King of High School

King of High School

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 17
Dátum: 2014
Csatorna: tvN

Ismertető: Adott 2 testvér, kiknek szülei meghaltak, így örökbe fogadták őket. A nagyobbik, Lee Hyun Suk külföldre megy tanulni, így 10 évvel fiatalabb testvérét Koreában hagyja. Az évek elteltével az öcsi, aki immár 18 éves remek hoki játékos, és a sporttal szeretne foglalkozni, nem érdekli a tanulás. Ő lesz ennek a sztorinak a főszereplője. A másik, egy 27 éves szingli nő, Soo Young, aki gyakornokként dolgozik egy cégnél. Soo Young csendes, álmodozó, kissé furcsa nőszemély, aki a húgával él együtt. S nem mellesleg halálosan szerelmes az igazgatóba, a jóképű Jin Woo-ba. Soo Young szerelmet is vall, azonban visszautasítják, így rendesen leissza magát. Főhőseink ezután találkoznak a buszon. Lee Min Suk nem akarja magára hagyni a teljesen részeg nőt, így felhívja az igazgatót, hogy jöjjön érte. Másnap Min Suk-ot felhívja bátya, aki elmagyarázza neki, hogy egy cégnél lenne egy igazgató, s mivel neki most problémái vannak, megkéri, hogy helyettesítse egy darabig. Mondanom sem kell, annál a cégnél, és annál a csoportnál, ahol Soo Young dolgozik. Így a srác megkezdi fárasztó életét: suliba jár, dolgozik, és még a hokira is koncentrál.

Vélemény: Tipikusan olyan sorozat, aminek megvan a maga jó és rossz oldala. Kezdjük ez utóbbival. Ami a leginkább zavart az a két személy közötti korkülönbség. Pedig általában nem szokott, itt valahogy mégis furcsa volt, talán a főhősnő viselkedése miatt, nem tudom. Mindenesetre mindegy, változtatni nem tudunk rajta, valamint Seo In Guk szerencsére valamennyire korrigálta a helyzetet. A másik dolog, ami zavaró volt, hogy a sorozat olyan szépen volt felépítve, egy pici titokra, alig vártam már, hogy végre jöjjön a nagy lelepleződés, és mindenki megtudjon mindent. Reméltem, hogy valami nagyszabású dolog lesz, ennek ellenére sajnos 1 részben lezavarták az egészet. Harmadik dolog, ami nem igazán rossz oldala a sorozatnak, hanem inkább egyedisége, hogy a vígjáték nem is igazén vígjáték itt. Voltak benne vicces jelenetek, de inkább csak mosolyogni lehetett rajta. 
Meg az egész Lee Min Seok viselkedéséből áradt, szóval kicsit hiányoltam azokat a ténylegesen vicces helyzeteket. És öööm, szerintem ennyi volt. Más dolog nem igazán van, ami zavart a sorozatban, én alapjáraton nagyon élveztem. Hogy miért? Itt a válasz: Seo In Guk karaktere engem lenyűgözött, tetszett, hogy a sorozat pörög, kb. izzik a levegő minden egyes részben. Ez az eseménysor gyors lezajlásának és a szereplők folytonos rohanásának köszönhető. Tényleg remek volt, hogy nem "akadt" meg valahol, hanem a sztori legvégéig zajlottak az események. Az is tetszett, hogy egy kicsi (vagy nagy) titokra építették fel az egész sorozatot, így a néző már csak azért is kitart, mert kíváncsi, hogy a Lee Min Seok miért is helyettesíti bátyját, s mikor is fog már lebukni kezdetben a főhősnő, később mindenki előtt. Ez a dolog az utolsó előtti részig kitartott, szóval le a kalappal.
A másik dolog, amit nagyon élveztem, az a két főhős együttese. Bár Jung Soo Young karaktere hihetetlen furcsa volt, ráadásul a korkülönbség is zavart, mégis, azok a részek, ahol együtt voltak engem lenyűgöztek. Szép volt, vicces volt, megható volt. Szóval tényleg jók voltak együtt, bár én őszintén nem bántam volna mondjuk 5 év korkülönbséget, nem 10-et. Na, de ha már így a romantikánál vagyok, itt volt az a bizonyos szánalomra méltó második is, jelen esetben Yoo Jin Woo, akit én a sorozat elején nagyon megkedveltem, és sajnáltam, mert tudtam, hogy a főhősnő úgysem vele marad. Különlegessége a sorozatnak, hogy itt (KÖSZÖNÖM) adtak egy halvány (na jó, azért kicsit erősebb) remény a nézőknek, hogy igen, ő is megtalálja a szerelmet. Végre egy sorozat, ahol nem fáj a szívünk a jóképű és fájdalmas múlttal rendelkező második iránt. Ez nagyon ritka, szóval tessék megbecsülni.
S végül, de nem utolsó sorban, itt van a sorozat vége is. Mikor a 16. részt néztem, azt gondoltam, hogy mi a fenének még egy rész. Nem lett volna elég 16? Aztán természetesen ez nem így lett, hisz az utolsó részben le kell győzniük az egyik legnagyobb problémájukat. Ráadásul betekintést kaphattunk egy kicsit a jövőbeli énjükről. Szóval tényleg nagyon édesen oldották meg a végét, igazán tetszett, hogy főhőseink együtt maradnak a korkülönbség ellenére is. Egyszóval mindenkinek ajánlom ezt a sorozatot, aki végig szeretné mosolyogni azt a 17 órát, valamint nem bánja, hogy a sorozat pörög, ezzel egy kis lendületet adva a nézőknek is. Nem kell nagy dologra számítani, az 1-2 titkon kívül más nagyszabású nincs a sorozatban, de kikapcsolódásnak tényleg tökéletes. Én nagyon élveztem az összes részét.

Zene: Annyira nem voltam elájulva se a soundtrack-től, sem az OST-októl. Bár Seo In Guk (fene tudta, hogy énekel is) száma nagyon szép, bár sokszor nem lehet hallani a sorozatba, én ide belinkelem: 'Finding Myself'.

Szereplők: Mielőtt elkezdeném a 3 főszereplőt, egy gyors szót ejtenék 3
nagyon fontos mellékszerelőről: először is Lee Min Seok két haverja - nagyon megkedveltem őket, és mindig ott voltak a főhősnek. Valamint a nagy kedvencem, Lee Min Seok nagypapája - jaj nagyon édes volt, imádtam a jeleneteket, ahol szerepel. És olyan megható volt...
Seo In Guk - Lee Min Seok: Szerintem mindenki tudja, hogy imádom ezt a srácot, egyértelműen miatta kezdtem el megnézni ezt a sorozatot. Seo In Guk különlegessége, hogy karakterei mindig hasonlítanak egymásra, mégis kicsit más az összes. Nem úgy, mint pl. Jung Il Woo vagy Lee Jong Suk karakterei (félreértés ne essék, őket is nagyon szeretem), akiknek mindig ugyanaz a szerepe. Seo In Guk minden egyes karakterében egy picivel többet ad nekünk, és ezért én tényleg hálás vagyok. A karakterére kitérve, szerintem ez volt az eddigi legjobb, pályafutása során. Lee Min Seok tele van energiával, folyton rohan, és szinte mindig mosolyog. Mikor a bátyját alakította, akkor kicsit nehéz volt a kettőt különszednem egymástól.
Lee Ha Na - Jung Soo Young: Ez egy hihetetlen fura nőszemély. Komolyan. Oké, hogy vicces meg minden, de én picit sajnáltam amiért a főhősnő kicsit bolond. Meg az a testtartás nála... te jó ég. Nem is lett volna baj, de az, hogy két ilyen pasi versengett érte, azt picit furcsa volt feldolgoznom. Persze szeretem én, amikor a főhős féltékeny, mert valaki más megakarja szerezni a nőt, de akkor már egy olyan nőről legyen szó, akit érdemes is. Tehát sajna engem nem győzött meg, egyedül Seo In Guk-nak sikerült korrigálnia ezt a bibit. A színésznő viszont (ha nem ilyen alapból) akkor ügyes volt.
Lee Soo Hyuk - Yoo Jin Woo: Már a sorozat elején tudtam, hogy ezt a pasit eszméletlenül fogom sajnálni. S ez többé kevésbé be is következett, bár szerencsére a sorozatot úgy zárták le, hogy nem maradt meg az a rossz érzésem, hogy ő egyedül marad. Yoo Jin Woo egy rideg, de ugyanakkor törékeny férfi, aki egy fájdalmas múltat tudhat maga mögött. Lee Soo Hyuk-kal én először találkoztam, s nekem abszolút tökéletesen hozta a karakterét. Szeretnék még vele párszor találkozni. Remélhetőleg legközelebb főszerepben.

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

8 megjegyzés:

 1. Köszi a részletes leírást, kedvet kaptam hozzá!!

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm az összefoglalót. Csak azt sajnálom, hogy az utolsó részekhez nem lett magyar felirat a google meg ugye google....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. jaj tényleg, én is angol felirattal néztem :(

   Törlés
 3. szia megtudnád mondani hol tudom megnézni magyar felirattal?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia, sajnos nincs fent online, és a magyar felirat is azt hiszem 12 részig készült el.

   Törlés
 4. Szia!
  Nekem nagyon tetszett ez a sorozat, örültem, hogy a többitől valamennyire eltérőbb számomra. Lee HaNa alakítása is elnyerte tetszésemet, üdítő volt, hogy egy teljesen átlagos, kissé különc karaktert láthattam női főszerepben. :)
  Nem bántam meg, hogy megnéztem. Köszönöm az ismertetőt :)

  VálaszTörlés