The Man From Nowhere

The Man From Nowhere ~ Ahjeosshi

Műfaj: akció, dráma
Játékidő: 119 perc
Premier: 2010. augusztus 05.

Ismertető: Egy kemény drog meló folyik egy szórakozó helyen, amikor az egyik emberük (nő), mit gondol mit nem, ellopja az anyagot,és saját maga akarja eladni. Azonban nem tudta, hogy milyen emberekkel is kezdett ki igazán, mert a drogok mellett párhuzamosan folyik a szervkereskedelem is. A főszereplő egy lelkileg sérült pasi, aki egy zálogházban dolgozik valami nyomornegyedben. Az ő szomszédságában él egy kislány, So Mi drogos anyjával együtt. So Mi gyakran átmegy " Ajussi"-hoz, mindig beszámol neki mindenről, nagyon szereti őt, holott Tae Sik igyekszik nem közel engedni magához a kislányt. Azonban minden, amit eltervezett semmivé lesz, amikor So Mi-t, és anyját elrabolják, mert a nő ellopta a drogot. Mikor Tae Sik meghallja a kislány sikoltozó hangját a telefonban azonnal színre lép, és mindent megtesz, hogy újra maga mellett tudhassa.

Vélemény: A film felénél azt hittem, hogy úgy fogom elkezdeni ezt a véleményt, hogy ismét egy jónak kinéző film, amiből semmit sem hoztak ki. De, hatalmasat csalódtam. Bár az eleje furcsa, kicsit nehézkesen indul, ráadásul egyik helyről ugrik a másikra, és annyit beszélnek, hogy az embernek esélye sincs felfogni, mégis a film második fele végre beindul. Izgalmas volt, tele volt jobbnál jobb akció jelenetekkel. Azt viszont meg kell hagyni, hogy egyes gyilkosságok elég durvák voltak benne.
Vérből sincs hiány, e meg lehet szokni, ha meg valaki nagyon nem bírja, akkor azt a jelenetet simán eltekeri, vagy kitakarja a kezével. Amikor a film felénél megtudjuk, hogy Tae Sik elvesztette a gyermekét még anno (igaz nem ismerte, mert a felesége pocakjában volt még) akkora lelki traumát szenvedett, hogy teljesen kifordult magából, és konkrétan úgy élt, mint valami zombi. Ezt a monotonitást So Mi törte meg. Lehetett az éppen mozgó foga, vagy a körömlakkjai, ő mindig lelkesen számolt be
a szomszéd bácsijának, holott az a legkevesebb érdeklődést sem mutatta. Persze mindez csak a látszat, s kiderül, hogy a film igazi értéke a nem vérszerinti apa-lánya kapcsolat. Bevallom, ez nagyon megfogott, s a legvégén meg is könnyeztem. Bár az számomra kicsit homályos volt, hogy a kislányt akkor miért is nem ölték meg, mikor láthattuk, hogy a pasas már elkezdte. Kicsit hasonlított az egész film a 13-as Fogságban c. filmre melynek főszereplője Hugh Jackman. Persze az alapjáraton eltért ettől, csak benne volt egy apa elvetemült érzése, aki mindent megtesz, hogy megtalálja lányát.

Szereplők: Lássuk csak történetünk főhőseit külön külön.
Won Bin - Tae Sik: Imádtam, ahogy a pasi elvetemült módjára keresi a kicsi lányt, és konkrétan semmitől sem riad vissza. Nagyon meg tudja hatni az embert az, hogy az elején semmibe veszi a lányt, de a végén mindent megtesz érte, mert rájön, hogy milyen fontos volt neki. Lánya helyett lánya volt, és tényleg igazi apákat megszégyenítő módon hajszolta a nagy fejeseket. A gyilkosokat alapból nem szeretem, legyen annak akármilyen komoly oka (mint pl. bosszú), de itt akárhány pasit megölt, csak arra tudtam gondolni: igen, ez megérdemelte. Azok az undorító mocskok, akik ezt teszik akár a felnőttekkel, akár a gyerekekkel. Szóval jogos volt. A másik, ami nagyon tetszett, az a stílusa. Az elején bozótos fejű pancsernek nézett ki, aztán szép lassan megláttuk, hogy milyen adottságai vannak. Mind harcban, mint hasban. S itt véglegesen bebizonyosodott számomra, hogy tényleg a ruha és a hajstílus teszi az embert. A film végére nagyon menő hapsi lett belőle. A színésszel először találkoztam, és bevallom nagyon szimpi lett, szóval az ő filmjeit is meg kell néznem.
Kim Sae Ron - So Mi: Óóóó, felismeri valaki ezt a kicsi lányt? :D Mikor elkezdtem a filmet, annyira, de annyira ismerős volt, de egyszerűen nem tudtam hová tenni, gondoltam, majd eszembe jut. Aztán kb. 38 perc után rákerestem, és meglepődve láttam, hogy ő a főszereplő a most futó High School Love On c. sorozatban. Bár tudtam, hogy jelenleg még csak 14 éves, mégsem gondoltam volna, hogy így fel lehet nőni konkrétan 4 év alatt. Mindenesetre a színésznő ott is és itt is tündéri. Karaktere is nagyon édes volt. Kis élettel teli, holott ilyen anyát szánt neki a sors. Neki csak szüksége volt valakire, aki figyel rá, meghallgatja, és megvédi őt. Elkeseredettségében a szomszéd "ajussi"-hoz fordult, akitől bár nem kapott kezdetben sok törődést, mégis kitartott mellette. Sőt, még a körmét is megcsinálta (és ez az egy köröm kb. végig kísér minket).
Így zárójelben megemlíteném még, hogy a filmben kisebb-nagyobb időre feltűnt Kim Sung Oh is, aki a nagy fejesnek a kisöccsét alakította. Személy szerint a most futó The Night Watchman-ben oda meg vissza vagyok érte, szóval nagyon örültem, amikor felismertem őt. Bár eddig csak gonosz karaktereket láttam tőle.

Történet: 9/10
Karakterek: 9/10
Színészek: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése