Sorozat: Lie To Me

Lie To Me

Műfaj: romantikus, vígjáték
Részek száma: 16
Dátum: 2011
Csatorna: SBS

Ismertető: Mint általában adott egy szegény lány, Ah Jung, aki köztisztviselő és még mindig szingli, ami elég ciki, mivel barátnői már mind házasok. A másik főszereplő egy gazdag szállodatulajdonos,Ki Joon, aki úgyszintén nőtlen, bár ez őt nem is zavarja. A bonyodalmak ott kezdődnek, amikor Ah Jun azt hazudja barátnőjének (aki házas Ah Jung nagy szerelmével, mivel anno ellopta tőle), hogy Ki Joon menyasszonya. Ennek köszönhetően elindul róluk egy pletyka miszerint házasok. Ki Joon mindenképp próbál véget vetni ennek, de öccse Sang Hee jóvoltából szüksége lesz erre a hazugságra. Így egymást segítik ki a nehéz helyzetekben, csakhogy egy idő után a kamu szerelemből igaz szerelem lesz. De, hogy ne legyen unalmas, megjelenik Ki Joon ex- menyasszonya és Sang Hee is beleszeret Ah Jung-ba.

Vélemény: Elég jó kikapcsolódás volt. A sztori nem nagy szám, elég sok sorozat alapul hasonló alapszituációra, így semmi újra nem kell számítani. Erőssége, hogy tele van viccesebbnél viccesebb jelenetekkel. Adódtak olyan helyzetek, ahol már-már sírtam a nevetéstől. Hogy egy hazugság mekkora galibát tud okozni, egyszerűen hihetetlen. Mindenesetre élvezetes volt nézni, ahogy azon vannak, hogy elhitessék a külvilággal mennyire szerelmesek egymásba.
Holott az elején ott van közöttük az az állandó feszültség, miszerint a legszívesebben kicsavarnák egymás nyakát. Az elején kicsit aggódtam, hogy a vége talán unalmas lesz, vagy esetleg túldramatizált. Sajnos többé kevésbe ez be is következett. Bár unalmasnak nem mondanám, de a végére szinte teljesen megszűnnek a poénok, és csak a szerelem lesz a középpontban. 
Itt sem hagyhatták ki a se veled se nélküled dolgot, ami jelentősen lerombolja a sorozat színvonalát. Nem értem miért akarnak mindenképp könnyeket kicsikarni a nézőkről, amikor ez egy vígjáték. És sajnos nem csak ez az egy sorozat esett már ennek áldozatul. Szóval összegezve, hétvégi kikapcsolódásnak nagyon jó, viszont nincs benne a kedvenc sorozataim között, ráadásul a végét is elrontották. De azért tényleg érdemes megnézni egyszer.

Zene: Nem volt akkora hatalmas durranás, de azért voltak benne jó kis számok: 'Shameless Life', 'This is Really Goodbye'.

Szereplők: No lássuk csak két főhősünket külön külön.
Yoon Eun Hye - Kong Ah Jung: Kedves, vicces szingli nő, aki mindent megtesz, hogy letörölje magáról ezt a címet. Nagyon tetszett, hogy Ah Jung magabiztos volt (ahhoz képest, hogy tényleg csak egy szegény köztisztviselő volt), és büszkén felemelve fejét mondta, hogy én annak a nagy embernek vagyok a felesége. Persze utána totál kiborult szegény, hogy mi a francnak kellett neki hazudnia, de Ki Joon előtt megint hozta a fennhéjázó kivagyokén alakot. Ez tényleg nagyon, de nagyon ott volt, sokat dobott a viselkedése az egész sorozaton. Mint színésznő, mint karakter érdemel egy plusz pontot. Tényleg nagyon nagyot alakított.
Kang Ji Hwan - Hyun Ki Joon: Magabiztos, menő és sármos pasi, aki jól tudja, hogy a pénz beszél. Bár kedveltem, nekem Sang Hee (Sung Joon) karaktere sokkal jobban tetszett, inkább neki szurkoltam. Persze már amikor elkezdtem a sorozatot tudtam, hogy kivel fog végül maradni a csaj, mégis reménykedtem egy kicsit. Nem szeretem, amikor kapunk egy szánalmas másodikat, aki amúgy sokkal jobb, mint a főhős. Színész terén is sokkal jobban megkedveltem Sung Joon-t, akkor még első sorozatom volt tőle, ma már szívem csücske.

Történet: 6/10
Zene: 7/10
Színészek: 7/10
Karakterek: 7/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése