Sorozat: Heartless City

Heartless City ~ Cruel City

Műfaj: akció, thriller, romantikus
Részek száma: 20
Dátum: 2013
Csatorna: JTBC

Ismertető: Shi Hyun egy árvaházban nőtt fel, majd 'Doktor Fia' néven drogkereskedelembe kezdett. Másik főszereplőnk, Ji Hyeong Min szerelmével, Lee Kyung Mi-val nyomozóak, és alig várják a pillanatot, amikor Doktor fiát végre lecsukhatják. Egy merényletnek köszönhetően azonban a nő meghal, Hyeong Min pedig tévesen azt hiszi, hogy Doktor fia a gyilkos. Mondanom sem kell, hogy mennyire elvetemülten kezdi el keresi. Segítségét megkapja Han Soo Min személyében, aki Kyung Mi-t nővéreként szerette, és aki titkos ügynökként beépül a drogok világába. Közben pedig beleszeret Shi Hyun-ba, nem is tudván, hogy ő az, akit olyan nagyon keres. Ezek után pedig elkezdődik a hajsza, ami rengeteg vért és fájdalmat hagy maga után.

Vélemény: Megyek, és kezdek valamit a vérnyomásommal, mielőtt elkezdem ennek a sorozatnak a kritikáját. Totál kész vagyok tőle. Egy ilyen hihetetlen izgalmas, érdekes, remek színészekkel teli sorozatot hogy lehet ennyire elrontani? Akkora csalódás volt, amit ember fia elképzelni nem tud. Amikor elolvastam az ismertetőjét nagyon megtetszett, és baromi jól indul a sorozat. De tényleg. Aztán a közepétől egyre betegesebbé és betegesebbé válik. Nem a színészekkel volt a baj, hiszen ők egyszerűen remekeltek. 
Nagyszerű volt mindegyik egytől egyig. A karakterek is jók voltak. Az alap történet is érdekes. Egyszerűen csak elcseszték. A szerelmi szálról meg ne is beszéljek. Kicsit több idő kellett volna együtt tölteniük a nagy szerelem előtt. Erre összesen 3x ha találkoztak, és ott is a csaj nyomult a pasira. A-A, ez nagyon béna volt. Ráadásul az azt követő találkán már le is fekszenek. Ez nekem túl gyors. Egyszóval a szerelem ebben a sorozatban NULLA.  
Az utolsó rész pedig siralom volt. Próbálták az összes elvarratlan szálat a végére hagyni, aztán meg 1 rész alatt pikk pakk lezárni az egészet, ráadásul kinyírták az összes jó karaktert is az utsó 20 percben. Tejóég. Amit még megemlítenék, az az a jelenet, amikor a Doki egy golyót kap a vállába. 1 - hogy a franca nem vérzett át a zakója, csak az inge lett egy kicsit véres? 2 - hogy a fenébe tudott mozogni? Ez Doki fiának meg se kottyan.
Mint már láthattuk a City Hunter-ben, igen fájdalmas és veszélyes lehet egy golyó akár a vállba is. NEKI AKKOR MIÉRT NEM VÉRZETT? Teljesen kiakaszt. És tényleg nem azért, mert ez egy rossz sorozat, hanem mert ennyire elrontották, holott ez akár egy tíz pontos sorozat is lehetett volna. Legalább egy dolgok mellette felhozok: a verekedős jelenetek nagyon jók voltak. Élethűek, kellőképpen durvák. Ez az egyetlen dolog amit nem rontottak el.
Belegondolva a sztoriba, tényleg hihetetlen érdekes. Bosszúk, elérhetetlen álmok, életek, remények. Telis tele volt a világot mozgató elvekkel, és én mondom, csakis ezekért néztem végig a sorozatot. Hisz bár az egészet jól tönkretették, mégis Doktor fia karakterét és lépéseit hihetetlen érdekes volt végignézni. Egy teljesen más világot mutat be, teljesen más emberekkel, akik furcsamód mégis hasonlítanak ránk valamennyire.
Összességében egy hihetetlen jó sztori, hihetetlen jó színészekkel és karakterekkel, amit hihetetlen jól elrontottak. A vicc az egészben mégis az, hogy ha valaki megkérdezné tőlem, hogy ajánlom-e ezt a sorozatot, én egy (bár gyenge) igent mondanék rá. Egyrészt a színészek miatt mindenképp érdemes, másrészt pedig annak ellenére, hogy ezer sebből vérzik a sorozat, mégis van benne valami megkapó, ami felkelti az ember figyelmét. Aztán lehet rajta bosszankodni.

Zene: Hát eszméletlen volt. Sikerült az egyik kedvenc számomat megtalálnom. A 'Hurt' című szám egyrészt hihetetlen jó volt, másrészt tökéletesen illett a sorozathoz.

Szereplők: Lássuk csak a két főhőst, plusz a személyes kedvencemet.
Jung Kyoung Ho - Jung Shi Hyun: Furcsa, titokzatos és merev férfi, aki jól tudja, hogy milyen valójában a világ, és hogy neki hol a helye benne. Valami eszméletlen volt. Ebben az egy karakterben több volt, mint 10 másikban. Tele volt fájdalommal, amit már csak a pillantásából ki lehetett venni. Nem mondom azt, hogy mennyire megszerettem ezt a karaktert, de az biztos, hogy felejthetetlen volt és teljesen egyedi. Olyan volt, hogy ha ránézel te is rosszul érzed magad, s már-már bűntudatod van, hogy neked mennyi minden megadatott az életben, ami neki nem. Ilyenkor döbben rá az ember, hogy mennyi mindent nem tudunk értékelni magunk körül, mert úgy vesszük, hogy az 'alap'. Itt láthatjuk, hogy milyen is az, amikor valakinek hiányzik ez az 'alap', és azt is, ahogyan igyekszik kilábalni a helyzetéből. A színésszel itt először találkoztam, így 2015-ben már több sorozatot is megnéztem tőle hála ennek a szerepének.
Nam Gyu Ri - Han Soo Min: Egy kedves és törékeny lány, aki miután értesül nővére haláláról, teljesen elvakul, és csak a bosszú hajtja. Kezdetben nagyon szerettem őt. Igazi belevaló lány volt, aki képes bármit megtenni, csak hogy bosszút álljon nővére gyilkosán. Aztán hirtelen belecsöppentünk egy fura és gyors romantikába, ami egyrészt meghazudtolta önmagát, másrészt teljesen nem illett bele. Oké és talán még jó is lett volna, ha nagyobb hangsúlyt fektetnek rá. Így volt is, nem is, ami nagyon idegesítő. A végére már inkább volt egy buta kis liba, aki nem tudja hogyan kell felhívni a mentőket, és aki csak tétlenül áll, és várja, hogy a sült galamb a szájába pottyanjon. Ez a karakter volt az, ami a sorozattal együtt romlott el a végéhez közeledve. A színésznő viszont tökéletes volt, barbie kinézetével nagyon jól mutatott ebben a 'kegyetlen és szívtelen városban'. A színjátékával sem volt baj, nagyon ügyesen hozta a karakterét.
Yoon Hyun Min - Kim Hyun Soo: Spoiler! Ő volt az a naiv karakter, akinek életben kellett volna maradnia. Hogy miért? Mert ha egy ilyen sorozatban egy tudatlan, naiv karakter meghal, akkor a történet elveszíti lényegét. Ő pontosan olyan volt, amilyen a nézők is. Nem tudta mi zajlik körülötte, holott úgy tűnt, mintha mindig mindent tudna, és a kezében lenne az irányítás. Viszont csak sodródott a Doki által hozott árban. Sajnáltam, hogy meghal. Sokkal, de sokkal jobban jött volna ki az, ha Doki hal meg, és ő, simán túléli, és elutazik valahova messzire elfelejtve az egészet. A halála pedig röhejes volt. Doki csak ült mellette, ahelyett, hogy gyorsan kórházba vitte volna. A fejem fogva mondtam, hogy: NE, ennyire idióta nem lehetsz! No meg míg doki túléli a lőtt sebet (és verekszik is vele), ő egy késszúrásba belehal... szerintem picit többre kellett volna értékelni a karaktert, mert ő volt a legjobb mindenki közül.

" A világ olyan, mint egy tükör. Ha ráköpsz vagy megátkozod, a világ visszaköp és átkot szór rád. Ha pedig nevetsz, a világ is visszanevet majd. "

Történet: 6/10
Zene: 9/10
Színészek: 9/10
Karakterek: 9/10

2 megjegyzés:

  1. A doki meghalt a végén. A lány csak képzeli a beszélgetést. Ez abból látható, hogy a beszélgetés végén a semmibe nyújtja a kezét, mintha a dokit simogatná. A beszélgetés alatt is félig homályos, sejtelmes a kép...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy ér véget a sorozat, hogy a doki elhajt egy kocsival :D a merengős rész előtte van :)

      Törlés