrámaibb, mégis kicsit túldramatizálták és túlságosan könnyeket akartak kicsalni az emberből, ami sajnos itt is fordítva sült el. Szóval ez a film is egy nem-et kap tőlem.

Történet: 4/10 
Színészek: 3/10
Karakterek: 2/10

Kávéztál már egy angyallal?
Sun Woo már 4 éve menthetetlenül szerelmes Woo Bin-ba. Minden évben szerelmet is vall, azonban folyamatosan visszautasítják. Az egyetem befejezése után Jeju-ra is követi, hogy mindenképp meghódítsa. Azonban az a nap nem volt éppen szerencsés: elázik, nem tud taxit fogni, elhagyja a telefonját, és még a bőröndjét is elcseréli. Ráadásul ismét csak visszautasítja Woo Bin, arról nem is beszélve, hogy a új lakása sem éppen úgy néz ki, mint a képeken. Elalvás előtt azt kívánja, hogy bárcsak célba érne szerelme. S láss csodát, hirtelen megjelenik egy jóképű srác anyaszült meztelenül a szobában. Sun Woo azonnal a rendőrségre rohan, de hogy tudna már egy emberi lény győzni egy angyallal szemben? Hisz az a helyes pasas nem más, mint az ő őrangyala, kinek feladata, hogy teljesítse a kívánságát, s addig ő sem tud visszatérni a mennybe. Így megkezdődik Woo Bin becserkészése, s közben az angyal is közelebb kerül a lányhoz. Miután Woo Bin érdeklődését sikeresen felkeltik, a döntő pillanatban mégis elbizonytalanodik.

Hol is kezdjem. Talán ott, hogy imádom az angyalos sztorikat. A filmeket és a könyveket is egyaránt, bár valahogy a gonosz és bukott angyalok egy fokkal jobban bejönnek. Minden esetre az alapsztori nagyon aranyos. Egy baj van az egésszel: túl rövid. Szerintem ebből a történetből egy nagyon édes, vicces és drámai 16 részes sorozatot össze lehetett volna hozni, mert tényleg nagyon imádtam. De így, hogy rövid volt az idő feljön az alapvető probléma: túl hamar alakul ki köztük az igaz szerelem. Többet kellett volna együtt lenniük, hogy megértsük tényleg mennyire szeretik egymást. S ezáltal a vége is kicsit túldramatizált lett. De hangsúlyozom, hogy nem a történet, hanem a rövid idő miatt. Ezen kívül tényleg egy nagyon szép és aranyos történet, jók a karakterek, vannak benne vicces részek, amik igazán élvezhetővé tették ezt a 85 percet. Viszont a végén, amikor mind a 2 srác fuldoklik ( bár az elgondolás nagyon menő, hisz itt jön rá igazán, hogy kis is szeret ), kicsit bénán lett megoldva. A csaj ott áll, toporog, nem tudja mit tegyen, gondolkodik, holott az idő alatt simán ki lehetett volna menteni mind a két srácot. Na ez tényleg hülyén jött le, de az elgondolás tényleg nem volt rossz. Ennek ellenére nagyon is érdemes megnézni, mert tényleg egy cuki love story.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése