Sorozat: Suspicious Partner

Suspicious Partner

Műfaj: romantikus, vígjáték, krimi
Részek száma: 40 (1 rész 30 perc)
Dátum: 2017
Csatorna: SBS

Ismertető: Eun Bong Hee éppen gyakornok szakmájában, amikor találkozik az általa először perverznek hitt No Ji Wook ügyésszel, aki később a gyakornokvezetője lesz. Élete nem túl mesés, hisz rájön, hogy barátja (aki szintén ügyvéd) csalja őt. Emiatt természetesen szakítanak. Egyik este azonban mikor hazajön a boltból ex-barátja holttestét találja a lakásában. Ő lesz a gyilkosság gyanúsítottja, Ji Wook segítségével azonban felmentik, de továbbra is 'gyilkossági gyanúsított' marad mindenki szemében. Ji Wook-ot emiatt kirúgják, és egy irodát nyit, ahová volt-legjobb-barátja, Eun Hyuk és természetesen Bong Hee is bejutást kap. Időközben pedig megjelenik Ji Wook ex-barátnője is, Yoo Jung, aki még mindig szerelmes a fiúba. A valódi gyilkos pedig időközben közel kerül az ügyvédekhez, miközben tovább folytatja munkásságát.

Vélemény: Annyira nem akartam megírni ezt a bejegyzést, mert tudtam, hogy nagyon sok mindenki imádta ezt a sorozatot. De végezetül mégiscsak itt vagyok. Hajj, na lássuk az elejétől. Nagyon nagyon vártam a sorozatot, mert Chang Wook előző sorozata nem tetszett, így reméltem most valami jóban láthatom, plusz Ji Hyun lett a főhősnő, aki a tavalyi sorozatában egyszerűen elragadó volt, így bíztam egy jó és érdekes sztoriban.
Én kis naiv azt hittem elég két jó színész ahhoz, hogy élvezzem a sorozatot. Nem is tudom, elég hamar kiábrándultam belőle. Mikor elkezdtem, az első 4 rész olyan volt hogy so-so, annyira nem hengerelt le, de úgy gondoltam, ebből még lehet jó sztori. Aztán mindent elrontottak benne, amit el lehetett. Kezdjük csak a 'nagy' romantikával. A csaj már a legelején epekedik a fiú után, a fiúnak is bejön a csaj. Szóval szenvednek.
Nagyon is. Aztán összejönnek. Aztán szétmennek. Aztán se veled se nélküled. Aztán összejönnek. Aztán szétmennek. Aztán se veled se nélküled. Esküszöm azt hittem a falat fogom kaparni. A sztori 90% arról szól, hogy főhőseink bámulnak ki a fejükből, és azon töprengnek, mennyire szeretik a másikukat. Istenem nem hiszem el, de tényleg nem. Aztán behozták ez a gyilkosságos ügyet, ami amúgy tök érdekes lett volna.
De persze szerelmeseink ezt is elnyomták, nem kaptunk elegendő háttérsztorit, túl bénán és egyszerűen zártál le ahhoz képest, hogy nem tudom hány részen keresztül ezen dolgoztak. Alig hagytak időt kibontakozni ennek a szálnak, még itt is a főhőseink szerelmi vívódása volt a középpontban. Én nem tudom, egy ideig még oké, hogy folyton civakodnak, de a legvégén is zárásként... nem értem mire kellett ez, de komolyan.
Hosszútávon nem hiszem, hogy ebből békés kapcsolat lehet. Mi volt még? Vígjátéknak egyáltalán nem volt az, semmi vicces sem volt benne, Chang Wook néha eldarált pár gyors szöveget, ami szerintem vicces akart lenni, de nem jött össze. Inkább volt melodráma két főhősünk szenvedésével, mintsem vígjáték. Nekem nagyon nem jön be, ha erről szól az egész (főleg hogy végül 20 részes lett), így érthető, miért csalódtam ekkorát.
A hab a tortán azonban mégis a karakterek voltak. Ennyire bugyuta, egysíkú, mindenféle érdekességtől mentes, buta, hihetetlen buta és hisztis karaktereket én még életemben nem láttam, ráadásul itt kapásból 4-et is kaptunk belőle. Volt, hogy már azon nevettem, mennyire komolyan gondolják a hülyeségeiket. Fú te jó ég... egyszerűen szörnyűek voltak. Teljesen. De róluk még majd beszélek lentebb (muszáj leszek), a szereplőknél is.
Tudom, hogy sok embernek nagyon tetszett ez a sorozat, de nekem szerintem ez volt a legrosszabb, amit az utóbbi 2 évben láttam. Nagyon rossz volt, szívem szerint már a közepén abbahagytam volna, de megfogadtam, hogy minden sorit végignéztem. Nem szeretném elvenni igazából senki kedvét sem tőle, de aki tudja, hogy szintén utálja ezeket a dolgokat, mint én, annak ajánlom, hogy messzire kerülje, mert csak ki fog ábrándulni a színészekből, annyira szörnyűek ezek a karakterek.

Zene: Nem voltam elragadtatva ezzel sem, de volt pár aranyos szám: Bumkey 'Breathing All Day' és Ra.D száma, a 'Same Day'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak eget rengető főhőseinket sorjában.
Ji Chang Wook - No Ji Wook: Imádja munkáját ügyészként, így eléggé összeesik, amikor ügyvédként kell folytatnia életét. Egyébként eléggé kényes egy srác, aki nem igazán szokta kimutatni, ha kedvel valakit, inkább csak ül és bámul ki a fejéből. Máskor meg egy idegzsák, minden miatt kiabál mindenkivel. Hát nem tudom gyerekek, de szörnyű volt. Ez a pasi annyira egy idióta emberke volt, hogy legszívesebben én vertem volna néha fejbe, hogy szedje össze magát végre, vagy valami. A szerelmi élete is és ahhoz való hozzáállása is szánalmas volt, de most őszintén, mire kellett ez a sok hiszti meg sóvárgás, meg se veled se nélküled? Szerintem nem is szerette a csajt (legalábbis nekem ez jött le) inkább volt úgy vele, ha már itt van miért ne. Chang Wook-ból annyira kiábrándultam most emberek, teljesen elment a kedvem a régi sorozataitól, amiket felírtam magamnak. Szörnyűséges volt ez a karakter.
Nam Ji Hyun - Eun Bong Hee: Sajnálatra méltó lány, akinek összezavarodik az életében minden, amikor gyilkosként megbélyegzik, noha semmit sem követett el. Rossz volt a főhős? A főhősnő még őt is überelte. A legelejétől kezdve halálosan szerelmes a pasiba, de inkább vágyakozik, mintsem bármit csinálna. Aztán egyszer csak eldönti, ő nem szereti tovább, mintha ez ilyen egyértelmű lenne. Ő nem szereti, tehát neki ne kedveskedjen, őt ne vegye emberszámba, különben belehal a szerelmébe. Komolyan levakarom a bőrt is az arcomról. Gyűlölöm az ilyen hisztis, magatehetetlen főhősnőket, és tessék, egy olyan színésztől kaptam meg, akit tökre szeretek. Soha, de soha nem akarok még egy ilyen főhősnőt látni egy sorozatban sem, ennek alja már nincs is, még Park Shin Hye Heirs-es karaktere is jobb volt egy fokkal, mint az itt lévő Bong Hee.
Choi Tae Joon - Ji Eun Hyuk: Régóta szerelmes Yoo Jung-ba, de ahelyett, hogy elmondaná neki, saját magát okolja (?) a szerelme miatt, és próbál úgy tenni, mintha minden okés lenne. Hát gyerekek, itt nevetek. Az elején ő volt az, akit eléggé kedveltem, mert annyira rossz volt a két főhős, hogy próbáltam bele kapaszkodni. Aztán mikor megjelent a másik főhősnő, rájöttem mennyire idióta, tehetetlen egy pasi ez. Ennyi önbizalomhiánya még a nőknek sincs már, nem értem mire volt jó, hogy 20 részen keresztül csak magát okolta, hogy szerelmes (???). Mintha annyira jó személyiség lett volna a másik nő (itt most hangosan felnevettem emberek....). Mindenesetre belőle is hamar kiábrándultam, rájöttem, hogy ebben a sorozatban semmi sincs, ami jó lenne, kivéve talán gyilkosunkat, aki jól alakított, érdekes is lett volna, ha hagynak neki teret a nagy romantikus vágyakozásoktól.
Nara - Cha Yoo Jung: Régen Ji Wook barátnője volt, de úgy döntött, ő mégsem akar az lenni, így szakított vele, aztán visszajött évek múlva, és úgy tett, mintha semmi sem történt volna. Édes ne mondjam mim... emberek... hihetetlen, hogy ez a karakter mi volt, de komolyan. El sem akartam hinni. Amikor először megjelent, olyan vagány csajnak tűnt nekem, aki tudja mit akar, aztán a legvégéig NEM csinált mást, csak hisztizett, sírt, lerészegedett, és ezerszer is elmondta a pasinak, hogy még mindig mennyire szereti őt. Hát komolyan mondom, nevethetnékem van, annyira szörnyű volt. Le se tudom írni, mennyire nem volt kóser ez a csaj. Meg a másik 3 főszereplő is, úgy ahogy volt. Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen negatív bejegyzést hoztam ma nektek, de kénytelen voltam túlesni rajta. Remélem soha többé nem fog ilyen sorozat megalakulni.

Történet: 3/10
Zene: 7/10
Színészek: 6/10
Karakterek: 1/10

5 megjegyzés:

 1. Annyira negatív vagy, hogy az már fáj.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Zsófia!
   Először is, emberek vagyunk, mindenkinek más a véleménye, mindenki mást szeret és mindenki mást keres egy sorozatban. Ezt meg kellene érteni ahhoz, hogy valaha is békében élhessenek az emberek egymás mellett.
   Másodszor, ha neked éppenséggel tetszett a sorozat, akkor inkább azt írd le, mondd el, hogy neked x és y ok miatt tetszett, akár kedvenceid között van. Sokkal többre mennél vele.
   Harmadszor pedig, senki sem kérte, hogy olvasd a bejegyzésem/blogom.

   Törlés
 2. Néha belefutok az ismertetőidbe. Rá kellett jönnöm, h nincs egyforma ízlésünk. Amit ajánlasz, képtelen vagyok nézni, annyira unalmas, vagy idegesítő. Viszont a legkedvesebb sorozataim közül is van néhány értékelve itt az oldalon. Egytől egyig leszóltad őket. Amiért ezt itt leírom, mert olvastam egy kritikát tőled a Healer című sorozaról, ami miatt úgy döntöttem, el sem kezdem nézni. De azután egy ismerős ajánlotta, azt mondta, annyira jó, h ő már 5x látta. Hát elkezdtem...Kár lett volna kihagyni, imádom!!! Szóval nem vagyunk egyformák.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyetértek veled. Nem vagyunk egyformák és nem lehet mindenkinek mindenről egy a véleménye, mert akkor unalmas lenne a világ.
   Viszont igazad van. Én is rengeteg sorozatot nem néztem eleinte meg, mert az oldal leszólta és csak negatív véleménynyilvánítással illette. Aztán néhány ismerősömtől kaptam egy-egy ajánlást sorozatokra, és furcsa mód, az itt megírt "kritikával" teljesen ellentétes dolgokat tapasztaltam. Nagyon tetszettek, nevettem, sírtam és csodálkoztam egyszerre. Nagyon szerettem ezt az oldat, viszont már nem olvasom olyan gyakran, csak akkor ha végignéztem egy sorozatot és kíváncsi vagyok arra, hogy az oldal szerkesztője mit írt az adott sorozatról. Eddig sosem volt egyező a véleményünk, sőt a legtöbbször nagyon ideges lettem.

   Kedves Panda Dorama!
   Igen emberek vagyunk és természetes, hogy más a véleményünk. Az is igaz, hogy mindenki mást szeret és keres egy sorozatban.
   Viszont az olvasott kritikáidat úgy ítéltem meg, hogyha valami neked nem tetszik egy sorozatban - legyen az színész/színésznő, egy kis pillanat a sorozatból - akkor Te azt egyből leminősíted, hogy az a sorozat mennyire rossz és mennyire nézhetetlen szemétbe való dolog. Ezeket veszed csak figyelembe és ezen a ponton egyáltalán nem lépsz keresztül, hogy más, pozitívabb oldalról is megvizsgáld a sorozatot. Nálad vagy nagyon pozitív vagy nagyon negatív kritika létezik és nincs köztes út. Amúgy ezzel nincs is semmi baj.
   Az igazi ok, amiért írtam, az a Zsófinak írt hozzászólásod.
   Ahogy Te, úgy Ő is csak a véleményét fejezte ki. Nincs ebben semmi rossz, Te mégis felkaptad a vizet és - megbocsájts - elég b*nkón fejezted ki magad.
   Nem kérheted meg, hogy mit írjon le. Neki ez a véleménye és kész. Mivel Te vagy az oldal szerkesztője, ezt meg kell értened. El kell fogadnod azt, amit TE magad mondtál/írtál le: "emberek vagyunk, mindenkinek más a véleménye". Ez egy igazán jó tanács, mindenki számára.
   Rengeteg olvasód van, és közülük vannak, akik egyetértenek veled, vannak, akik inkább az is-is mellé teszik le a voksukat, és vannak akiknek egyáltalán nem tetszik a véleményed. Ne szóld le őket azért, mert építő kritikával, hozzászólással fel akarják hívni a figyelmed valami problémára, valami rosszra, amivel talán nem fejlődhetsz. Fogad el és próbálj változtatni rajta.
   Valamint szerintem kerüld a "senki sem kérte, hogy olvasd a bejegyzésem/blogom" -féle kijelentéseket, mert lehet, hogy hamar nem lesz egy követőd sem, mivel megbántod őket.
   Ahogy neked sem tetszett az olvasód hozzászólása, úgy nekik sem tetszhet az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásod.
   Ez is egy építő kritika!
   S.S.G.

   Törlés
  2. Kedves Névtelen!
   Nem mindenkinek egyforma az ízlése, ez így van rendjén.
   Látod, az én szeretett sorozataimat te például nem szereted, ezen nem vagyok felháborodva. Mindenki mást szeret és mindenki másban leli élvezetét. Szerintem a koreai sorozatipar elég nagy, hogy mindenki találjon benne számára megfelelőt! :)
   A Healer c. sorival kapcsolatban pedig nem értem a megjegyzésed, ugyanis azt a sorozatot én is nagyon szeretem, 8/10-re lett értékelve a blogon, szóval valakivel összekeverted. :)

   És akkor Kedves Névetelen 2?! :)
   Én semmiképp sem azért fektetek ennyi időt a blogba, hogy más kedvét elvegyem 1-1 sorozattól. Minden negatív véleményem után leírom, hogy aki úgy érzi, hogy neki tetszene ez a sorozat, az mindenképp adjon neki egy esélyt, mert lehet, hogy akár az illetőnek a kedvenc sorozata lesz.

   A bunkó megjegyzéshez kapcsolódva, igen, lehet, hogy kicsit bunkó voltam, de valljuk be, az illető nem épp kulturált módon adta tudtomra, hogy nem szereti a véleményemet. Úgy gondolom, hogy szépen is lehet közölni az emberrel. Rengeted beszélgetőpartnerem van így blogon belül is, akik teljesen más véleményen vannak egy egy sorozat kapcsán, mint én, mégis teljesen kulturáltan és barátias hangnemben el tudunk beszélni az adott témáról.
   Pontosan, neki ez a véleménye, ezt tiszteletben is tartom, azonban az 'olyan negatív vagy, hogy az már fáj' megszólalása nem is a sorozathoz kapcsolódott, hanem engem minősített vele, szóval azelőtt, hogy egyből nekem támadsz, talán az én szemszögemből is átnézhetnéd kicsit a dolgot.
   Ismételten amit te is leírtál, pontosan így van. Rengeteg hozzászólást kapok amiknek nagyon örülök is, mint mondtam, mindenki más véleményen van mindenről. Addig, ameddig ez normális hangnemben történik, addig nincs itt probléma.
   Csak gondolj bele, szerinted a fent említett hozzászólás, amin olyan nagyon fent vagy akadva, szerinted egy teljesen normális hangnemben megírt/kifejtett vélemény? Mert szerintem nem.
   A blogba rengeteg időt és munkát fektetek, amiért természetesen nem kapok semmit. Nem követőkért csinálom és nem azért, hogy híres legyen az oldalam. Valamit félreérthettél ezzel kapcsolatban is.
   És utolsó szó gyanánt is csak azt tudom mondani, hogy teljesen igazad van, én nagyon szeretem mikor valaki megcáfolja az egy-egy sorozathoz írt kritikámat. Mindig el is mondom, hogy ha már 1 embernek tetszett egy adott sorozat, akkor már megérte azt leforgatni.
   Itt a kulturált hangnemről és megnyilvánulásról van szó.
   Te sem várhatod el, hogy kedvesen és mosolyogva válaszoljak egy engem sértő megjegyzésre. Vagy te adott esetben ezt tennéd?

   Törlés