Sorozat: Goblin

Goblin

Műfaj: romantikus, fantasztikus
Részek száma: 16
Dátum: 2016 - 2017

Csatorna: tvN

Ismertető: A késői Goryeo időszakában járunk, ahol főhősünk, Kim Shin, egy hatalmas hadvezér, háborúról háborúra jár s mind megnyeri azokat, így a nép jobban tiszteli őt, mint a fiatal királyt, aki féltékeny lesz a férfira, és megöli. Kim Shin-t azonban megátkozzák, így Dokkaebvé válik, a halálát okozó kard pedig a mellkasában ragad. Az egyetlen, aki fel tudja szabadítani szenvedései alól az a Dokkaebi menyasszonya. Főhősnőnk, Ji Eun Tak élete sem épp egyszerű. Valójában meg sem kellett volna születnie, így a kaszás folyton keresi őt, mint eltűnt lélek. Édesanyja kiskorában meghal, így nagynénjénél él, akinek családja folyton bántalmazza őt. Az elkeseredett 17 éves lány egy nap azonban találkozik különös főhősünkkel, aki hirtelen jelenik meg előtte mikor elfújja a gyertyát.

Vélemény: Őszintén én nem égtem olyan nagy lázban, mióta híre ment a sorozatnak. Nagyon sokan várták, én pedig annyira nem voltam oda a két főhősért, de úgy gondoltam a két színésznőért érdemes belekezdenem. Hát hűha, azt a mindenit. Nem is tudom hol kellene elkezdenem. Már az első rész lehengerelt, a múltban játszódó jelenetek leírhatatlanul gyönyörűek és igényesek voltak, az alatta lévő soundtrackek pedig olyan igazi hidegkirázósak. A sztori is nagyon megfogott.
A kezdés tehát csillagos ötös, ritka az olyan sori, ami már az elején belevág a dolgokba, na a Goblin viszont pont ilyen. A remek kezdés remek jeleneteket takar, amik szerencsére végighúzódnak az egész sorozatban, ilyen csodaszép jeleneteket én még tényleg soha nem láttam. Olyan igazi bámulós, amikor csak ül az ember és gondolkodik, hogy wow, na ez aztán gyönyörű volt. A 2 főhős színészt is nagyon megkedveltem rövid idő alatt, így nagy reményekkel vártam a részeket.
Hát nem tudom mit mondhatnék a sztoriról. Egyszerűen imádtam. Olyan koreais volt és mégsem, volt benne valami nagyon új amit nem tudnék megmagyarázni, mégis olyan egyedivé tette az egészet. Nagyon tetszettek a fordulatok. Mivel már bőven benne járok a sorozatozásban, ezért az esetek 95%-ban nem szoktam meglepődni a fordulatokon, hisz olyan egyértelműek. Na itt nem. Volt ahol én is totál kiakadtam, és teljesen leesett az állam, mert erre aztán sosem gondoltam volna.
Nagyon tetszett, ahogy beépítették a múlt jeleneteit a jelenbe, imádtam őket, de tényleg. Csodaszépek voltak. Annak is nagyon örültem, hogy a mellékszereplő párosunk is főszereplővé vált, nagyjából ugyanannyi időt fordítottak rájuk is, aminek nagyon örültem, mert én személy szerint sokkal gyönyörűbbnek találtam az ő sztorijukat, noha a főhős párosé is átlagon felüli volt. Egyszerűen nem győztem betelni velük, tényleg nem tudok mást mondani, csak azt, hogy csodálatosan gyönyörű volt.
A gyönyörű párosaink mellett a romantika is maxpontos, olyan igazi tündérmesébe illő, ami pont tökéletesre sikeredett. A drámai jelenetek is nagyon a helyükön voltak, dehát ilyen zene, jelenetek és sztori mellett ez egyértelmű. Ami vicces, hogy poénból is akadt bőven. Először kicsit furák voltak ezek a fanyar, groteszk viccek, de annyira viccesek voltak, hogy nem bírtam nem röhögni. Hát eszméletlen volt, ez a két pasi együtt überelhetetlen, én komolyan mondom, annyit nevettem....
A kedvencem ez volt: 'Annyit mondtam Shakespearenek, hogy lenni, vagy nem lenni, erre írt belőle egy szonettet!'. Hát behaltam komolyan, tényleg eszméletlen volt. Örültem, hogy a végére is maradt egy kis poén, bár nem annyi, mint az elején, de ez ez esetben érthető is. 1 dolog volt, ami annyira nem tetszett, az pedig a 13-14 rész átmenete. Az valahogy kicsit már túlbonyolítottnak tűnt nekem, mintha még egy kicsit húzni akarnák a sztorit, holott már simán vége lehetne.
A 14.rész nekem annyira nem tetszett, talán azért, mert mérges voltam, de aztán olyan szépre és meghatóra és csodálatosra sikerült a végét összehozni, hogy szerintem megérte ez az elhúzás. Összességében nem is tudok mást mondani, a Goblin valami igazán újat hozott a koreai sorozatok történelmébe, én úgy gondolom egyszer mindenkinek látnia kell, még ha ismeretlenek is a színészek, mert garantáltan kedvencek közé fognak kerülni. Egyszerűen imádtam, úgy ahogy volt.

Zene: Ezeregyszáztizenkettő pontos, vagy még annál is több. Nagyon sok nagyon gyönyörű szám született a sorozathoz, és a soundtrackek is nagyon a helyükön voltak. Nem is húzom tovább a szót, itt vannak azok, amik telefonon maradtak a Goblinból: Kim Kyung Hee 'And I'm Here', Crush 'Beautiful', Roy Kim és Kim Ez 'Heaven', Soyou 'I Miss You', Heize 'Round and Round', Chanyeol és Punch 'Stay With Me', Kim Kyung Hee 'Stuck In Love', Sam Kim 'Who Are You', Han Soo Ji 'Winter is Coming', 10cm 'My Eyes', Urban Zakapa 'Wish', Eddy Kim 'You Are So Beautiful', Ailee 'I Will go to you like the first snow', Lasse Lindh 'Hush', Jung Joonil 'The First Snow'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk főhőseit sorjában.
Gong Yoo - Kim Shin: Remek hadvezér, talpig becsületes ember, aki sajnos nem azt a sorsot kapja amit megérdemelt volna. Ami nagyon nagyon tetszett, hogy a 900 évvel ezelőtti éne és a sorozatban látott között sok különbség volt. Ez azért volt jó, mert ugye mégiscsak eltelt 900 év, a főhősünk is haladt a korral, kicsit felengedett. Így olyan volt, mintha az ő lett volna, de mégse. Nagyon ügyesen hozta a karakterét a színész, szerintem nincs olyan aki ne kedvelte volna meg őt a sorozatban. Kim Shin volt az, aki természetesen legtöbbet szenvedett az évek alatt, szörnyű lehet úgy élni, hogy körülötted mindenki meghal. Imádtam és imádtam, a színésztől pedig mostantól igyekszem minél több és több sorozatot megnézni.
Kim Go Eun - Ji Eun Tak: Keserves életet él, de ettől függetlenül rengeteget mosolyog, és tudja értékelni az életet, a csöppnyi boldogságot. Nem nagy titok, hogy Kim Go Eun nekem kedvenc színésznőm, nagyon örültem, amikor tavaly végre sorozatban is szerepelt. Itt is van a második főszerepe, ami szerintem a legjobbak között van. Eun Tak egy hihetetlen kedves, aranyos és mosolygós lány volt, olyan igazi vitaminbomba. Nagyon kedveltem őt, örültem, hogy ilyen remek karaktert kapott ismét a színésznő. Nagyon édesek voltak együtt Kim Shin-nel, imádtam őket együtt, gyönyörű volt a szerelmi sztorijuk. Ismét nyomatékosítani tudom, hogy tényleg ő a kedvenc színésznőm. Remélem a jövőben sok főszerepe lesz még.
Lee Dong Wook - A Kaszás: A lelkeket segíti át a túlvilágra, merev, csendes és hideg férfi. Legalábbis annak mutatja magát. Miután beköltözik Kim Shin lakásába lassan felenged, és kiderül, hogy egy hihetetlen rendes, melegszívű, jóságos férfiről van szó, aki olyan aranyos, amikor mosolyog. Akármilyen menő és imádnivaló volt Kim Shin, nekem abszolút ő lett a kedvencem. Nem igazán tudom miért, valamiért olyan megkapó volt az egész karakter (no meg a hozzá tartozó sztori). Nagyon szorítottam neki és nagyon fájt érte a szíven. Lee Dong Wook most nagyon megszerettette magát velem. Az első szerep, amit láttam tőle, nem volt túl megnyerő, de hát itt imádtam. Remélem sok főszerepe lesz még a jövőben.
Yoo In Na - Sunny: A kis éttermében éldegélő nő, aki bár gyönyörű, mégsem igazán találta meg a szerelem. Kicsit nagy a szája, és abszolút megmondja a tutit, de egy nagyon rendes és aranyos nőről van szó, aki azonnal rohan segíteni, ha szükség van rá. Sunny nekem nagy kedvencem lett. Bár az elején kicsit fura volt, kicsit túl beképzelt volt, de valahogy ez annyira természetes lett a végére. Olyan igazi Sunny-s. Nekem a kettejük szerelmi története volt a kedvencem, hát komolyan már milyen csodaszép volt, én el sem hiszem. Eszméletlen volt, imádtam úgy ahogy volt. Én nagyon örülnék, ha a két színésznek lenne egy közös sorija, ahol főszereplők, mert szerintem sokak kedvencévé váltak. Yoo In Na-t én nagyon szeretem, remélem a jövőben főszereplőként is látni fogjuk őt.
Yook Sung Jae - Yoo Duk Hwa: Olyan igazi csibész kölyök, akinek a mindene a bankkártyája. Vicces, mert Duk Hwa olyan tipikus beképzelt örökös karaktert hozott, de valahogy mégis nagyon szerethető volt, ahogyan próbált kiigazodni mind a 'két' nagybácsikáján, meg ahogy próbált nekik segíteni. Valahogy nagyon helye volt a sorozatban, sokat mosolyogtam a karakterén. A színész is nagyon ügyes volt, remélem neki is kiérik hamarosan egy főszerep. És nézzétek, végére is értem a bejegyzésemnek. Ismét vége egy remek sorozatnak, én pedig kénytelen leszek valami mást találni, ami felér ezekhez, mert nagyon nagy hiányban szenvedek most. Még egyszer elmondanám, hogy mennyire tetszett a sorozat, és hogy tényleg nagyon ajánlom mindenkinek megnézni Dokkaebit és nagyszerű csapatát, mert felejthetetlen perceket kapunk ettől a remek soritól.

"Ha félelemtől remegve tölteném a napot, az nem lenne élet.
Még ha holnap meg is halok, ma még élnem kell.
Dolgozni kell mennem, és beiratkozni az egyetemre.
A járdán fogok közlekedni, mint mindig.
Ezt hívják életnek."
Ji Eun Tak

"Egyikük azért szenved, mert mindent elfelejtett,
másikuk azért, mert képtelen felejteni."

Történet: 9/10
Zene: 10/10
Színészek: 10/10
Karakterek: 9/10

2 megjegyzés:

 1. Szia! Megint csapdába estem,és bár az első rész után tudtam,hogy lehet fájni fog,azért végignéztem,vártam hétről hétre az új részeket.Totál egyedi volt,és nem meseszerű.Komoly élet és halál kérdése,és a kapocs két ember között,legyen az szeretet vagy szerelem,nagy hangsúlyt kapott.Nagyon szorítottam a happy end-ért,mert már volt egy két sorozat ami kiütött épp a vége miatt.Ez is fájt,de kihagyhatatlan.Annyira jó volt a történet,a humor,a színészek,ahogy a kapcsolatokra fény derül,szóval minden.A szerelem halhatatlan itt érezheti mindenki,aki megnézni.Nagyon nagyon tetszett,bár sok zsepit elhasználtam,nem fogom elfelejteni :)
  Ágóca

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy neked is ennyire tetszett a sorozat. Szerintem is nagyon nagyon jó volt!!! :D

   Törlés