Érdekesség pár színészről - 2014

  Sziasztok! Összedobtam egy bejegyzést pár színészről. Fontos, hogy nem sorrendben vannak, mert olyan sok mindenkit szeretek, így nem igazán tudom rangsorolni őket.

Kim Soo Hyun

Született: 1988. február 16. 
Személyes vélemény: Ha nagyon rangsorolni akarom őket, akkor ő lenne a második kedvenc, egy picivel marad le Joo Won mögött. Természetesen kedvencem, egyszerűen imádom őt. De persze nem csak a cuki fejéért. Sorozatról sorozatra, filmről filmre bizonyosodott be, hogy ő bizony korunk egyik legkiemelkedőbb színésze, hiszen karakterei ég és föld távolságra állnak egymástól. Mindemellett nagyon helyes, ráadásul mindig mosolyog. Egyszóval nem csak jó, hanem szimpatikus is. Szoktam nézni róla ilyen kis külön filmeket, esetleg bakikat, s állandóan fülig ér a szája. Nagyon imádnivaló. Amit viszont észrevettem, hogy bár színészi tehetsége leírhatatlan, nem igazán tud nyilvánosság előtt beszélni (?). Igazából én sem értem, hogy lehet ez. Olvastam, hogy fiatalabb korában elég visszahúzódó volt, és ez még látszik rajta. Amit kicsit sajnálni lehet, hogy én úgy vettem észre, inkább modell és reklámszínész. Hiszen naponta jönnek ki új és új fotók, ráadásul annyi reklámja van, amennyi hajam szála nekem. Reméljük a jövőben több sorozatban találkozhatunk vele.
Érdekességek: Mint említettem, fiatal korában igen csendes és visszahúzódó gyerkőc volt, fene gondolta, hogy színész lesz belőle. Tudni illik, hogy fiatal kora ellenére már számos díjat bezsebelt, mindezek közül a legtöbbet a The Moon Embraces The Sun-ban lévő alakításáért kapta (nem is csodálom), valamint a Secretly, Greatly című filmbeli alakításáért is. De, ez csak a kezdet: szinte az összes sorozatából kapott díjakat, s nem egy reklám elismerést zsebelt be. Másik érdekesség róla, hogy elég sokat küzd szívritmuszavarral, ami elég kellemetlen tud lenni (én már csak tudom), mégis az orvosok megerősítették, hogy készen áll a katonai szolgálatra.

Park Shi Hoo

Született: 1977. február 15.
Személyes vélemény: Itt is el kell mondanom, hogy nem csak a cuki fejéért szeretem, hanem mert ténylegesen remek színész. Imádom az összes szerepét. Pont. Aki ismeri, tudja, hogy egyszerűen nincs mit írnom róla, hisz annyira jó. Amit icipicit bánok, hogy eddigi szerepeiben (bár erősen eltértek egymástól) mindig egy fő cél vezérelte a főhőst: és az a bosszú. Lehet az vígjáték, dráma vagy éppen thriller, Park Shi Hoo mindig a bosszúszomjas karaktereket fogja ki magának, amit bár remekül hoz, legközelebb mégis inkább mondjuk egy akciófilmben látnám. De, ez nehogy elrettentsen senkit. Összes karakteréből a maximumot hozza ki, s bár szegény állandóan megszívja a ronda vagy éppen tehetségtelen (vagy kettő az egyben) színésznőkkel, mégis érdemes, már csak őérte is belekezdeni az adott sorozatba, hiszen állandóan emeli annak színvonalát. S megjegyezném, hogy vörös a fejem az irigységtől: egyszerűen imádom a fogsorát, tökéletes, és remekül áll neki.
Érdekességek: A legnagyobb érdekesség ami hozzá fűződik (sajnos), hogy volt egy nagyobb botránya nemrégiben, így kénytelen volt máshol alkalmazni a tehetségét. A botrányáról annyit, hogy egy nő feljelentés tett, miszerint Park Shi Hoo megerőszakolta. Persze ezt nem sikerült bebizonyítani, valószínű, az egész csak kitalált volt. Mégis nagyot csattant a hírnevén, bár szerencsére sikerült túlélnie (képletesen).

Seo In Guk

Született: 1987. október 23.
Személyes vélemény: Óóó, anno mikor először láttam kedvencem lett. Nem túl jóképű, de annál jobb szerepei és annál jobb sorozatai vannak. Nagyon bírom őt. Bár róla is elmondható, hogy sok karaktere egy azon tulajdonsággal rendelkezik és ez a poéngyár. Imádom, de tényleg. Amit még muszáj megemlítenem, hogy a koreai "idoloknál" alap elvárás (nem szó szerint), hogy naaagyon vékony láb, és kigyúrt has meg kéz. Szerencsére (és szerintem egyetlen fiatal színész) neki igenis férfias testalkata van. Van combja, van feneke, így nem néz ki hurkapálcikának alul, és kigyúrt állatnak felül. Egyszóval az összkép remek, tényleg imádom a testalkatát.
Érdekességek: Annyit, hogy egy szegény családból származik, s minden vágya volt az éneklés és a színészkedés. 2009-ben szerencsére ez valóra is vált, amikor ugyanis megnyerte a K Superstar tehetségkutatót.

Lee Min Ho

Született: 1987. június 22.
Személyes vélemény: Korea nagy kedvence, a csúnya ámde tehetséges Lee Min Ho! Bár a csúnya jelző nem éppen illik rá, azért nem egy szívtipró, meg kell hagyni. Számomra kicsit furcsa, hogyan lett mindenki nagy kedvence. Persze én is nagyon szeretem, anno amikor elkezdtem sorozatozni, az első színészek között volt. Mégis úgy gondolom, vannak tőle kicsit tehetségesebb színészek, akik inkább megérdemelnék a kedvenc jelzőt. DE, mivel ide került, ez azt jelenti, hogy én is nagyon szeretem, szóval no para. Neki elég sokféle és színes karaktere volt. Azonban ezt többé kevésbé nem sikerült eltalálni. Úgy gondolom, a diákszerep egyáltalán nem illik hozzá, s sajnos van 1-2 sorozat, ahol "gyerekruhába" öltöztették. Mindezek ellenére, ott, ahol éppen jó karaktert alakít, tényleg a legjobbak között van. Örülök, hogy tehetséges, és annak is, hogy nem egy adott jellemvonáson futnak a szerepei. Egyszóval tényleg remek.
Érdekességek: Kicsi korában focista akart lenni, de egy sérülés következtében új álmot kellett találnia magának. Amit még illik tudni róla, hogy 2006-ban volt egy nagyon súlyos balesete, közel egy évig lábadozott. S még így utolsó szó gyanánt megjegyzem, hogy állítólag a BOF-es srácokkal a való életben is legjobb barátok - ezdecukimár :D.

Lee Jong Suk

Született: 1989. szeptember 14.
Személyes vélemény: Róla is azt tudom mondani, hogy első színészek között volt, amikor elkezdtem sorozatokat nézni. Amit különösen szeretek benne, hogy mindig remek, hozzáillő szerepeket választ magának. Hiszen ha megnézzük, a legtöbb karaktere igazából nagyon nagyon hasonló egymásra. De, ez nem baj. Hiszen ezt az alakítást remekül hozza, jól illik hozzá a védelmező, ámde bohókás jellem. Ő volt az a színész, akit mikor először láttam azt mondtam: ez de csúnya. De a sorozat végére elég jóképűnek találtam. Bár most így ránézve ilyen elmegy kategória. Viszont nagyon szeretem az anyajegyét a szeménél és a szájánál. Olyan Lee Jong Suk-os.
Érdekességek: Szerencsére, vagy éppen nem, nem egy balhés pasi. Ezzel azt akarom mondani, hogy se érdekes háttér, se balesetek, se botrányok nem köthetőek a nevéhez. Talán amit meg lehet említeni, hogy ő lett a legfiatalabb férfimodell a Szöuli Collection programban.

Lee Hong Ki

Született: 1990. március 2.
Személyes vélemény: Őt nem is azért említem meg, mert olyan hű meg ha jó színész. Nem is tudom, kellemessé teszi a sorozatokat amikben szerepel. Nem tudom máshogy kifejezni magam. Ha kritikus szemmel nézzem, tényleg nem a legjobb színész, hiszen itt-ott hagy kivetnivalót maga után. Mégis annyira élveztem a sorozatait, hogy ez az apróság egyáltalán nem zavart. Az aranyos és üde karaktere meg úgy össz-vissz az egész énje tényleg nagyon szerethetővé teszi, amit ritkán lehet elmondani egy színészről. Szóval nagyon kíváncsi vagyok, hogy a jövőben mit fog még mutatni.
Érdekességek: Gyerekszínészként kezdte, majd az énekléssel folytatta 17 évesen. Sok más színésszel ellentétben ő műsorvezető is, amit személy szerint szívesen megnéznék. Érdekessége, hogy szereti a körömdíszítést, évente nagyon sokat költ körömlakkokra (?), s saját könyvet is vezet a témával kapcsolatban. Saját bevallása szerint kicsi korában nagyon rossz volt, elég sok sulis balhéba keveredett, egyszóval megnehezítette anyja éveit.

Lee Seung Ki

Született: 1987. január 13.
Személyes vélemény: Egy újabb színész, akit nem a szépségéért, hanem a tehetségéért szeretek. Ám az is megkérdőjelezhető. Szerintem ő is inkább csak szerencsésen választ magának karaktereket. Bár így belegondolva ezek azért kicsit eltérnek egymástól. Mindenesetre ő is osztozik a Lee Hong Ki-nál írt véleményemen: nagyon sok kellemes percet nyújtott számomra a szereplése. S megjegyezném, hogy amúgy ez a színész úgy néz ki, mint egy 17 éves. Fene se hiszi el, hogy durván tíz évvel idősebb ennél...
Érdekességek: A legtöbb színész azt vallja magáról, hogy kis rosszfiú volt a suliban. Lee Seung Ki ezzel ellentétben igencsak példás tanuló volt, még a diákönkormányzat elnökének is megválasztották. De úgy látszik esze helyet mégis csak a tehetségére épített: énekesként kezdte, konkrétan berobbant a hírességek világába. Mindemellett most már színészkedik és modellkedik is.

Ji Sung

Született: 1977. február 27.
Személyes vélemény: Hogy ne csak a fiatal színészeket említsem, itt van egy 37 éves kész férfi, akinek jobbnál jobb szerepei vannak. Róla sem lehet elmondani, hogy hű de jóképű, mégis férfias és sármos. Valamint nem kis fogpiszkáló. Normális testalkat kérlek szépen. Nade, színészi tehetségére kitérve van lazább, és komolyabb szerepe is. Ez utóbbi döntő karrierjére nézve. Imádtam látni komoly és bosszúszomjas pasiként, valamint vicces, nemtörődöm "gyerekként" is. Tényleg egyik kedvenc idősebb színészem.
Érdekességek: Szülei pedagógusok, így őt is annak akarták, de ő mégis a színészkedés mellett döntött. Szerencsére ez sikerült is, hamar felfigyeltek rá, mint fiatal tehetség. Persze ez nekem, 17 éves fejjel azért elég rég volt. Felesége is van, lassan már 1 éve, ami eléggé várható már egy 37 éves színésztől.

Joo Won

Született: 1987. szeptember 30.
Személyes vélemény: Ahogy Soo Hyun-nál említettem, ő a kedvenc színészem. Érdekes, hogy nem egyből lett a kedvencem. Sőt, legelőször nem szerettem, mert pont belefogtam a legrosszabb sorozatába. Aztán láttam autista orvosként, bosszúszomjas oltalmazóként, és teljesen megváltozott a véleményem. Szerintem ő az egyik legjobb színész, és nem csak a koreaiak között. Egyszerűen imádom és kész. Remélem sokáig fog még színészkedni.
Érdekességek: Állítólag eléggé befelé forduló személyiség volt, de szerencsére ezen túlnőtt, a színészkedést választotta álmának és szenvedélyének. A suliban mindig törpe volt, aztán láss csodát, hirtelen nagyon megnőtt a gyerek. Elmondása szerint nem szereti a tiszteletlen és részeg nőket, de imádja az amerikai kávét. Azt is bevallotta, hogy a csókjelenetekre videóval készült fel.

Jung Yong Hwa

Született: 1989. június 22. 
Személyes Vélemény: Első színész, akinek egyből megjegyeztem a nevét, de a mai napig nem tudom leírni helyesen. Valamint egyetlen színész is, akinek a szerepein kívül a hangját is nagyon szeretem. A legtöbb színész énekes is, bár rajta kívül tényleg senkire sem tudom azt mondani, hogy jó a hangja. Elég kényes vagyok ez ügyben. De, őt egyszerűen imádom. Annyira szépen énekel. És még tehetséges is. Hát kész. Mást nem is igen tudok ide mondani, tényleg egyik kedvenc koreai énekes színészem. Majd még lehet csinálok egy összeállítást a kedvenc koreai énekeseimről is. Bár abból nincs sok.
Érdekességek: Különösebb dolgokat nem lehet tudni róla. A zenének szentelte az életét, csatlakozott a CN Blue együtteshez a japáni debütálása után. 

Jung Il Woo

Született: 1987. szeptember 9.
Személyes vélemény: Ő az a színész, aki se nem jó, se nem szép, mégis imádom az összes sorozatát. Ha belegondoltok az összes szerepe ugyanolyan: vicces, poénkodó, kicsit beképzelt, de mindig ott van az a fájdalmas múlt. Állandóan ez a szerep. De, ez a karakter imádnivaló, szóval tényleg élvezem sorozatról sorozatra találkozni vele. Nagyon feldobja az egészet, és mára már olyan színész lett, akiért elkezdem a sorozatot. És nemcsak feltűnik, hogy benne van. Szóval tényleg nagyon, nagyon szeretem, annak ellenére, hogy nem a legjobb színész. És nem is a leghelyesebb. Bár ezen a fenti képen nem is rossz.
Érdekességek: Ami talán a legérdekesebb, hogy fiatalabb korában, pontosabban 2006-ban szenvedett egy súlyos balesetet lovaglás közben.

Park Hae Jin

Született: 1983. május 1.
Személyes vélemény: Ez a pasi valamiért annyira megfogott engem, hogy az elképesztő. Ha nem Kim Soo Hyun-nal szerepelt volna, komolyan mondom csak neki szurkolok. Hae Jin nem csak jó színész, szerintem nagyon helyes is. Igazán férfias arca van. Tetszik nekem. Sajnos azt kell hogy mondjam, nincs sok sorozata, így kénytelen voltam beérni kettővel. Mindenesetre, nekem sok idő kell, míg azt tudom mondani egy színészre, hogy szeretem. Őt a legelső perceitől imádom. Fene tudja hogy. Eszméletlen szimpatikus, és csak remélni tudom, hogy a jövőben rengeteg sorozata lesz. Szerencsére novemberben indul egy 11 részes krimi, ahol főszerepet kapott, szóval tűkön ülve várom.
Érdekességek: Szülei elváltak, majd 17 év múlva jött vissza édesanyjával.

18 megjegyzés:

  1. A Gu Family book-ot szerintem nézd meg, mert érdemes, én imádtam:D és az nem igaz h nem happy end, inkább azt mondanám, hogy nyitott végű.:D Sírni sírtam, de rohadt jó sorozat.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt mondod? Olvastam, hogy ilyen reinkarnációs vége van. Nem volt zavaró ?

