I'm Not a Robot

I'm Not a Robot

Műfaj: romantikus, vígjáték, melodráma, tudományos-fantasztikus
Részek száma: 32 (egy rész fél órás)
Dátum: 2017 - 2018
Csatorna: MBC

Ismertető: Kim Min Kyu egy hatalmas cég elnöke, azonban teljesen egyedül él hatalmas lakásában. Mikor nagy ritkán bemegy a céghez akkor is úgy intézik, hogy a lehető legkevesebb emberrel kelljen találkoznia, ráadásul folyton gumikesztyűvel és gumibottal jár, ami miatt senki sem kedveli őt. Ennek azonban oka van: allergiás az emberi érintésre, ha valaki hozzáér kiütéses lesz a teste, felmegy a pulzusa és ha nem kap időben gyógyszert akkor belehalhat. Eközben a cég egy kis elrejtett kutatócsapata, a Santa Maria csapat kifejlesztett egy emberi robotot, Aji 3-at. Min Kyu egyezséget köt a csapattal, ha a robot elnyeri tetszését, akkor nem adja el a kutatócsapatot egy külföldi cégnek. Azonban mielőtt elküldenék Aji 3-at a fiúhoz, hogy az letesztelje, véletlenül víz éri az akksiját és az tönkremegy. Ezért a csapat vezetője, Baek Gyun felkeresi ex-barátnőjét (akiről a robotot mintázta), Jo Ji-A-t, hogy álljon be a robot helyére míg nem érkezik meg az új akkumulátor.

Vélemény: Mikor láttam, hogy Seung Ho ismét főszerepben fog szerepelni ebben a sorozatban akkor már biztos voltam benne, hogy nézni fogom. Aztán a színésznőnek is nagyon örültem. Azonban mikor megláttam, hogy miről fog szólni, kicsit elment a kedvem. A koreaianknak nem nagyon megy ez a robotos-sztori, ráadásul úgy tűnt, hogy ez is egy olyan vígjáték lesz, amit a végére eldrámáznak, és az ember már a falat kaparja idegességében. Féltem, hogy ez a sorozat is ebbe a csapdába fog beleesni.
Nem akarok sokat rizsázni nektek, azt kell, hogy mondanom röviden és tömören, hogy egy romantikus - vígjáték - melodrámának pontosan ilyennek kell lennie. Pontosan ilyennek. Mindentől amit fent felsoroltam, hogy félek, na azt a sok mindent a lehető legjobban oldották meg. Ahogy haladtak a részrek, sokszor gondolkodtam is rajta, hogy vajon mikor lesz az a pont, amikor elrontják és elkezdenek drámázni, amikor feleslegesen sírnak egymás után, amikor már több 100x is összejöhettek volna.
Hihetetlen jó ütemben vezették le azt, amit a koreai sorozatok 95 százaléka mindig elront. Egyrészt az volt a legjobb, hogy a lány sokáig robotként van a fiú mellett. Ez azért volt jó, mert így volt idejük, hogy ténylegesen egymásba szeressenek. Nem úgy ahogy az lenni szokott, hogy már az 5-6. résznél halálosan szerelmesek főhőseink. Volt idejük, hogy tényleg megszeressék egymást. Ez más részt azért volt jó, mert így már csak az utolsó pár rész maradt a tényleges kapcsolat kialakulására.
Ezáltal nem volt benne felesleges drámázás, a végén épp annyi ideig voltak távol egymástól, ami kellően elegendő volt a melodráma részhez. Aztán ott sem húzták tovább, szépen összejöttek főhőseink mindenféle se veled se nélküled szitu nélkül. S mivel itt mégis csak a romantika volt a főszál, ezért az miatt, hogy ezt sikerült csillagos ötösre megcsinálni, a többi már csak hab volt a tortán. Elhiszitek, annyira örülök, hogy ezt írom most a sorozatról, mert annyira nagyon akaratam, hogy jó legyen a legvégéig.
A robotos részt is nagyon menőre sikerült megalkotni. Nem volt gagyi, sőt, kimondottan valósághű volt. Meghatónak is nagyon megható volt a sorozat. Egyrészt a fiú betegségével kapcsolatban, márészt pedig Aji 3 létezésének oka miatt. Borzasztóan szépen csinálták meg azt is, hogy a fiú, aki teljesen elvesztette bizalmát mindenkiben, szépen lassan elkezd kötődni nem csak a lányhoz, hanem az egész kutatócsoporthoz, elkezdi magát tényleg magányosnak érezni, fél, hogy elhagyják őt.
Nem tudom szavakba foglalni, mennyire aranyos és mennyire jó volt a sori. Pontosan ilyennek kell lennie ennek a műfajnak. Ez a sorozat mindent jól csinált, amit amúgy minden más ilyen sorozat elront. A vígjáték része is nagyon tetszett, sokat nevettem a sorozaton, sikerült olyan igazán lendületesre elkészíteni az egészet. A sztori legvégéig. Nem éreztem sehol, hogy most kicsit unalmasabb lenne, vagy hogy most már elegem van belőle. Az első résztől az utolsóig nagyon tetszett, izgatottan vártam a részeket.
Mást már nincs is mit mondanom nektek itt róla. Nagyon tetszett, a sztori remek, a romantika borzasztóan aranyos, nem kell attól félnünk, hogy eldrámázzák, a karakterek mind nagyon aranyosak (még az ellentétes oldal karaktere is), a jelenetek szépenk és meghatóak. Én úgy gondolom, hogy ebben a műfajkörben az egyik lekiemelkedőbb sorozat amit eddig láttam, mindenkinek nagyon tudtom ajánlani, akár többszöri megnézésre, mert én biztos, hogy egy napon újra fogom nézni.

Zene: Összesen 7 szám készült a sorozathoz, amiből nekem kettő tetszik, az egyik nagyon: Kim Yeon Ji 'The Words In My Heart' című száma. A másik is tetszik, de az már nem annyira: Vincent Blue 'Slow Down'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk főhőseit sorjában.
Yoo Seung Ho - Kim Min Kyu: Mindenkivel gonoszkodik és teljesen egyedül él. De természetesen ezt azért csinálja, mert fél, hogy ismét megbántják, fél, hogy újra átverik. Min Kyu karaktere borzasztóan sajnálinaló volt, hisz látszódott rajta egyértelműen, hogy csak fél és végre szeretne valakire támaszkodni. Néha kis rohadék volt, de tényleg annyira sajnáltam őt, meg annyira aranyos volt amúgy, hogy nem lehetett őt nem szeretni. A karakterfejlődése is szép volt, ahogyan a végére egyre inkább elkezd ragaszkodni mindenkihez, és ahogy még mindig fél, de próbál nyitni az emberek felé. Nagyon tetszett az egész karakter úgy ahogy volt. Seung Ho nekem hatalmas kedvencem, meg szerintem sokaknak is, nem hiába, borzasztó jó színész, nagyon át tudja adni a karakter személyiségét. Remélem a jövőben sok sorozatban láthatjuk majd őt.
Chae Soo Bin - Jo Ji A: Egy kedves és keményen dolgozó lány, akinek mindenféle ötletei vannak és amiket meg is valósít, ha törik ha szakad. Ji A sok szempontból volt nagyon szerethető lány. Egyrész talpraesett volt, nem hisztizett folyton hanem összeszedte magát és tett egy lépést előre. Másrészt ami nagyon tetszett benne, ahogyan felismeri, hogy Min Kyu mennyire lelki sérült férfi. Először nem bírta őt, nem tetszett neki a beképzelt és elutasító stílusa, de aztán szép lassan rájött, hogy csak így védekezik, majd úgy döntött, hogy ő megvédi őt és segít neki. Egy tényleg nagyon kedves, okos és szerethető főhősnő volt, aki a szeretett fiú mellett kitart ha törik ha szakad, vár ha tudja, hogy időre van szüksége. Nagyon örültem, hogy a főhősnő is ilyen szerethető volt. Chae Soo Bin mindig nagyon aranyos karaktereket játszik, ezért szeretem, hogy mostmár főszerepebekben is láthatjuk őt, és reméljük egyre többet fog szerepelni.

Történet: 9/10
Zene: 8/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése