The Legend Of The Blue Sea

The Legend Of The Blue Sea


Műfaj: romantikus, vígjáték, fantasztikus
Részek száma: 20
Dátum: 2016 - 2017
Csatorna: SBS

Ismertető: Valamikor 1598-ban járunk, ahol az újonnan kinevezett kormányzó, Dam Ryung egy fogadóban tölti az éjszakát annak tulajdonosával. A tulajdonos eldicsekedik azzal, hogy egy valódi sellőt sikerült elkapnia. Dam Ryung megmenti a misztikus lényt, azonban nem is sejti, hogy milyen múltja és jövője van a sellőlánnyal.
A jelenben Joon Jae csalásokból él, de úgy, mint a királyok. Mindene megvan, barátaival pedig folyton újabb és újabb alanyokat keresnek, akiket kizsákmányolhatnak. A legújabb munkájukhoz pedig Joon Jae külföldre utazik egy óceán melletti üdülőhelyre, ahol találkozik egy teljesen elveszett, beszélni képtelen és névtelen lánnyal, aki valójában sellő.
Ezután a múlt és a jelen párhuzamosan fut egymás mellett.

Vélemény: Már a sorozat előtt jó pár hónappal mindenki tudta, hogy hamarosan vetítésre kerül a 'You Who Came From The Stars 2' - persze nem hivatalosan. Ezúttal Lee Min Ho-t köszönthettük főszereplőként a sellőlány mellett (azért valljuk be, Kim Soo Hyun-nal poénosabb lett volna). Aki látta a fent említett sorozatot, annak nem egy jelenet illetve történés volt ismeretlen, szinte minden részben lehetett hasonlóságot felfedezni. Úgy is mondhatnánk, hogy egy hatalmas nagy DoMinJoon koppintás a sorozat.
De persze csak a jó értelemben. Őszintén én annyira nem vártam a sorozatot, mint sokan mások. Igazából ennek a Lee Min Ho volt az oka, egyszerűen nem bírom őt, amikor modern kori sorozatban játszik (talán azért mert mindig egy beképzelt hisztis anyámasszonykatonáját játszik). Ettől függetlenül persze biztos voltam benne, hogy nézni fogom, aztán eldől. Hmm, nos kezdjük az elejétől. Kapunk (ismét) egy beképzelt, de szerencsére nem hisztis, és nem anyámasszonykatonája, hanem rendkívül okos főhőst, mellé pedig egy sellőlányt.
Az első pár rész nagyon tetszett. Aranyosak voltak együtt, tele volt poénos jelenettel, olyan igazi cuki sori volt, amit egyszerűen jól esik nézni. Aztán kicsit visszaesett. Nem tudom, valahogy elkezdtek dramatizálni, néha nagyon sok felesleges párbeszéd volt benne, volt, hogy már nagyon untam. Ami igazából tartotta bennem a lelket azok a múltban történt jelenetek voltak. Vicces, de Lee Min Ho-nak annyival, de annyival jobban áll a komoly, becsületes karakter, hogy az valami hihetetlen. Dam Ryung-ként imádtam őt.
Alig vártam, hogy feltűnjön a képernyőn. Amikor ilyen karakterei vannak a Minhonak olyankor úgy érzem, kedvenceim között van, a modern szerepeivel meg annyira idegesít, hogy még rágondolni se szeretek. Ilyen még egy színésszel sem volt, nem tudom nála miért ennyire. Na de, a múlt jelenetei. Nagyon, nagyon izgisek és szépek voltak, én szívem szerint sokkal jobban szerettem, mint a jelenben történt részeket. Annyival szebb és meghatóbb volt, hogy szerintem simán lehetett volna az egész sztorit így megcsinálni.
Vagy akárcsak felcserélni, és több játszódjon a múltban, mint a jelenben. Milyen jó lett volna... No, de ez nem azt jelenti, hogy a jelen unalmas volt. Írtó ari és nagyon izgis jeleneteket kaptunk ebben is. Sokszor volt, hogy elmosolyodtam, a kedvencem az volt, amikor Joon Jae rájön, hogy végig magára volt féltékeny - hát behaltam. A kettejük románcát sikerült nagyon szépen összehozni, bár a végére nekem talán kicsit sok volt. A rengeteg párbeszéd kettejük között, az 'ezt most át kell gondolnom (megint)' jelenetek.
Volt, hogy már vártam, mikor történik valami, csak lépjenek már. Úgy érzem nagyon lehúztam a sorozatot annak ellenére, hogy nyolcast fogok rá adni, mert összességében tetszett. A sztorit szépen levezették, jó volt, ahogy a karakterek összekapcsolódnak a múltban és a jelenben, ahogyan, ahogy ők mondanák, a történelem megismétli önmagát. A vígjáték a felétől már kicsit kimerült, nem igazán volt min nevetni, én így nem sorolnám ebbe a kategóriába, sokkal inkább volt dráma (ami viszont nincs a műfajai között).
Gyönyörű jeleneteket is kaptunk. Ez, ami a gifeken is látszik, amikor a pasi megfogja a lány kezét, hihetetlen, imádom. Csodaszépre sikeredett, ezerszer is visszanéztem annyira imádtam. Az biztos, hogy a kedvenc legszebb jeleneteim között biztosan benne van, egyszerűen hihetetlen. Aminek még nagyon örültem és nagyon tetszettek, azok Lee Min Ho ruhái. Csodásak voltak, komolyan. Annyira szép volt mindig az összeállítás, hogy jó volt nézni egyszerűen. Ezek a pasztell színek egyzserűen gyönyörűek voltak.
Minho szerkója mindig úgy nézett ki, mint aki épp egy fotózásról ugrott be a forgatásra. Gianna ruhái viszont nem mindig tetszettek, volt köztük pár nagyon ronda viszont volt pár gyönyörű is. Joon Jae lakása is gyönyörű volt és nagyon otthonos. Összességében tehát voltak benne hibák bőven, kicsit túlhúzott, kicsit dramatizált, kicsit sok volt már, de ettől függetlenül egy nagyon élvezhető sorozatra sikeredett, ráadásul Minho végre normális karaktert játszik. Szerintem mindenképp megéri vetni rá egy pillantást, ki tudja, lehet valakinek kedvenc sorozata lesz. De nekem azért a DoMinJoon jobban tetszett! :D