      Törlés
    2. egyáltalán nem.:D amúgy szerintem nem szabad úgy gondolkodni, hogy azért nem nézel meg egy sorit, mert szomorú a vége.:D
      Ha maga a sorozat jó, akkor máris egyel több élmény.:D ha kihagyod az kár.:D főleg ilyen jó sorozatot.:D

      Törlés
    3. Jogos :D teljesen igazad van, de azért nálam erősen befolyásol az, hogy milyen is lett e az adott sori vége :D de tényleg kíváncsi vagyok rá, úgyhogy meg fogom nézni :D

      Törlés
  2. Kb nekem is ők a favoritok. Egyetlen színészt hiányoltam csupán: Song Seung- heon-t. Nem tudom láttad-e tőle az East of eden című sorozatot? Ha nem, feltétlenül nézd meg!!!! Igaz kicsit hosszú, 56 részes, de életem egyik legnagyobb filmje. Nem könnyű darab, de ahogy olvasom a blogodat, és kirajzolódott számomra az ízlésed, szerintem tetszeni fog. (csak az első pár sírós- rívós részeken kell túl jutni.:D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem mertem belevágni hosszú sorozatokba, de mindenképp utána nézek :D biztos nagyon jó sorozat, ha ilyen lelkesen írsz róla :D

      Törlés
  3. Érdekes, hogy Joo Won-t a leggyengébb sorozatában láttad először. Nálam most ő a N1. A Bridal Mask-ot nem szabad kihagyni, de javasolnám a Baker King Kim Tak Gu-t is, ez utóbbi 50%-os nézettséggel ment! Többnyire én is ezeket a színészeket kedvelem, akiket te, de nálam sokkal hosszabb a lista.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, kifogtam :D mindenképp sort kerítek rá :D

      Törlés
  4. Ne haragudj, de Ji Sungnál kijavítanád a születési évét 1977-re? Csak mert valószínűleg elütötted 1997-re :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igazad van :D nagyon köszi, hogy szóltál :D

      Törlés
  5. Nagyon jól összefoglaltad. Nekem még kedvenc Kim Nam Gil és Lee Jun Ki. Jung Il Woo nem jó képű? Szerintem jól nézki. Nekem az első filmje a Return of Iljimae volt. Abba lopta magát a szívembe. Lee Seung Ki a Brilliant Legacyban, míg Lee Jong Suk a Secret Gardenben lett kedvenc.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nekem nem legjobbképű :D de természetesen nem rossz :D a Return of Iljimae-val én is szemeztem, csak még nem került sor rá :D

      Törlés
  6. Nagyon tetszik amit írtál -
    nagyon sok kedvencem van közöttük - illetve alig van olyan - aki nem a kedvencem nekem is.
    Ahogy írtad KSH mindig nevet - nekem Lee Seung Gi az akinek a nevét kimondva a mosoly jut eszembe - pedig azért jó pár filmjében elég komoly képet vágott - mégis az egész ember - egy boldogságot sugárzó érzést ad.
    A csillagjegy elnevezéseket nézd át - mert szerintem nem stimmel néhol.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy szóltál, le fogom ellenőrizni őket :D

      Törlés
  7. Bocs az Off-ért. Jung hwa nem csatlakozott, hanem maga alapította a barátaival a CNBLUE együttest, aminek az óta is vezetője.Ma már a szóló kariere is beindult. Amivel komoly sikereket ért el, de ennek ellenére, 2 lemezt is kiadtak az együttessel is.

    VálaszTörlés
  8. Remélem bővülni fog a lista,mert Park Bogum annyira dobogós :) -nekem legalább is. Köszi az összefoglalót!
    Ágoca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, ez a lista 2 éves, azóta szerintem 5x ennyi kedvencem van, Park Bo Gum természetesen közöttük van :)

      Törlés