Sorozat: Voice 2

Voice 2

Műfaj: krimi, thriller
Részek száma: 12
Dátum: 2018
Csatorna: OCN

Ismertető: A pszichopata Mo Tae Goo halála után egy év telt el, a Golden Team nagyobb tekintélynek örvend mint valaha és ismét remekelnek az esetek megoldásában. Moo Jin Hyuk amerikába utazott kisfia kezelése miatt, de Kwon Joo különleges tehetségével és remek csapatával folytatja munkáját. Azonban miután főnőkük holttestét megcsonkítva megtalálják, a feje tetejére áll minden, s mint kiderül, 1 hónapjuk van arra, hogy megtalálják a gyilkosát, hisz utána az eltűnik. Do Kang Woo nyomozóval a helyszínen találkoznak, s bár nincs túl szép háttértörténete, Kwon Joo úgy dönt, hogy beveszi őt a csapatba arra az egy hónapra, míg meg nem találják a pszichopatát. Arra azonban álmaiban sem gondolt, hogy Kang Woo is kapcsolódik ehhez az esethez, méghozzá nem is kicsit.

Vélemény: A Bad Guys második évadának hatalmas, de tényleg hatalmas nagy kudarca után olyan szinten rettegtem ettől a sorozattól, elgondolkodtam azon, hogy egyáltalán meg akarom-e nézni. Nagyon féltem, hogy unalmas lesz és azt az eszméletlen jó első évadot nevetségessé teszik. De aztán végül mégis úgy voltam vele, hogy mindenképp megnézem, aztán lesz ami lesz. Így izgulva, rettegve, de bekapcsoltam az első részt, és le is nyomtam alig 2 nap alatt az összes részt.
Ami már a legelején nagyon tetszett, hogy a történet az első évad végétől indul nagyjából, vagyis inkább a főhősnő elmeséli nekünk, hogy mi történt az egy év alatt, ami a két sorozat között eltelt. Nagyon sajnáltam, hogy Jang Hyuk nem szerepel ebben az évadban, de szépen megmagyarázták a hiányát, sőt, még utalva is volt rá a soriban, ami nagyon nagyon tetszett, mert mind tudjátok, hogy mennyire szerettem őt az első évadban, és ezek a kis utalások nagyon szépek voltak.
A sorozat már az első perctől kezdve nagyon izgalmas és hihetetlen pörgős, csak úgy történnek a dolgok egymás után, de ettől függetlenül nagyon követhető, az első évadhoz hasonlóan nem dobálóznak a nevekkel, hanem mindent annyira járnak körül, hogy mi is tökéletesen megérthessük. Itt is kapunk kisebb eseteket (már jelentősen kevesebbet mint az első évadban), de az összes kis eset nagyon nagyon megrázó és megható volt, ahogyan azt már megszokhattuk.
És természetesen itt is egy fő gonoszra vezettek a szálak. Amikor haladtunk előre a sorozatban arra gondoltam, hogy ez is nagyon 'beteg' és brutál főszál, de az első évad azért megbotránkoztatóbb volt. Aztán az utolsó rész valahogy mégis addig csavarodott, míg engem is összezavart kicsit, de szerintem ez volt a cél, hisz így első dolgom az volt miután befejetem az utolsó részt, hogy megnéztem mikor lesz harmadik évad, ami amúgy jövőre lesz, szóval sokat nem kell rá várni.
A bitang jó és érdekes sztorit nem kell tovább ecsetelnem, hisz aki látta az első évadot annak elmondhatom, hogy hasonló kaliberű történetre számítson. A főhősnő ebben az évadban is hihetetlenül szerethető volt, a főhős pedig szerintem bitang menő. Kicsikét sem éreztem, hogy ez az évad gyengébb lenne, hisz egyszerűen tényleg olyan, mintha annak a folytatása lenne, még egy kicsikét sem éreztem gyengébbnek az első évadhoz képest, ami hatalmas szó, de tényleg.
Azt sajnáltam viszont, hogy csak 12 részes lett végül, mert simán megtolhatták volna még kisebb esetekkel, hogy kijöjjön a 16 rész, én személy szerint nagyon örültem volna neki. A harmadik évadot nagyon, de tényleg nagyon várom már, meg kell mondanom, hogy tényleg ez a legjobb krimi thriller a koreai sorozatok közül, pedig elég sokat láttam már, de messze ez a legjobb az összes közül és mindenkinek nagyon, de nagyon tudom ajánlani, mert egyszerűen wow. Ilyen ez a sori.
Nem tudom, hogy a harmadik évadban fog-e Jang Hyuk szerepelni, de tejóég bitang menő lenne a Lee Ha Na - Jang Hyuk - Lee Jin Wook trió, szinte lelki szemeim előtt látom, mennyire, de mennyire menő lenne. Nagyon remélem, hogy így lesz. És ezzel végére is értem ennek a résznek is, annyit tudok mondani, hogy aki látta az elsőt és hasonlóan félt mint én, az nyugodtan nézze meg, mert kicsit sem lett rosszabb, aki pedig még nem látta, arra vár az első két évad ami 28 részt jelent. Mindenképp adjatok neki egy esélyt, szerintem nagyon megéri.

Zene: A számok közül Kim Yeon Ji 'Voice' című száma nagyon tetszett, ami az első évadban lévő Kim Yuna számának kicsit gyorsított verziója, illetve még Dmeanor 'Stay There' című száma is nagyon tetszik.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak két főhősünket a szokásos módon.
Lee Ha Na - Kang Kwon Joo: Az első évadhoz hasonlóan egy nagyon rendes nő volt, aki nem túl beszédes, de csapatát kitűnően irányítja. Nagyon tetszett, hogy amikor Kang Woo-ról tudta meg a dolgokat, saját magának mondogatta, hogy ne ítélkezzen úgy, hogy csak az egyik oldalt hallotta. Tényleg egy borzasztóan megfontolt és hatalmas igazságérzettel rendelkező karakter, aki tökéletesen illik főszereplőként ebbe a sorozatba. Nagyon várom már a harmadik évadot, és a színésznő jövőbeli sorozatait is, egyszerűen tényleg nagyon kedvelem őt. Az is érdekes volt, ahogy egy kicsit, de tényleg nagyon kicsit, sőt, lehet csak én magyaráztam be magamnak, de egy kicsi vonzódást közte és a főhős között én akkor is éreztem, s bár a legnagyobb rémálmom, hogy romantikus szál kerül a sorozatba, de ha kicsit finomítgatnának a kapcsolatukon, szerintem nagyon menő lenne, mert na, mégiscsak. :DDD
Lee Jin Wook - Do Kang Woo: Hamar elborul az agya és ilyenkor mindenkivel kiabál, de tiszta szívéből segít annak, akinek kell és mindent belead, ha kell, saját életét kockáztatja. Nem akarok spoilerezni, de ez a sztori amit a részéről belefűztek, nagyon izgissé tette az egész sorozatot, kíváncsi voltam, hogy mi az igazi háttérsztorija és mi fog ebből az egészből kisülni. Egy lelkileg ingatag főszereplőt kaptunk, akinek szörnyű gyerekkora volt, de mégis megpróbál úgy felnőni, hogy büszke lehessen magára. Engem nagyon, de nagyon megfogott a karakter. Jin Wook sokatok kedvence, jól tudom, de eddig valahogy sohasem sikerült a karaktereit megkedvelnem, valahogy én nem láttam benne azt, amiért mindenki oda van érte. Hát az tény, hogy messze ez volt a legjobb szerepe, borzasztóan jól állt neki, és nagyon valószínű, hogy szerepelni fog a kövi évadban, szóval alig várom már azt, hogy végre elkezdjék a harmadik évadot sugározni.

" Vétkezni emberi dolog, 
de vétkeinket igazolni már ördögi gonoszságra vall. "

Történet: 9/10
Zene: 8/10
Színészek: 10/10
Karakterek: 10/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése