Sorozat: Black

Black

Műfaj: romantikus, krimi, thriller, fantasztikus
Részek száma: 18
Dátum: 2017
Csatorna: OCN

Ismertető: Történetünk főhőse Kang Ha Ram, aki gyerekkorától kezdve fekete árnyat lát azok közelében, akik hamarosan meg fognak halni, ha pedig hozzáér az illetőhöz, a halálát is látja. Emiatt sohasem tudott rendes életet élni, próbálja figyelmen kívül hagyni az embereket. Főhősünk, Han Moo Gang nyomozóként dolgozik. Kissé esetlen és nem igazán bírja gyomorral a munkáját, de azért igyekszik. Főhőseink találkoznak, s kiderül, hogy a férfi Ha Ram gyerekkori szerelme, emiatt elmondja neki képességét, és összefognak, hogy segíthessenek az embereknek elkerülni a halált. De sajnos akciójuk hamar kudarcba fullad. Moo Gang egy golyót kap a fejébe, amibe bele is hal. Azonban a boncasztalon felébred. Mindenki meglepődve és ugyanakkor megkönnyebbülve fogadja a férfi visszatértét, azonban senkinek sejtelme sincs róla, hogy Moo Gang hirtelen személyiségváltozásának az oka nem az, hogy elvesztette az emlékeit a sérülés következtében, hanem hogy egy kaszás megszállta az üresen maradt testét.

Vélemény: Az OCN drámákat szinte kivétel nélkül nézni szoktam, mert nagyon szeretem azt a hangulatot, amit szinte minden sorozatban megteremtenek, úgyhogy ez sem maradhatott ki. Én nem olvastam ismertetőt mielőtt elkezdtem nézni, de szerintem még így ismertetővel is elég furán hangzik az egész. Nos igen, az első pár rész furcsa volt. Sehova sem tudtam tenni ezt az egészet.
De én mondom, ha az ember kicsit belerázódik a sztoriba és a hangulatba, akkor onnantól csupa izgalom vár. Én is meglepődve tapasztaltam, hogy részről részre egyre izgisebb lett, és ahogy picit megszoktam a légkört egyből egy izgalmas kis sztori lett belőle. Talán a 4. részig volt fura az egész, de utána minden remek volt. Na és akkor lássuk csak mi is volt, ami megfogott benne.
Ami mindenképp a legmegkapóbb volt az egészben az maga a sztori. Nagyon tetszett, hogy keresték a főgonoszt, de azt jó nehezen érték el. Épp csak az utolsó részekbe derült ki, hogy ki is az aki ezt az egészet elkezdte, de addig több emberrel is elbántak, akik nem épp helyesen cselekedtek és akik képbe kerültek az ügyet illetően. Szépen építették fel az egészet, nem volt egyáltalán katyvasz.
Izgalmas volt, szépen burkolt és megható is egyben. Borzasztóan jó volt, hogy minden szálat nagyon szépen lezártak, így nem maradnak kérdések a végére bennünk. A 18 rész tökéletes választás volt, nem volt sem sok sem kevés, pont elég volt ahhoz, hogy minden szépen lezárjanak, és egy kis drámát is kapjunk az izgalom mellé, ami ehhez a sztorihoz tényleg elengedhetetlen volt.
Az izgalmas jelenetek kellőképpen azok voltak, akció jelenetek csillagos ötöst érdemelnek. A megható részek pedig nagyon azok voltak, gyönyörű zenei aláfestéssel. Nagyon tetszett az egész, ahova fajult az egész sztori. SPOILER: Hamar rájöttem, hogy ki is  mi kaszásunk, hiába nem volt sok rá utaló jel olyan egyértelmű volt, de sikerült jó sokszor meglepniük, főleg a fiú halálát illetően. 
Csavarták a szálakat keményen, de hát szerintem rohadt izgis lett így. Szörnyen sajnáltam őt, hihetetlen igazságtalanul és ketyetlenül halt meg. De csavarokra visszatérve, nagyon örültem, hogy sikerült meglepniük még úgy is, hogy tudtam ki a kaszás. Szörnyen szomorú volt, igazságtalan és nagyon-nagyon könnyfacsaró. Na és akkor itt is lenne a SPOILER VÉGE.
Ami még nagyon tetszett az a két főhős közötti románc. Bár kicsit fura belegondolni, hogy ehhez a sztorihoz szerelmi szálat csinálnak, de jobban illett bele mint gondoltam volna. Ahogy szép lassan megismerik egymást és egyre közelebb kerülnek egymáshoz, tényleg nagyon szép volt. De a legcukibb akkor is a kaszásunk volt. Annyit nevettem rajta hogy azt nem tudom leírni nektek, komolyan xD.
Az a szöveg amit mindig levágott, hogy az emberek így az emberek úgy. Minden pénzt megért, komolyan XD. Ahogyan neki is érzései lesznek. És nem feltétlen csak a szerelemről van szó, hanem ahogyan elkezdi érezni azt, hogy mi igazságtalan, ahogyan szomorú lesz és segít az embereken. Nagyon szépen felépítették a karaktert és nagyon szép és megható volt a fejlődése a legvégéig.
Többet nem is mondanék itt, még a karaktereknél. Összességében láthattátok, hogy nagyon jó kis sztorit sikerült összedobni az OCN-nek ismét, amit mindenkinek nagyon tudok ajánlani, mert tényleg felettébb érdekesre és meghatóra sikeredetett. Egyedül a végével nem tudtam megbékélni, de hát mostmár ez van. Mindenkinek ajánlom, mert ha belerázódunk akkor nincs menekvés.

Zene: Gyönyörű volt mind a három, ami a sorozathoz készült, és szerencsére sokszor is hallhattuk őket a jelenetek alatt. Mind a három gépen maradt: Min Chae 'Another Me', Eesa 'Like a Film' és South Club 'Take Me Out'.

Szereplők: Na és akkor lássuk csak történetünk két főhősét a szokásos módon.
Song Seung Heon - Han Moo Gang / 444: Először egy kedves, kissé esetlen, folyton hányós pasit kapunk, aki nagyon aranyos a kis rózsaszín felsőjében. A balesete után azonban egy komor, hidegszívű és profi öltönyös fickót kapunk aki nem riad vissza semmitől. Ez karakter szempontjából annyira nem lényeges, hiszen tudjuk, hogy két külön emberről van szó, de a színészi oldalról megközelítve Seung Heon megcsillogtathatta tudását. A kaszásra visszatérve, ahogyan fent is említettem, nagyon tetszett, ahogyan folyton lenézte az embereket és az érzéseiket, de részről részre egyre közelebb került hozzájuk, és egyre inkább ő is azzá vált. Nagyon szép volt az egész fejlődése, ahogyan egyre inkább megszereti a lányt is és egyre inkább elkezd törődni vele, elkezdi félteni... remek volt. Szényen és gyalázat, de eddig soha nem találkoztam Seung Heon-nal, nem tudom hogy kerültem el őt mindig. Mindenesetre sorik és filmek felírva!
Go Ara - Kang Ha Ram: Egyedül él csendesen, szörnyetegnek képzeli magát átka miatt. Főhősnőnk is szörnyen sajnálnivaló volt, hiszen annyira zavara, hogy nem tudott segíteni az embereknek. S mikor lehetősége adódott rá egyből rohant és próbált mindenkinek segíteni, bajba került és saját életét kockáztatta, hogy megmentsen egy gyermeket. Bár nem volt élettel teli és vidám lány, szerintem ehhez a sztorihoz ezt nem is várhattuk el. Sikerült úgy megalakítani ezt a karaktert, hogy kissé különc legyen, de ne idegesítsen. Sőt, kimondottan szerettem őt, és nagyon szorítottam neki, hogy jobb életet éljen, mert igazán megérdemelte volna. Tudom, hogy sokan nem szeretik Go Ara-t. Tény, hogy picit furcsa a játéka, de én eddig akárhol láttam (talán már 3-4 soriban is) mindig nagyon szerethető volt, és soha sem idegesített a karaktere, ami nagy szó, szóval előszeretettel nézem a sorozatokat, amikben szerepel. U.i.: a kis másodhegedűs-félénk is szörnyen cuki volt, remélem sokszor találkozom vele is.

Történet: 8/10
Zene: 9/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése