Sorozat: Emergency Couple

Emergency Couple

Műfaj: romantikus, vígjáték, orvosi
Részek száma: 21
Dátum: 2014
Csatorna: tvN

Ismertető: Oh Jin Hee és Oh Chang Min fiatalon összeházasodnak. Nagyon szeretik egymást, csakhogy az idő elteltével és Chang Min édesanyja jóvoltából totálisan mély lesz közöttük a szakadék. Olyannyira, hogy Jin Hee kopaszodik, Chang Min-nek pedig prosztata problémái lesznek. Természetesen nincs más megoldás: válniuk kell. S mindketten karrierjükre fektetik a hangsúlyt: orvosok lesznek. Aztán mikor eljön a gyakornoki idő, ugyanazon kórházban és ugyanazon csapatban lesznek mind a ketten. Nincs mit tenni: a régi sérelmeket félre kell tolni és meg kell tudni férkőzni egymás mellett. Valamint mindenki előtt titokban kell tartani, hogy valaha házastársak voltak. Chang Min közben vakrandikra jár, míg Jin Hee szerelmes lesz főnökébe. Csakhogy szépen, az idő teltével a fiú észreveszi, hogy állandóan aggódik ex-felesége miatt.

Vélemény: Sokat szemeztem a sorozattal, így végül Choi Jin Hyuk miatt elkezdtem megnézni. Az első részt végig szakadtam. Nagyon nagy fazonok. Tényleg. A történet nem olyan különleges, 2, akár igazságon is alapulható, fiatal életét mutatják be, hogy hogyan tudja egy szülő tönkretenni egy házasságot, és ha tényleg az ex volt az igazi, akkor hogyan találhatod meg újra. Tényleg nem nagy szám a sztori, de érdemes megnézni, már csak a poénok miatt is.
Azt mondjuk sajnáltam, hogy (tipikusan) a sorozat végéhez közeledve egyre kevesebb volt a vicces jelenet (annak ellenére, hogy ez egy vígjáték), és egyre több volt a drámai rész. Bár annyira nem volt túldramatizált, szóval annyira nem lett elrontva. Tetszett a 6 tagból álló csapat is, és hogy egytől egyig megismerhettünk róluk valamit. Az viszont kár, hogy a 'csapatszellem' nem igazán volt fontos dolog a sorozatban, nem fektettek rá hangsúlyt.
Különösen kedvelt karakter lett a főnök és a volt barátnője is. Nagyon reméltem, hogy összejönnek, bár a sorozat végén sajnos ezt sem tisztázták. S bár a sztori nagy része a kórházban játszódik, mégis jelentős szerepet kap a múlt, ahol a két főszereplőnk életét és nagy szerelmét mutatják be. Őszintén, én az egyetemista részeket nagyon, nagyon szerettem, adott egy kis meghittséget és cukiságot a sorozatnak, ami pont hiányzott az egészből.
A végére kitérve, a házasságot azért megnéztem volna. Vagy legalább eljegyezhette volna Chang Min újra ex-feleségét. Így legalább kaptunk volna egy 'biztosítékot', hogy igenis együtt maradnak, és nem követik el azt a hibát, mint régen. Ennek ellenére a vége nem volt rossz, megmutatta, hogy 2 fiatal szerelmes hogyan válhat kész, felelősségteljes felnőtté. Mint láthattátok, a sztori nem nagy szám, nem is mondom, hogy muszáj megnézni, azonban aki egy kis könnyű kikapcsolódásra vágyik annak mindenképp ajánlom.

Zene: Nem volt nagy szám, őszintén nekem egyik zene sem nyerte el a tetszésem, de azért azt meg kell hagyni, hogy nagyon illett a sorozathoz. A 'Love Again' c. zene a vicces, a 'Scent of a Flower' pedig a romantikus jelenetekhez nagyon találó volt.

Szereplők: Lássuk csak két főhősünket külön-külön.
Choi Jin Hyuk - Oh Chang Min: Kicsit gőgös, beképzelt, 'én vagyok a legmenőbb a világon' pasi, akit legszívesebben kitörölne az ember. Annak ellenére, hogy ilyen kis utálatos karaktere volt, szerintem nagyon könnyen meg lehetett szeretni, s pont ilyen karakter kellett ebbe a soriba, hogy élvezhető legyen. Bár akkor nagyon haragudtam rá, amikor hagyta, hogy édesanyja szétrombolja a 'nagy szerelmet'. Jin Hyuk remekül hozta ezt a picit utálatos, de ugyanakkor szerethető karaktert, örülök, hogy ő kapta a főszerepet.
Song Ji Hyo - Oh Jin Hee: Kicsit flúgos csaj, aki néha olyan, mintha egy helyben képes lenne elaludni, néha meg tele van energiával. Őszintén, én sem a karaktert sem a színésznőt nem szerettem meg annyira. Számomra picit felszínesnek és nem annyira kidolgozott karakternek tűnt a Chang Min-hoz képest. Persze szó sincs arról, hogy ne szurkoltam volna nekik, hogy összejöjjenek, de nem bántam volna ha egy jobb karakterrel van dolgunk. A színésznővel őszintén nem tudom mi a bajom, egyszerűen nem annyira szeretem. U.i.: Még mindig nagyon béna, amikor a színészek játsszák el a saját tini énjüket egy parókával.

Történet: 7/10
Zene: 5/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése