Jackal is Coming

Jackal is Coming

Műfaj: vígjáték
Játékidő: 107 perc
Premier: 2012. október 15.

Ismertető: Adott egy híres énekes, aki folyton a rajongók elől menekül. Egyik nap menedzsere kocsijával lelép, és egy lepukkant szállodában száll meg. A másik főszereplő egy kezdő bérgyilkos, akit azért küldenek, hogy ölje meg a híres pop énekest. Csakhogy ő is hatalmas rajongója, mivel régen amikor padlón volt a srác zenéje vigasztalta meg. S míg várja a hívást, hogy végezhet a pasassal, addig szépen megtudnak egymásról egy-két dolgot, és nem egyszer 'menti meg' az őrült rajongótól vagy éppen a menedzserétől. Valamint az is kiderül, hogy az, aki a bérgyilkost küldte nem más, mint az énekes régi ismerőse, akivel anno együtt voltak. De, hogy ne legyen uncsi, adott egy Sakál nevű gyilkos, akit a rendőrség már régóta keres. Egy üzenetet hagyott nekik, miszerint egy hotelben lesz az utolsó gyilkossága, s nem véletlenül pont az a hotel ahol a szupersztár megszállt. Tehát álcázzák magukat (takarítónak), és szobáról szobára járnak, hogy fülön csípjék Sakált. A történetet még a pénzéhes szállodavezető, és a kemény takarító néni is megfűszerezi.

Vélemény: A sztori nem rossz, még nem találkoztam ilyesmivel. S a megvalósítás sem volt kudarc. A poénok tényleg jók voltak. Akadtak olyan részek, ahol konkrétan könnyesre röhögtem magam. Az akció jelenetek (már amennyi volt benne) nem voltak túl gyakorolva, úgy sütött róla, hogy ezek nem is ütik meg egymás. A végét pedig próbálták feldobni egy két csavarral (kevesebb sikerrel), viszont ez egy csomó megválaszolatlan kérdést hagyott maga után. Például nekem az sem volt tiszta, hogy miért is akarták megölni Angelicát? Hm... 
Bár hogy én teljesen őszinte legyek sokkal jobbra számítottam és viccesebbre is, kicsit összecsapott volt, pedig a sztori szerintem nagyon jó lett volna, nem igazán láttam még filmet ilyen témában. Szóval igen, a film legnagyobb hibája, hogy túl sok minden történik túl gyorsan, így sokat veszít élvezhetőségéből sajnos. Ennek ellenére nem mondom, hogy ne nézzétek meg, mert nevetni lehet, de tényleg nem kell egy hatalmas nagy robbanásra számítani, mert annyira nem jó a film, mint amilyennek tűnik. Egyszer meg lehet nézni, de nem nagy szám.

Szereplők: Lássuk csak főhőseinket külön külön.
Kim Jae Joong - Choi Hyun: Beképzelt, menő pasi, aki egy nagyon nagyon híres énekes. Hirtelen egy rémálomba kerül, ahonnan több módon is próbál menekülni kisebb nagyobb sikerrel. Itt is remekül hozta a beképzelt, kissé gyerekes karaktert, aki csak magával törődik. Bár ez a popsztár alakítás nekem nem igazán jött be (túúúl fennhéjázó), de a filmhez ez kellett, szóval semmi probléma. A tetőn a viselkedését viszont nem értettem. Valahogy nem passzolt az egészhez, a hős, aki majd megvédi a nőt, annak ellenére, hogy végig egy kis anyám asszony katonája volt. Jae Joong hozta a szokásos formát, már-már le is húznám, de a legújabb szerepében szerintem nagyon ügyes volt, végre láthattunk valami mást is tőle, ami ezerszer jobban passzolt hozzá, mint ez az anyám asszony katonája, beképzelt kis csini pasi, aki nem tud egyszerre beszélni és gondolkozni. De komolyan... így volt, ha hiszitek, ha nem.
Song Ji Hyo - Bong Min Jung: Hát sírok XD. Hogy lehet valakinek ilyen haja már? Totál kész vagyok. Karaktere kicsit fura volt, sőt, nagyon fura, nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésem. Sajnos az összecsapott sztorira még rátett egy lapáttal a két selejtes karakter is (annak ellenére, hogy elég jó színészekről van szó), ami még jobban rontja a film színvonalát. A színésznő nekem sajnos nem kedvencem, sőt, egyre inkább érzem úgy, hogy mindig ugyanaz a karaktere, és még ez a karakter sem igazán jó, hanem inkább olyan semmilyen. Más színészt nem is emelek ki, hisz ők ketten voltak a főszereplők, no meg nem volt senki aki maradandó maradt volna számomra. Összességében nem egy jó film, de végig lehet nézni azt a 107 percet anélkül, hogy kikapcsolnánk a filmet. No meg azért mégis csak Jae Joong a főhősünk.

Történet: 5/10
Színészek: 6/10
Karakterek: 5/10

2 megjegyzés:

 1. hol találom meg a magyar feliratot? :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Itt le tudod tölteni:
   http://jyjhungary.blogspot.hu/2013/02/jackal-is-coming-magyar-felirattal.html

   Törlés