Commitment

Commitment

Műfaj: akció, dráma
Játékidő: 113 perc
Premier: 2013. október 06.

Ismertető: Adott egy pasi, aki Dél-Koreában kém. Azonban már a film elején meg is ölik, mert egy ügynök sem térhet haza. S két gyermeke börtönbe van zárva, egyetlen esélyük, hogy meneküljenek, az az, hogy az idősebb fiú, Li Myung Hoon mindössze 18 évesen a 8-as egység tagja lesz, s majd 20 évesen küldik Dél-Koreába kémnek. Kap is egy kamu családot, és az iskolába is be kell épülnie, hisz élnie kell a fiatalok életét. Közben a 35-ös egység egy tagja sorra kinyírja a 8-as egység alvó ügynökeit. Feladata lesz tehát Seung Hyun-nak, hogy keresse meg a gyilkost, s végezzen vele. Csakhogy időközben (mikor a feladat közepénél jár) új feladatot kap: meg kell szereznie a 35-ös egységtől egy csomagot, s ha elvégzi, hazamehet szeretett húgához. Persze ez mind kamu, mert ahogy az elején is említettem egy ügynök sem térhet haza. Ezután észak szépen cserben hagyja az összes ügynökét.

Vélemény: Na nekem ez egy totál Secretly, Greatly hamisítvány volt, ami bár nem rossz, mégis sokkal rosszabb, mint az eredeti. Alapsztori szinte ugyanaz (az ügynököt északra küldik, s ő alig várja, hogy befejezze feladatát, hogy végre hazatérhessen az egyetlen életben maradt családtagjához). S ezzel nem is lenne baj, csak a megvalósítása sikerült egyszerűen totál káoszra. Bár az is lehet, hogy az előbb említett film volt túl jó ehhez képest.
Ami a legzavaróbb volt az egészben, hogy a kameraállások rettenetesek voltak. Hirtelen voltak a vágások, olyan érzés volt, mintha még az adott résznek folytatódnia kellett volna, mégis eltér hirtelen a jelenet. Próbálták teljesen kiszűrni a felesleges részeket, így túl gyorsan haladtak az események, s túl sok információt kaptunk, amire időt sem hagytak, hogy feldogozzuk. Ráadásul voltak tök fölösleges 3-4 másodperces jelenetek, amiket egyáltalán nem is értettem.
Egyszóval ez nem is egy film volt, hanem sok-sok kivágott rész sorozata. Valamint megjelent még a sorozatban ez a gyenge szerelmi szál, amit úgyszintén nem értettem. Alig váltott pár szót vele, mégis érdekelni kezdte a srácot a lány, figyelte, és megvédte, holott még kémia sem volt a 2 színész között. A túszejtéses jelenet, és Seung Hyun aggódása a lányért totál röhejes volt. Túl nagy volt a bizalom kettejük között, holott tényleg alig ismerték egymást.
Szerintem a romantikát egy az egyben ki kellett volna hagyni az egész filmből. De, hogy ne csak rosszakat mondjak: az akció jelenetek menő voltak (bár nekem túl rövidek), és a robbantgatások is nagyszerűre sikerültek. Valamint a vége ügyetlenre sikerült, azért örültem, hogy Hye In-hoz elmegy a lány. Így valamennyire volt értelme a nagy aggódásnak. Szóval összességében, nekem csalódás volt a film, ha valakit nagyon érdekel a sztori, akkor inkább a fent említett nagyszerű filmet nézze meg ehelyett.

Szereplők: Most csak a főhősünket lássuk.
Choi Seung Hyun - Ri Myung Hoon: Nagyon szeretem őt, de most a lehető legbénább szerepet kapta meg. Az első, amit karakteréről el kell mondanom, az az, hogy nem egy szószátyár. Alig beszélt, ami nekem írtó furcsára sikerült. Ráadásul a színész túl öreg a diákruhába. Így kémnek menő volt, de a suliban nagyon nem. Bár ez logikus... hogy rakhattak be egy akkor 25 éves férfit 19 éves szerepre? Seung Hyun egyáltalán nem néz ki gyerekesnek, hanem férfias. Hogy lehetne egy 19 éves kölök annyira férfias? Egyszóval nem értettem. Ami még kivetnivaló volt a szerepében, az az, hogy, mint kém elég béna volt, nem tudott beilleszkedni (ahogy a nagyi is mondta: írd ki a homlokodra, hogy kém vagy). Bár szeretnék még filmet látni tőle, ahol felőlem lehet újra titkos ügynök, csak egy normális, eljátszható karaktert válasszon.

Történet: 4/10
Színészek: 6/10
Karakterek: 4/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése