My Tutor Friend 2

My Tutor Friend 2

Műfaj: romantikus, vígjáték
Játékidő: 125 perc
Premier: 2007. április 19.

Ismertető: Főhősnőnk, Junko Japánból érkezik egy koreai egyetemre, hogy megkereshesse egyetlen szerelmét, Woo Sung-ot. Egy vendégházban fog élni, ahol a tulajdonos fia is, Jong Man, plusz még három idióta srác. Első nap után egyből ott akarja hagyni a házat, azonban Jong Man azt hazudja, hogy Woo Sung barátja, így a lánynak esze ágában sincs elmenni. Az elkövetkezendőkben Junko-t Jong Man fogja tanítani, azonban a srác nem egyszer tol ki a lánnyal (hülyeséget tanít neki, mivel a lánynak nehezen megy a koreai). Mindeközben Junko rendíthetetlenül keresi szerelmét, és Jong Man múltjáról is megtudunk dolgokat, valamint azt is, hogy vidám kinézete ellenére egy mély traumát élt át, amin nem képes továbblépni.

Vélemény: Kicsit féltem a filmtől, mert elég régi, így mind a kameraállások, ruhák, frizurák tejesen szokatlanak voltak. Természetesen a filmet Park Ki Woong miatt néztem meg, hisz a Bridal Mask óta (amit 3 napja fejeztem be, hamarosan jön az ismertető) 4. vagy 5. kedvenc színészem lett, pontosan még nem tudom, de a lényeg, hogy nagyon nagyon megkedveltem őt. De tényleg nagyon, eszméletlen, hogy mennyire jó színész.
A film eszméletlen cuki volt. Azt hittem unni fogom a 2 órát, de az utolsó percig nagyon érdekes volt, s nem egyszer kacagtam fel a film közben. Tele volt vicces jelenetekkel, Park Ki Woong pedig felejthetetlen volt. A vígjáték mellett romantikát is kínál nekünk a film, hisz két főhősünk (természetesen) egymásba szeret az idő elteltével. Nagyon aranyosak voltak együtt, de nekem azért egy csók hiányzott.
S ha ez még nem lenne elég, kis drámát is kapunk, hiszen Jong Man fájdalmas múltja a jelenig kíséri. Szép volt, nem lett túldramatizálva. Tetszett az is, hogy a végén sikerül lezárnia magának, és az is, hogy az utolsó jeleneteket télen forgatták. Annyira szép, amikor egy film vagy sorozat télen játszódik. Itt is kifejtette hatását. Összességében nagyon jó kis film volt, délutáni kikapcsolódásnak tökéletes.

Szereplők: Lássuk csak a két főhős külön-külön.
Park Ki Woong - Jong Man: Vicces és zsémbes fazon, kinek állandó mosolya és piszkálódása mögött fájdalmas múlt rejtőzik. Park Ki Woong-ot eszméletlen jó volt ilyen fiatalon látni, azért mégis csak 8 évről van szó. Remekül hozta ezt a figurát is, én személy szerint nagyon megszerettem Jong Man karakterét. Aranyos volt, vicces és olyan 'igazi pasi', nem csak jó tulajdonságai voltak. Amit csak díjazni lehet, hisz a mostani sorozatokban és filmekben a főhős maga a megtestesült herceg, semmi kivetnivaló nincs benne.
Lee Chung Ah - Junko: Kis fiatal lány, aki a szerelmének él, s alig várja, hogy találkozhassanak. A színésznőt először fel sem ismertem, csak utána jöttem rá, hogy én egy 16 részes sorozatán már rég túl vagyok. Chung Ah eszméletlenül jól eljátszotta, hogy alig tud koreaiul. Bár én a nyelvet sajnos nem tudom, egyből feltűnt, hogy mennyire akcentussal beszél. Bár a karakter hangja és beszédstílusa engem eléggé idegesített, de a végére viszonylag megszoktam, hisz a japán nők általában ilyen nagyon vékony hangon beszélnek, biztos, hogy nem lesz kedvencem ez a hangszín.

Történet: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nincs, de a magyar feliratot innen le tudod tölteni :)
      http://www.azsiafilm.hu/magyar-feliratok/viewdownload/1/47

      Törlés