Sorozat: City Hunter

City Hunter

Műfaj: romantikus, akció
Részek száma: 20
Dátum: 2011
Csatorna: SBS
 
Ismertető: Lee Jin Pyo-nak megölik társait, köztük legjobb barátját, egy félresikerült katonai akcióban. Ő az egyedüli túlélő, és bosszút esküszik társa halála miatt. Legelső dolga, hogy legjobb barátja kisfiát elhozza édesanyjától, és sajátjaként neveli fel, megtanítva őt mindenre: a harcművészettől megkezdve a hackelésig. A felnőtt fiú, Lee Yun Seong a kék házban kezd dolgozni, és sorra teszi tönkre azokat az embereket akik édesapja haláláért felelősek. Főhősnőnk Kim Na Na, egy egyedül elő erős nő, akit testőrként felvesznek a kék házba az elnök lánya mellé. Sorsuk természetesen összefonódik. A fiú már régóta tud a lány létezéséről, így szép lassan sikerül ujjai közé csavarnia Kim Na Na-t. Csakhogy a műveletek végrehajtása közben a lány elkezd gyanakodni.

Vélemény: Bár mostanában egyre nagyobbakat csalódom a Lee Min Ho szerepein, anno ő volt az, aki olyan 'kedvencnek' számított, s ez volt az első sorozatom tőle. Így nem is csoda, hogy akkor imádtam őt. No de lássuk csak a City Hunter. Egy sorozat, tele bosszúval, akcióval, és olyan dolgokkal, amik igazán elgondolkodtatják az embert. Ha összességében kellene értékelnem a sorozatot, akkor azt elmondhatom: tökéletes kezdés, tökéletesen idióta befejezés, ami biza tacsra vágja az amúgy eszméletlen érdekes és izgalmas sztorit.
A legidegesítőbb dolog talán az a bizonyos maszk volt, amit ha felvett a pasi, akkor tádám... senki sem ismeri meg, még a csaj sem, aki állítólag fülig bele van zúgva. Na oké. Ha ezen túlteszi magát az ember, akkor kb. 17-18 nagyszerű részre kell számítani. A komoly dolgok mellett belecsempésztek egy kis mosolyt is, nem volt nagy melodráma, hisz párszor fel lehetett kacagni egyes jeleneteken. Plusz kapunk tökéletes akciójeleneteket is tökéletes zenei aláfestéssel és nem mellesleg az eszméletlen menő Yun Seong-gal.
Akció mellett itt vannak a romantikus jelenetek is, amik többé kevésbé megállták a helyüket. A két főhős mindennapjai is az apró civakodásaik nagyon élvezhetővé tették a sorozatot, amikor azonban action scene jött volna, akkor lefagytak ők is, meg mi is. Össz-vissz 2 csók repül el a sorozatban (már ha lehet azt csóknak nevezni). Azonban ha behunyjuk ezek felett a szemünket, akkor én mondom nagyszerű sorozatról lenne szó... de az a fránya vége. Annak ellenére, hogy mennyire komolyan feszengették a témákat, a végére szépen összecsaptak mindent.
Olyan volt, mintha az utolsó részben akarnának mindent lezárni, egyszer csak hopp, véget ér mindent, a néző meg csak néz ki a fejéből, hogy 'most mi van?'. Egyáltalán nem volt megható, sőt, már-már röhejesek voltak az utolsó részben a jelenetek, amik sajnos rettenetesen sokat rontanak az egész sorozaton. Ha valaki viszont megkérdi, hogy ajánlanám-e a sorozatot, akkor egy erős igennel válaszolnék, hisz a rengetek baki és eszméletlen rossz befejezés mellett is egy nagyszerű darabról van szó, amit egyszer mindenkinek látnia kéne.

Zene: Az 'éppen helyzet van' jeleneteknél a háttérzenéket imádtam. Tökéletesen biztosította a hangulatot, és mosolyt csalt az ember arcára. A romantikus jeleneteknél viszont a 'Suddenly' volt a legjobb, no meg természetesen a 'So Goodbye' (de hát Jonghyun-ról beszélünk... hogyne lett volna csodaszép!!!).

Szereplők: Lássuk csak két főhősünket külön-külön.
Lee Min Ho - Lee Yun Seong: Okos, ügyes, menő és természetesen beképzelt srác, akinek kemény külseje amúgy érző szívet takar. Mivel Lee Min Ho első színészeim között volt, ezért nagyon szerettem, és a karakterét is úgyszintén. Bár meg kell hagyni, így 2015-ben bátran kijelenthetem, hogy ez és a Faith-es szerepén kívül semmi más elfogadható karaktere nincs. Egyszerűen nem tudom miért nem lehet felfogni, hogy Lee Min Ho igazi harcos szerepébe való, nem diákruhába... Na de kicsit a karakteréről. Szerintem nincs olyan, akit ne vett volna le a lábáról Yun Seong huncut mosolya és vonzereje, s mindez jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy egy jó sorozatként gondolok vissza a City Hunter-re. Nagyon is várom a jövőbeli szerepeit.
Park Min Young - Kim Na Na: Törékeny alkata ellenére kemény csajszi, akit testőrként felvesznek az elnök lánya mellé. Kezdetben nagyon bírtam NaNa-t, aranyos volt, és olyan igazi belevaló nő, a végére viszont inkább kis buta libaként maradt meg, aki miatt néha csak annyit tudtam mondani 'oké', és továbbléptem. Szóval az ő karakter elég kettős érzésekkel maradt meg bennem, bírtam is meg nem is, jó volt meg nem is, oda illett meg nem is. A színésznőtől akkor ez volt az első sorozatom, de nem nagyon voltam elragadtatva tőle. Ma is inkább olyan elmegy kategóriába tartozik, nem tessékelem ki a szerepeit, de nem is vagyok elragadtatva tőlük.

Történet: 7/10
Zene: 8/10
Színészek: 8/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése