Film: Midnight F.M.

Midnight F.M.

Műfaj: thriller
Játékidő: 106 perc
Premier: 2010. október 14.

Ismertető: Ko Sun Young rádiósként dolgozik már régóta, rengeteg rajongója van, hisz nagyon egyediek a műsorai. Mivel kislánya beteg (nem tud beszélni, valami baj van a torkával) eldönti, hogy Amerikába megy továbbképzésre, és kislányát is ott kezelteti. Elérkezik az utolsó adása, amit bár különlegesre szán, de álmában sem gondolta volna, hogy ennyire az lesz. Egy rejtélyes telefonhívás megváltoztatja az életét: egy fickó, Han Dong Su megzsarolja, hogy megöli húgát annak gyermekét, és az ő kislányát is, ha nem úgy fog az esti műsor zajlani, ahogyan ő azt akarja. Először természetesen a rendőröket hívja, de rájön, hogy nem sokra megy vele, így kénytelen a rejtélyes telefonhívó akarata szerint tenni.

Vélemény: A film nem egyedi, hisz nem egy ilyen történet van hasonló témában, szóval nagy dolgokat nem kell várni tőle. Mégis ezt a tipikus témát szerintem remekül megoldották, azt a 106 percet a lehető legjobban kihasználták. Érdekes volt, a néző figyelme egy percig sem lankad. Ráadásul annyira gyorsan játszódnak az események, és annyira idegtépőek, hogy az ember már a körmét rágja a végén, csak végre fejezzék be az egészet, és lássam a végét. Tetszett, hogy megbolondították az egészet egy kis gyilkolós sztorival is, nagyon menő, érdekes és elég izgalmas is volt.
No meg az ilyen 'pszichés' emberekről szóló filmek vagy sorozatok mindig eszméletlenül menők. Nagyon tetszett az is, hogy egy szép ívben futott le az egész történet, még tetőpont is volt, ami még izgalmasabbá tette a sztorit. Mást nem is igen tudok mondani, nem akarok spoilerezni, szerintem aki szeret izgulni filmeket, annak mindenképp látnia kell. Asiatorrents-en amúgy is ingyenes most a letöltés, szóval mindenképp szedjétek le, aztán ha ilyen hangulatban lesztek megnézitek, mert nem volt rossz film ez.

Szereplők: Lássuk csak őket külön-külön.
Soo Ae - Ko Sun Young: Rengeteg rajongója van, ám ő inkább ezt hatalmas tehernek érzi. Amerikába való utazása egyfajta pihenés is lenne, hisz nem könnyű az élet egyedülálló anyaként. Sun Young karaktere szerintem nagyon jó volt, az összes cselekedete olyan volt, amit elvártunk volna egy normális embertől, nem ruházták fel extra kedvességgel vagy megértéssel, vagy éppen önfeláldozással. Tökéletesen élethű volt, ami még izgalmasabbá tette a filmet. Az anyai része pedig természetesen nagyon megható volt, nagyszerű érzés volt látni, mit meg nem tesz gyermekéért. Képes feláldozni akár a saját életét, csak egyetlen kislánya had maradjon életben. Nagyon szép volt. A színésznőt szeretem, bár sok szerepet még nem láttam tőle. Nemrég indult sorozata a Mask, amit bár én nem tervezek nézni (legalábbis egyenlőre nem), biztos nagyon ügyesen hozza az ottani karakterét, majd ha befejezem ezt a végtelen listát, akkor egy következőre tuti felírom.
Yoo Ji Tae - Han Dong Su: Kissé beteges pasi, aki elismerésre vágyik a legjobban, de nem akárkiére. Han Dong Su karakterét nagyon lehetett utálni, alig vártam, hogy végre legyőzzék vagy valami, mert hihetetlen szemétláda. Amúgy néha érdekes belegondolni, hogy ilyen személyek tényleg vannak. Vajon mit érezhetnek mikor ilyen dolgokat csinálnak? Nehéz lehet megválaszolni nekünk, mégis felettébb érdekes, hogy mi bennünk az a valami, ami miatt teljesen mások, mint egy normális ember. Mi volt az az ok, ami miatt ilyenné váltak? Azt hiszem lassan pszichológia könyveket fogok olvasni. A színész természetesen eszméletlen. Eddig csak jófiú szerepben láttam, félelmetes volt most ezt a pszichopata karakter tőle. Hihetetlen beleélte magát a dolgokba. Legközelebb remélem egy hosszú sorozatban láthatjuk főgonoszként.

Történet: 8/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése