You Who Came From The Stars

You Who Came From The Stars

Műfaj: romantikus, vígjáték, melodráma
Részek száma: 21
Dátum: 2013 - 2014

Csatorna: SBS
 
Ismertető: Do Min Joon 400 évvel ezelőtt érkezett a földre, egy idegen bolygóról. Földet érése pillanatában megment egy szó szerint halál szélén álló 15 éves lányt, aki fiatal kora ellenére özvegy, és meg akarják gyilkolni. Az idegen különös tulajdonságokkal rendelkezik: meg tudja állítani az időt, tud teleportálni, nem öregszik, érzékszervei pedig 7x kifinomultabbak egy átlagos embernél. Immár 2014-et írunk, és Min Joon, aki jelenleg egy egyetemi professzor, megtudja, hogy egy üstökös közelíti meg a földet. Hogy mi ez az üstökös? Hát a hazatérése kulcsa. Mindössze 3 hónapja marad a Földön. De ezt a 3 hónapot teljesen felforgatja a szomszédba költöző nagyon híres, butácska, gyönyörű színésznő. Min Joon akarata ellenére is segít neki, és amikor rájön, hogy ő annak a lánynak a reinkarnációja akit 4oo évvel ezelőtt megmentett (ráadásul 12 évvel ezelőtt is megmentette), mindenképpen meg akarja védeni, és erős érzéseket táplál iránta. A színésznőnek karrierje a csúcson van és egy hihetetlen gazdag kérője van, aki 15 éve rendületlenül szerelmes belé. Tökéletes élet nem? De hogy a sorozat ne legyen unalmas, főhősnőnk riválisa egy hajózás közben meghal, állítólagos depresszió miatt, amit a színésznő okozott neki. Immár minden romokban hever, és ki másra támaszkodna, mint a titokzatos és karizmatikus szomszédra. 3 hónap alatt mély szerelem alakul ki kettejük között, csakhogy a férfinek el kell mennie, különben eltűnik a világról. Szerelmük le tudja győzni a rettenetes távolságot?