Zene: Egyszerűen csodaszép volt, de nem csak a számok hanem maguk a soundtrackek is, amikből külön albumok is jöttek ki (nemcsoda). Szinte mindegyik telefonon maradt. A számok közül pedig ezek nyertél el a tetszésemet: Lyn 'Love Story', Yoon Mirae 'You are my World', CoffeBoy 'Why Would I Do This', Sejeong 'If Only', VIXX 'Fool', Sung Si Kyung 'Someday, Somewhere' és a hatalmas nagy kedvenceeeeeeeeem: Lee Sun Hee 'Windflower'.

Szereplők: No és akkor lássuk csak két főhősünket a szokásos módon.
Lee Min Ho - Heo Joon Jae / Dam Ryung: Régi énje vérig becsületes férfi, aki megment egy bajbajutott sellőlányt. Jelen énje inkább beképzelt, kicsit idegesítő, de rendkívül okos. Őszintén a legeslegelején annyira nem kedveltem őt, nagyon úgy tűnt, hogy megint olyan karaktere lesz, mint mindig, amit egyszerűen ki nem állhatok. Aztán szerencsére kiderült, hogy ezúttal jobbat fogott ki magának. Bár beképzelt volt a karakter, volt egy becsületes és egy nagyon szerethető oldala is, na meg persze egy cuki is, de ez már mellékesebb. Tetszett, ahogyan megszerette a lányt és eldöntötte, hogy megváltoztatja a sorsukat. A végére kifejezetten szerettem őt, ami Lee Min Ho esetében nagyon ritka. Nem úgy, mint Dam Ryung-ot. Komolyaaaaan, Minho mi a fenének nem történelmi sorozatokban vállal főszerepet? Nem értem komolyan... annyival, de annyival, de tényleg annyival jobban áll neki, hogy azt leírni sem lehet.
Gianna Jun - Sim Chung / Se Hwa: Sellőként él, de elhagyja a tengert, hogy szerelme után mehessen. Sim Chung, hát, nem is tudom. Aranyos volt, tetszett, ahogy kitart a fiú mellett, ahogyan védi őt mindentől. Aranyos volt az elején, mikor semmit sem tudott a világról, és felfedezte a dolgokat. Tetszett az is, hogy nem félt elmondani szerelmének, hogy érez, nem hagyta annyiban a dolgot, hanem védte szerelmét. Valahogy annyira nagyon mégsem sikerült őt megkedvelnem. Egyszerűen csak úgy voltam vele, hogy jó főhősnő, de nem a legjobb. Gianna Jun-t én nem tartom annyira jó színésznőnek, mint amennyire be van állítva. Mindig ugyanolyanok a karakterei, ez például egy az egyben Cheon Song Yi karakter volt. De nagyon szeretem őt, mert életet ad a karaktereinek, hiába ugyanolyanok. Remélem még sokszor fogunk találkozni vele.

