Sorozat: Moonlight Drawn by Clouds

Moonlight Drawn by Clouds

Műfaj: romantikus, vígjáték, történelmi
Részek száma: 18
Dátum: 2016

Csatorna: KBS2

Ismertető: Hong Ra On egy kedves, élettel teli lány, aki kiskora óta fiúként él, ennek okát pedig ő maga sem tudja. Kislányként elszakadt édesanyjától, akiről azóta semmit sem hallott. Élete fenekestül felfordul (már ha nem lenne így is elég nehéz dolga szegénynek) amikor egy keveredés folytán eunuchként kerül a palotába, ahol minden teszten átmegy akarata ellenére. Ra On próbál megszökni, azonban a koronaherceg személyes eunuchjaként végzi, aki kezdetben azért veszi maga mellé, hogy piszkálhassa, de hamar megszereti az élettel teli... ööö fiút. Hong Ra On szépen lassan beleszeret a nemzet jövendőbeli királyába, de múltja és kiléte egyre inkább kezd felszínre törni, ami nem csak az ő és a koronaherceg életét bolygatja fel, hanem az egész nemzetét.


Vélemény: Én is egyike voltam azoknak, akik majd kiugrottak bőrükből mikor meglátták, hogy Park Bo Gum végre abszolút főszereplőként egy történelmi sorozatban kapott szerepet. A színésznőt is kedvelem, így egy nagyon aranyos, vicces és élettel teli sorozatra számítottam. Hát nem is tudom... talán többé kevésbé sikerült ezt összehozni. Sok minden volt ami tetszett, és akadtak olyan dolgok is, amik annyira nem.
A sztori aranyosan és érdekesen indul, amikor a leányzó bekerül a palotába és a koronaherceg mellett végzi, már süt az egészről, hogy remek lehetőségek állnak a történet folytatására. Nem is tudom, talán a 10. részig nagyon élettel teli volt és akadtak benne kellőképp drámai jelenetek is. Aranyosak voltak együtt, viccesek voltak a jelenetek, úgy áradt az egészből a boldogság. A 10. rész után azonban volt egy kisebb - nagyobb bukta. Sajnos.
A sztori szó szerint megállt, és semmi másról nem szólt a dolog, csak hogy a leány mennyire szereti a koronaherceget, de tudja, hogy ezt neki nem szabad, így minden részben lenyomott vagy 15 monológot arról, hogy boldogságot kíván a hercegnek. Ez alapjáraton nem lett volna olyan nagyon rossz, de hát kérem szépen, mégis csak egy vígjátékról van szó... S hiába indult be utána már a sztori ismét, az a jó pár rész felesleges volt.
Ez pedig nekem... nos annyira nem tetszett. Egy idő után sokkal jobban élveztem azokat a jeleneteket, amikor csak a koronahercegünk igyekszik megóvni pozícióját. A sorozat végével úgy voltam, hogy hát oké... nem is értettem, hogy ha egy abszolút romantikus-vígjátékról szól, miért kell megölni egyes szereplőket full nyomorúságban. Ezt sosem fogom megérteni, most sem sikerült, és szerintem soha nem is fog sikerülni, teljesen értelmetlen volt.
Mindezektől független ha valaki megkérdi, ajánlom-e a sorozatot, abszolút igen a válasz, már csak Park Bo Gum karakteréért is érdemes megnézni. No meg ha azt a pár semmilyen részt elfelejtjük, egy nagyon aranyos szerelmi történettel találkozunk, amiben akad egy két apró titok még izgalmasabbá téve az egészet. Sokat gondolkodtam hányasra pontozzam, végül nyolcast adok rá, de hatalmas jóindulattal és fél szemem becsukva.

Zene: Rengeteg OST született a sorozathoz, amiben bizony akadtak nagyon jók. Nagyon nagy kedvencem nem lett, de mind nagyon szép: Beige, Hwang Chiyeul 'Because I Miss You', Park Bo Gum 'My Person', K.Will 'Melting', Sung SiKyung 'Fondly, Goodbye', Ben 'Misty Road'. Tessék hallgatgatni őket.

Szereplők: No és akkor lássuk csak történetünk főhőseit sorjában.
Park Bo Gum - Koronaherceg: Egy magát egyenesen hülyének tettető srác, aki valójában nagyon okos és ravasz, jól tudja, csak így élheti túl. Ahogy fent is mondtam, ő volt az egyetlen karakter akiért érdemes megnézni az egész sorit. Egy borzasztóan aranyos, vicces, beképzelt, de ugyanakkor hihetetlen okos pasiról van szó. Park Bo Gum tökéletes volt erre a szerepre, ő volt az aki igazán megtestesítette a herceg mivoltát. Remek arcjátékával és azokkal a hangleejtéseivel szerintem mindenki szívébe belelopta magát. Érdekes volt számomra, hogy ezúttal nem egy minden hatalmas magának tulajdonító, erős herceg volt a főhős, hanem sokkal inkább egy gyengébb, hatalmától megfosztott koronaherceget kaptunk, amire Park Bo Gum teljességgel tökéletes volt. Nagyon remélem, hogy a jövőben még nagyon sok történelmi sorozata lesz, mert borzasztóan jól állnak rajta ezek a ruhák (is).
Kim You Jung - Hong Ra On: Egy kedves, élettel teli lány, aki jól tudja, nem szabad beleszeretnie a koronahercegbe, no de ki bírna neki ellenállni, most őszintén? Őszintén RaOn karakterét én az elején nagyon szerettem, tényleg olyan vidám és játékos volt mint az egész sorozat. Aztán amikor ott sínylődött a szerelme miatt, na az már annyira nem tetszett. Persze teljesen normális volt, de nekem akkor is sok volt. Sokkal jobban meg lehetett volna ezt oldani, de már késő bánat. Az sem nagyon tetszett, ahogy Yoon Sung-hoz állt, sokszor elfelejtett köszönetet mondani, s bár mondta ő, hogy sajnálja amiért nem tudja szeretni, mégsem éreztem olyan nagy őszinteségét részéről. Mindenesetre Park Bo Gum mellett aranyos volt. A színésznőről nem tudom eldönteni, hogy most jó-e vagy sem, én úgy érzem kicsiként sokkal több élet volt a színjátékában, kicsit olyan mintha belefáradt volna, aminek nem lenne szabad.
Jin Young - Kim Yoon Sung: Számomra teljesen meglepetés volt, hogy ő is többé kevésbé főszereplőként játszik ebben a sorozatban. Nagyon örültem neki, ugyanakkor már a legelején sajnáltam, mert sejtettem milyen sors vár majd rá. Aztán valahogy alig szerepelt végül. Néha feltűnt, megmentette a főhősnőt, aztán ismét eltűnt akár részekre is. Én sokkal jobban szerettem volna, hogy picit többet szerepeljen, így számomra kidolgozatlan lett a karakter, ezt pedig tényleg nagyon bánom, mert jó színészről van szó, igazán jó lett volna, ha picikét rá is figyelnek. Remélem, hogy a színésznek a jövőben hagynak egy kis esélyt kibontakozni, no meg énekelni is. Összességében tehát ennyi is lett volna a bejegyzés, ez a sorozat is véget ért egy szempillantás alatt, de sebaj, elég sok sorozat vár most az indulás pillanatára, lesz mivel pótolni.

"Az ember nem tudja befolyásolni, 
milyen utat választ a szíve."

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

6 megjegyzés:

 1. Park Bo Gumnak én is örültem, alig vártam hogy megnézhessem, de számomra negatív élmény lett. eddig szinte minden általam kiválasztott dorama elnyerte a tetszésemet, de ebben szinte semennyi kémiát nem éreztem a 2 főszereplő között, emiatt nem élveztem. 4 részt intéztem el 2 óra alatt(ami eredetileg 4 óra lenne), annyiszor tekertem bele mert untam. nem a csaj volt a kedvencem, hanem Huyn Kim és Crown Prince. nem azt mondom hogy ne nézzétek meg, mert igenis jó a sztorija, de számomra nem volt érezhető a kémia a két főszereplő között.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen... :-/. Sajnálom, hogy nem tetszett, nekem sem lett a kedvencem.

   Törlés
 2. Szia!
  Én nem értek veled egyet pár dologban. Szerintem egyáltalán nem állt le a sztori sehol sem. És szerintem Kim You Jung nem égett ki, rosszul látod. És Kim Yoon Sung sem tűnt el részekre. És a halála sem volt hiábavaló. -Ezt azért írom le, mert szerintem az ő halálára gondoltál, mikor azt írtad, hogy nem érted miért kell egyes szereplőket full nyomorúságból megölni. Ha tévedtem, akkor bocsi.- Megmentette a szerelmét. Az a szomorú, hogy neki ez volt a sorsa, de én úgy gondolom, hogy boldogan halt meg. Megmentette azt, aki a legfontosabb volt számára a világon, és az ő karjaiban távozott örökre.
  Egy pár résznél megfordult a fejembe, hogy igazán jó lenne, ha Yoon Sung-ot és a trónörököst összegyúrhatnánk és így mindketten boldogok lehetnének a nővel, akit szeretnek, de ez lehetetlen és ez igazán szomorú.
  Viszont engem is zavart egy pár dolog. Például az, hogy Raon egész végig férfiruhát viselt. Jó, tudom, hogy rejtőzködnie kellett, de akkor is zavart. És ez a hülye felfogás, hogy ha valaki elkövet valami megbocsáthatatlan bűnt, akkor azzal nem csak őt, de a gyerekét is megbélyegzik, egyes esetekben örökre.
  Összességében én imádtam az egészet, még ha egy pár dolog bosszúságot is okozott. Sehol sem éreztem, hogy unnám a történetet, helyette azt, hogy legszívesebben leütném valamelyik főszereplőt( itt a trónörökösre és Raon-ra gondoltam, Yoon Jung-ot egyszer sem akartam bántani). Nos, azt hiszem, mindent leírtam és kiveséztem.
  Lucy voltam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Igen, rá értettem, hisz alig formáltak neki karaktert, megkaptuk azt a fiút, aki bár rossz családba született mégis nagyon kedves és rendes, beleszeret a lányba, aki szinte észre sem veszi, majd meghal érte. Én inkább adtam volna egy esélyt a karakternek, hogy a jövőben valamikor boldog legyen valaki mással.
   Hülye felfogás, de hát régen ez így volt sajnos, sőt, néha még ma is.
   Örülök, hogy leírtad a véleményed, és annak is, hogy tetszett a sorozat, remélem a jövőben sokat írsz majd még! :)

   Törlés
 3. Hogy tudom megnézni a teljes sorozatot.

  VálaszTörlés