Vélemény: Mikor először elolvastam az ismertetőt csak ennyit tudtam mondani: 'tejóég, mi ez?'. Aztán, hogy rávegyem magam a sorozat megnézésére, megnéztem 1-2 videót a sorozatról. Hm... nem is rossz a pasi (ugye akkor még nem ismertem Kim Soo Hyun-t), elég helyes, érdekes történet, fogjunk hozzá. Nem bántam meg. Na meg alapból pluszpont volt az is, hogy én nagyon szeretem az űrlényeket, Az E.T. az ilyen gyerekkori kedvenc.
Szóval miért is ne. A sorozat elején, amikor megérkeznek az idegenek a csészealjban, csak fogtam a fejem, hogy ilyen egyszerűen nem lehet. Béna, béna, béna. Miezmár? Nekem túl durva volt, nagyon látszott rajta, hogy számítógéppel szerkesztették oda. Háááááát...
Na de természetesen ha ezen a 5 másodpercen túl vagyunk megkezdődik egy izgalmakkal, viccekkel, és romantikával teli sorozat, amin még sírni is lehetett, nem is kicsit.
Különös hangulatot kölcsönzött a sorozatnak az is, hogy az egészet télen forgatták. Annyival szebb lett így, mintha például nyáron lett volna az egész. Adott egy furcsa meghittséget a sorozatnak, és hát ez kellett is, hiszen egy drámáról beszélünk. Visszatérve még az első részre, ami azonnal feltűnt, hogy mennyire szépek a ruhák, a berendezések, maga a táj. Do Min Joon lakása pedig eszméletlen szép volt, nagyon tetszett nekem. 
De nem csak a lakása. A srác, és a csaj ruhái is szépek voltak, sütött az egészről, hogy mennyire oda volt figyelve minden egyes apróságra. A romantikus jelenetek pedig eszméletlen szépek, és édesek voltak. A két főszereplő közötti távolság ég és föld. Míg a srác csendes és konzervatív, addig a lánynak be nemáll a szája, és minden pillanatáról tud a nagyvilág. Tökéletesen bebizonyította a film, hogy az ellentétek biza tényleg vonzzák egymást.
Annyira összeillettek, hogy eldöntöttem, nem is akarom őket más színésznővel illetve színésszel együtt látni. Romantikus jelenetek... hm... nem is tudok már sorozatot megnevezni, ami felér ehhez ebben a témában. Viccesek voltak, aranyosak és nem mellesleg szívhez szólóak is. Poénokat is elsütöttek benne, nem is egyet, nem is rosszat. Általában leszólom azokat a sorozatokat, ahol először vicces, később pedig túldramatizált történetet kapunk. 
De itt nélkülözhetetlen volt. Hogy miért?  Mert így még inkább elszomorított minket, holott ez az egész egy irreális történeten alapul.
De tényleg, volt ahol a könnyeimet töröltem a nevetéstől, utána pedig a túlcsorduló érzelmektől. Egy percig sem volt olyan érzésem, hogy ez az egész csak egy sorozat, és hogy ők csak színészek. Teljesen olyan volt, mintha a 2 főszereplő is rabjául esett volna ennek a lebilincselő történetnek, és teljesen beleélik magukat. Talán ezért is hatott meg minket is ennyire hihetetlenül.
A vígjáték és a romantika műfaja mellett megjelenik még a krimi is. Azt hinné az ember, hogy az egyik kizárja a másikat, és valamelyik háttérbe szorul. Itt nem ez történt. Az édes és vicces jelenetek mellett kaptunk rengetek akciót is, ami még felejthetetlenebbé teszi az egészet. De tényleg, hogy lehet már ennyire jó sorozatot megrendezni? Tetszett, hogy a dolgok csak szép lassan derültek ki. Például amikor megmenti a 17. században a kislányt, csak a sorozat közepére záródik le a szál, annak ellenére, hogy a sorozat nem erről szól. 
Egy perc sem volt unalmas, mindig volt miért aggódnia a nézőnek, hiszen a krimi tényleg átszőtte az egész sorozatot. Aminek én nagyon örültem. Tetszettek még azok a kis, pár perces jelenetek is a legvégén a résznek, ami az adott részhez kötődik, de egy kis kimaradt jelenetet mutat meg. Az összeset imádtam, egytől egyig. A részek befejezése is mindig a legjobb pillanatban történt, had egye meg a fene a nézőket, hogy mi lesz a kövi részben.
Nálam rekordot döntött a sorozat, hisz háromszor néztem meg teljesen, és minimum 50x beletekergettem a kedvenc részeimbe. Az utolsó előtti rész 2 óráig tartott nekem, mert egyszerűen nem láttam a feliratot a könnyeimtől. Csodálatos volt, és imádtam magam amiért letöltöttem ezt a sorozatot. Még most is rajta van a gépemen és biza ki nem törlöm, még akkor sem, ha fegyvert fognak a fejemhez. Még picit a romantikára rátérve, a csókjelenetek is nagyon szépek voltak. Egyszerűen a rémálmaim azok, amikor a főhős keményen magához húzza a lányt, aztán kb. semmi, megáll az idő. Végre normális csókok.
Tetszett, hogy nem egyből lesznek szerelmesek egymásba halálosan, hanem szépen, lassan, miután megismerték egymást. Ez azért nagy dolog, erre a legnehezebb odafigyelni egy romantikus sztori megalkotásánál. Elég sok mindent írtam a sorozatról, még a szereplőknél még tovább boncolgatom, de itt elég lesz ennyi is. Összefoglalva mindenkinek nagyon nagyon nagyon nagyon és nagyon tudom ajánlani, mert imádnivaló és izgalmas.

Zene: Erre is csak azt tudom mondani, hogy nagyon szép volt. A vágások különösen tetszettek. A 'My Destiny' nagyon tetszett, tökéletesen passzolt az egészhez, nagyon imádtam, már az első részben is. És kb. mindegyik részben a legjobb jeleneteknél elsütötték, mégsem lett unalmas. Az egész albumot letöltöttem telefonra és gépre is.

Szereplők: Nagyszerűek voltak, mindegyik igazán kitett magáért, de én most itt 5 színészt szeretnék megemlíteni, de azokról részletesen fogok beszélni.
Kim Soo Hyun - Do Min Joon: Hűha, na most kell megpróbálnom úgy véleményezni róla, hogy nem veszem figyelembe a többi szereplését, hisz mikor ezt a sorozatot néztem még ismeretlen volt számomra, mostanra meg kedvencem lett. Karaktere egyszerűen imádnivaló volt. Bár a kezdetben picit arrogánsnak tűnt, pár rész múlva természetesen kiderült, hogy miért viselkedik így. Az, ahogyan szerette és óvta a lányt elképesztő volt. Miközben néztem arra gondoltam, hogy én is szeretnék egy ilyen kapcsolatot. Tényleg csodaszép volt. Nagyon bírtam őt, jófej kölök volt, akivel egyszerre tudtam nevetni és sírni is. S ha már sírásnál tartunk Kim Soo Hyun mindig lenyűgöz, hisz nem hiszem, hogy van olyan ember aki képes végignézni őt sírni, úgy, hogy saját maga meg ne könnyezzen. Tényleg eszméletlen volt, állandóan vele együtt bőgtem. Ami még feltűnt a soriban, hogy mennyire helyes a Kim Soo Hyun. Szeretem a koreaiakat, de pasi téren nem igazán tetszenek. De meg kell hagyni, ez a színész tényleg nagyon helyes. Még annyit, hogy olvastam, hogy ő akarta ezt a befejezést a sorozatnak. SPOILER: Szerinte sokkal szebb volt az, hogy bár Do Min Joon haldoklik, mégis szerelme mellett van, ahelyett, hogy visszament volna a csillagokra.
Gianna Jun - Cheon Song Yi: Nem vagyok oda a beképzelt emberekért, bár szerintem senki sem, de őt nagyon megkedveltem. Tetszett, hogy bemutatták azt is, milyen a színészek élete: nem egészen szép és jó, elég egy hazugság és minden amit eddig felépített romba dől. Karakterét nagyon szerettem, hisz elengedhetetlen volt a sorozathoz. Vicces részek? Egyértelműen Cheon Song Yi, aki néha olyan helyzetbe került, hogy én szívem szerint elástam volna magam szégyenemben, de ő felemelt fejjel ment tovább, mintha mi sem történt volna, holott érzelmileg teljesen megrázta minden. A sorozatnak különlegessége, hogy nem csak a látványra és a történetre, meg a zenékre mennek rá, hanem a szereplőkre és azoknak érzelmi világára is különleges figyelmet fordítanak, így még közelebb érezzük magunkhoz őket. Olvastam, hogy szegény színésznő mennyire izgult amiatt, hogy hogyan fog kinézni Kim Soo Hyun mellett, hiszen azért mégiscsak idősebb, mint ő, nem is 3-4 évvel. Engem általában zavar a korkülönbség, de ez a színésznő nagyon szép, így észre sem lehet venni. Na igen, előnye még a sorozatnak, hogy az összes fiatal karakter szép benne. Igazán ritka, amikor a két főszereplő szép, az pedig még ritkább, amikor a többi színész is.
Park Hae Jin - Lee Hwi Kyung: Ööö, oké, ha nem lett volna Kim Soo Hyun meg Do Min Joon, ezer százalék, hogy neki szurkolok. Imádtam őt, kedves volt, aranyos és vicces is. Komolyan mondom, ha Do Min Joon karaktere nem tűnt volna ennyire ki, akkor le se szarom az űrlényt, és teljes erőmből neki szorítok. Itt még ő is ilyen kis új színész volt nekem, de aki régóta olvasgatja a blogom, az mára már tudja, hogy ő is mennyire kedvencem lett, durván a harmadik. Szóval köszönöm a sorozatnak, hogy megismerhettem sok remek színész. Park Hae Jin-re rátérve, már bizonyította színészi tehetségét, hisz már bosszúszomjas doktornak, és a most futó soriban pedig pszichopata gyilkosnak is megismerhettük. Ilyen egy jó színész emberek. Bár amilyen a You Who Came From The Stars volt, már meg sem lepődök a színészgárdán.
Yoo In Na - Yoo Se Mi: Beképzelt és irigy lány, akinek ha belegondolunk a helyzetébe teljesen jogosnak tartjuk a viselkedését. Szerencsére az ő karaktere nem lett 'hisztis undok nő', így a végére őt is nagyon, de nagyon megkedveltem. A színésznőt először láttam itt, azonban mostanra nagyon megkedveltem, hisz mindig olyan jó szerepei vannak.
Shin Sung Rok - Lee Jae Kyung: Na ő volt a főgonosz, aki biza tényleg velejéig romlott volt. Nagyon tetszett a színész és a karaktere is. Az is jó volt, hogy őt még megsajnálni sem tudtuk, hanem tényleg hagyta a sorozat, hogy nagyon utáljuk őt, amiért keresztbe akar tenni Do Min Joon-nak. A legjobb thriller és akció jelenetek hozzá kötődnek, szóval tényleg egy elengedhetetlen karakter volt. A gyűrű is nagyon tetszett, jó kis motívum volt végig. A színészről annyit, hogy eszméletlen szép a fogsora és eszméletlen ijesztő a feje, de tényleg. Legjobb színészt választották, de hát megint elmondom, hogy nem tudok meglepődni. Shin Sung Rok-kal is először találkoztam, mostanra ő is kedvenceim között van. S még így egy sor erejéig elmondanám, hogy nem csak ők, hanem tényleg mindenki remek volt az egész sorozatban. Akár mellékszereplők akár csak beugró karakterek voltak.

" Tudod, miért félnek az emberek a haláltól? Mert elfelejtik őket. Azért mert a világ nem fog változni, miután elmennek. És így elfelejtik őket. "

" Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kerámia nyúl. A nyúl szerette a kislányt és végignézte, ahogy meghal. A nyúl megfogadta, hogy soha többé nem lesz szerelmes. De erre válaszolj: Ha nincs szerelem, hogy lehetne egy történetnek boldog vége? "

Történet: 10/10
Zene: 10/10
Színészek: 10/10
Karakterek: 10/10

16 megjegyzés:

 1. ÓH ISTENEM MINDEN RÉSZT KÉTSZER LÁTTAM KIVÉVE AZ UTOLSÓT, MERT NEM TUDOM RÁVENNI MAGAM, MERT TUDOM, HOGY VÉGIGBŐGNÉM MAGYAR FELIRATTAL!!!!

  De annyira hiányzik, mert Kim Soo Hyun annyira tökéletes, hogy eszméletlen. Egyszerűen... nincsenek rá szavak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én 3x néztem végig a sorozatot ( egyszer egyedül, egyszer mamámmal és egyszer anyummal ), mert egyszerűen muszáj volt nekik is megmutatnom :D

   Törlés
  2. No és neki hogy tetszett?:)))

   Törlés
  3. Mindenkinek nagyon tetszett! :D

   Törlés
 2. Köszönöm ezt a remek össze foglalót ..

  VálaszTörlés
 3. Pont ma fejeztem be!! Egyszerűen végig bőgtem rajta!! Ez az első (befejezett) sorozatom, egyszerűen a szívemhez nőtt... Annyira rossz,hogy vége,szinte úgy érzem,mintha hiányozna egy darabkám:c Borzasztóan jók voltak a szereplők,mindenkit imádtam, kivéve a főgonosztxD.. Nem tudom,megtudom-e majd nézni újra, nagyon mély nyomot hagyott bennem,ami igazán ritka dolog az animék,doramák,filmek,sorozatok világában >.< De az biztos,hogy örökre megmaradt,és a kedvenceim közé került a szívemben :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj nagyon örülök, hogy neked is ennyire nagyon tetszett a sorozat! Nekem is kedvenceim között van, egyszerűen csodaszéép és megható volt :)

   Törlés
 4. Szia! :)

  Ez az egyik (és talán az egyetlen nagy) kedvencem. Örültem, hogy végre nem Superman utánzatot láthattam, hanem teljes egészében odafigyeltek a részletekre a földönkívüli karakterének a kialakításánál.
  Mindennel egyetértek a véleményeddel kapcsolatban, bennem is ugyanazok fogalmazódtak meg. Úgy szintén szeretem a földönkívüliekről szóló történeteket, kivéve a jönnek és elpusztítanak bennünket, mint a legtöbb amerikai filmben látható (idén is "csak" kettő lesz ilyen, egyik éppen a héten kerül mozikba).
  Számomra ez a sorozat, maga a története, a vezetése, a cselekmények kibontakozása felért az 1997-es Kapcsolat című filmmel. Abban is szépen lassan tudtunk meginformációkat, mely sokszor izgalmas volt, ennél a sorozatnál is ugyanezt tapasztaltam.
  Köszönöm.
  Üdv,
  GTO :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy neked is ennyire tetszett! :)
   És nagyon sokaknak még, hisz azért a nézettsége magáért beszél :)

   Törlés
 5. Hát ez egyszerűen fantasztikus volt.Alig bírtam abbahagyni,néha még a melóból is késtem,hogy befejezzek egy részt.Becsatlakoztak hozzám barátok,és mindenkinél ugyanaz a hatás.Remek humor,egy perc unalom sincs.Aki ez után nem szeret bele Koreába,illetve nem szorít a szíve táján a szerelem,annak nem dobog ott semmi...Jajjjhhhh,a legeslegjobb!!! Üdv: Ágoca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nos, igen... DoMinJoon-nak megvan a varázsa :D
   Én is nagyon imádtam! :)

   Törlés
 6. Most fejeztem be, és nem tudom mit kezdjek az életemmel:( nagyon hiányzik Do Min Joo pofija és a csajszi sok bolondos pillanata. Ez egy totál 10es sorozat. Most tervezek hozzákezdeni a My amazing boyfriend-hez, kíváncsi vagyok abban milyen a ,,földönkívüli srác"(ugy hallottam koreai, csak sorozat kínai), miközben egy csomó elkezdett sorozat vár a befejezésre xD imádtam az egészet, különösen tetszett a mindent elmagyarázó kis félperces videó egy-egy epizód végén:3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fúú... hát én is mennyire imádtam amikor először láttam! :D
   Még most is természetesen. Nagyon imádnivaló kis sorozat! :)

   Törlés
 7. Eleinte nem akartam megnézni, mert nem igazán szeretem az űrlényes filmeket a koreaiaktól meg főleg nem tudtam mire számítsak, de annyira sokan dicsérték, hogy én is beadtam a derekam. És, hát meg kell mondanom őszintén, nagyon megszerettem anyával a filmet és a szereplőket. Do Min Joon egy csodálatosan szép ember azzal a szép kiscica szemével meg úgy az egész embert jól rakták össze :D :D természetesen Song Yi is gyönyörű nő és a részeg asztalon éneklős jelenetét vagy 20-szor visszanéztem már nagyon vicces karakter. :) Mellékszereplőket is jól választották ki és nekem is a szívemhez nőtt Hwi Kyung annyira de annyira aranyos, jószívű egy igazi herceg. :) Hahahahah a főgonosznak tényleg elég ijesztő arca van én csak démonnak hívtam a sorozat alatt. Aki teheti nézze meg mert nagyon jó!! :D
  Panda dorama neked meg köszönöm, mert általában, ha nézni akarok egy új kdrama-t először megnézem az ismertetődet és a pontszámokat amit adtál :)
  Most a Kingdomot kezdtem el eddig nagyon izgalmas, de majd tuti oda is kommentelek!

  VálaszTörlés
 8. Miért nem lehet regisztrálni?

  VálaszTörlés