Történet: 7,5/10
*kivételes eset*
Zene: 10/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

6 megjegyzés:

 1. Hmm.:// engem eléggé meg lepett az értékelésed... Jó, a vége felére túl sok lett a dráma.. De az eleje... Egyszerűen fergeteges:DD Gianna remek színésznő, azok a fejek... testbeszéd-kifejezései.. :) lenyűgözött.. Egyenesen lekörözte Min Ho-t.. ;))

  Legelső szereplését láttam Ginna-tól, de szerintem elkezdem követni ezen túl mindenhová *-* ♥♥♥ Fanja lettem:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát örülök, hogy neked ennyire tetszett!! :D
   Szerintem mindenképp egyszer nézős, de akkor nagyon élvezhető! :)

   Törlés
 2. Én már tavaly augusztus-szeptember óta tűkön ülve vártam a sorozatot, mivel Lee Min Ho a kedvenc színészem, még egyetlenegy színészt se szerettem ennyire (Seo In Gukot most kezdem megkedvelni a Shopping King Louis után, fergeteges egy fickó és iszonyú jó színész).
  Hétről hétre vártam az új részeket, felirat nélkül is néztem. A csajszinak megint olyan szerepe volt mint a My love from the starban, és imádtam. A vicces jelenetek lehoztak az ágyról XD
  A kislány is nagyon aranyos volt, és Minho anyukája is
  A végén sose gondoltam volna, hogy ő ölte meg Minhot a múltban(nem írok nevet mert nem akarok spoilerezni)
  Minho apját meg a végén megsajnáltam, igazán érdemelt volna legalább 1 apa-fia napot miután rájött a dolgokra
  Én nagyon imádtam a sorozatot

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy neked ennyire tetszett! :)

   Törlés
  2. En most fejeztem be a sorozatot. Vilt egy pont, ahol felbehagytam, es nagyon nehezen vettem ra magam a befejezesre. Lee Min Ho szerintem csapnivalo szinesz, de azt el kell ismernem, hogy nem tudnek olyat mondani, aki jobban illett volna a szerephez: az osszes tobbi szinesz vagy nem lett volna eleg nagy huzonev Jeon Ji Hyun mellett, vagy a megjelenesuk nem illett volna egyszeruen a szerephez.
   Ami legjobban tetszett a sorozatban, az egyertelmuen a sok gyonyoru, tokeletesen megkomponalt felvetel, azt hiszem, ebben mindenki egyetert :D Min Ho ruhai kozul viszont voltak olyan osszeallitasok (peldaul a takonyzold szoros pulcsi) amin szakadni kezdtem ahogy meglattam. Shim Chong karakterenek meg a resze volt, hogy nem ert az oltozkodeshez, mondjuk ha mar olyan jol beilleszkedett az emberi tarsadalomba, a vegere egy kis stilust is magara szedhetett volna. Sokkal jobban atjott az a 'termeszetfelettien szep' hangulat, amikor sellokent volt lathato. Jeon Ji Hyun nagyon latvanyosan lefogyot a szulesbe, egyszeruen nagyon gyengenek tunt, azon gondolkoztam, nem volt-e neki tul koran ez a visszateres a munkaba?
   Ami meg nekem feltunt, es szerintem baromi nevetseges volt, az Joon Jae mostohatesojanak a haja. Komolyan, mikor eldontotte, hogy o akkor most gonosz lesz, onnantol kezdve mar nem a homlokaba fesulve viselte a hajat, mert hat valamivel jelezni kell a nezonek, hogy mostantol negativ szereplovel van dolga.
   Pozitiv szinfoltkent a kedvenc karaktereim Joon Jae ket haverja lettek, foleg Tae Oh, Shinnel eddig meg csak varietekben talalkoztam, kivancsi vagyok, hova fog fejlodni szineszkent.
   Meg nagyon birtam Shi A sogornojet (?) nagyon vicces volt, ahogy probalta eldonteni, most ugy cselekedjen, ahogy gazdasagilag hasznos, vagy ugy, hogy rohadjon meg, aki megerdemli.
   Osszessegeben nezheto sorozat, sajnos az idohuzasok nagyon sokat rontanak a nezhetosegen, valoszinuleg a Min Ho rajongoknak jelenti a legkellemesebb kikapcsolodast. Az biztos, hogy ahhoz kepest, hogy a megjelenes elott mekkora volt a hype, nem volt tul jelentos.
   Koszonet a kritikaert, leirtam en is a velemenyem, biztos nem csak en vagyok, aki joval a megjelenes utan tevedt ide :)

   Törlés
  3. Lee Min Ho jó színész, csak nem tud (vagy nem akar) jó szerepeket vállalni. A Faith - The Great Doctor c. sorozatot ajánlom nagyon megnézni, ott le fog nyűgözni! :)
   Igen, nagyjából én is egyetértek veled, köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményedet és az észrevételeidet is! :)

   Törlés